Home / Hotels / AccorHotels: geen interesse meer in Air France-KLM

AccorHotels: geen interesse meer in Air France-KLM

AccorHotels: geen interesse meer in Air France-KLM

Het Franse bedrijf AccorHotels ziet af van het nemen van een belang in Air France-KLM. De onzekerheid over de luchtvaartgroep, die sinds begin mei zonder vaste CEO zit, lijkt de reden te zijn.

Begin vorige maand bevestigde AccorHotels in gesprek te zijn met de Franse regering om het staatsbelang van 14,3 procent in Air France-KLM in zijn geheel of voor een deel over te nemen. In een verklaring van gisteren staat evenwel dat de ‘vereiste voorwaarden’ voor het verkrijgen van een minderheidsbelang ‘op dit moment’ niet aanwezig zijn. ‘AccorHotels heeft besloten deze mogelijkheid niet langer na te jagen.’

AccorHotels zegt er wel van overtuigd te blijven dat partnerschappen tussen hotelgroepen en luchtvaartmaatschappijen ‘grote potentie’ hebben in het creëren van waarde.

Geen CEO
Het hotelconcern geeft verder geen details over zijn beweegredenen. Maar het lijkt erop dat de onrust van de laatste maanden bij Air France, met een golf van stakingen, de doorslag heeft gegeven. Begin mei trad Jean-Marc Janaillac af als CEO, nadat hij een zelf uitgeschreven stemming onder het personeel over een gematigde loonstijging had verloren. Sindsdien zit de Frans-Nederlandse combine zonder vaste CEO.

De vakbonden hebben aangekondigd dat zij in september opnieuw actie zullen voeren, als aan hun salariseisen niet tegemoet wordt gekomen, of er op dat moment een opvolger voor Janaillac is gevonden of niet.

Air France-KLM is beursgenoteerd bij Euronext, met de Franse staat als grootste aandeelhouder. Delta Air Lines en China Eastern Airlines hebben allebei 8,8 procent van de aandelen in bezit. Behalve enkele kleinere vaststaande belangen is 63,9 procent in handen van verscheidene partijen en vrij verhandelbaar.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
City Connection van NH 

City Connection van NH 

14/11/2019

De NH Hotel Group heeft een nieuw product gelanceerd: City Connection. Gasten kunnen zo gebruik maken van diensten van alle hotels van de keten in de stad van verblijf. Voor…

KLM past order Embraer aan

KLM past order Embraer aan

14/11/2019

KLM heeft de eerdere bestelling van 35 Embraer-toestellen, bestemd voor KLM Cityhopper, aangepast. Er is nu sprake van 21 ‘firm orders’, zes meer dan aanvankelijk. De andere 14 zijn opties….

Directe Eurostar in april 2020

Directe Eurostar in april 2020

13/11/2019

Vanaf het voorjaar van 2020 zal de Eurostar zonder overstap rijden tussen Amsterdam en Londen. Afgaande op de online dienstregeling zal op 6 april de eerste directe trein over het…

Bewust reizen op BTS 2020

Bewust reizen op BTS 2020

12/11/2019

Tijdens de jaarlijkse Business Travel Show, in februari 2020, zal ‘bewust reizen’ een van de hoofdthema’s zijn, zo heeft de BTS bekendgemaakt. Is het tijd voor een ‘ethisch reisprogramma’ voor…