Home / Hotels / Acht tophotels in handen NH

Acht tophotels in handen NH

Acht tophotels in handen NH

De NH Group neemt het management van acht premium hotels in Zuid- en Midden-Europa over van de Boscolo Group. De switch vloeit voor uit de overeenkomst tussen NH en Covivio, de eigenaar van het vastgoed.

Het gaat om één hotel in Nice, Florence, Praag, Rome en om twee hotels in zowel Venetië als Boedapest. Enkele vestigingen zullen verder gaan onder de naam NH Collection, andere krijgen het label Anantara, een van de merken van Minor International, het Thaise moederbedrijf van de NH Group. De acht hotels hebben samen 1.115 kamers in het vijf- en viersterrensegment.

Variabel
NH heeft met Covivio een langjarige huurovereenkomst getekend, waarin, zo zegt het bedrijf, een variabele huurprijs met een gegarandeerd minimum en een shortfall cap constructie zijn opgenomen. Het contract heeft een looptijd van vijftien jaar en biedt NH Hotel Group de mogelijkheid tot verlenging met nog eens vijftien jaar.

Naar verwachting zal de transactie halverwege 2020 zijn afgewikkeld. Covivio is een grote investeerder in vastgoed, voornamelijk in Europa. De hoofdvestiging staat in het Franse Metz. De overdracht van de hotels vindt plaats op de afsluitdatum, behalve voor de hotels in Florence en Nice, die eerst een volledige renovatie ondergaan.

Mijlpaal
“Na de integratie van de NH Hotel Group en Minor Hotels zien we deze samenwerking als een zeer belangrijke mijlpaal in onze gezamenlijke ambitie om in Europa het luxe merk Anantara Hotels & Resorts verder uit te breiden. Daarnaast laat deze transactie zien dat we werk maken van onze strategie om NH Collection-gasten nog beter van dienst te zijn, door nieuwe hotels en bestemmingen aan te bieden,” zegt Ramón Aragonés, CEO van NH Hotel Group, in een verklaring.

“Deze overeenkomst versterkt de samenwerking tussen Covivio en de NH Hotel Group. Onze samenwerking begon in 2014 en heeft inmiddels geleid tot transacties in Nederland en Duitsland die voor beide partijen gunstig hebben uitgepakt.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Air France vermijdt Wuhan

Air France vermijdt Wuhan

23/01/2020

Air France heeft de vluchtuitvoering naar Wuhan opgeschort wegens de uitbraak van het coronavirus in deze Chinese stad. De Franse partner van KLM is de enige Europese carrier die een…

Tempo: nieuw merk bij Hilton

Tempo: nieuw merk bij Hilton

22/01/2020

Hilton heeft een nieuw merk in de markt gezet onder de naam Tempo. De Amerikaanse keten heeft er niet bij gezegd waar en wanneer het eerste Tempo-hotel open gaat. Hilton…