Home / Hotels / Accor krimpt belang Huazhu

Accor krimpt belang Huazhu

Accor krimpt belang Huazhu

Accor halveert het eigen belang in de Chinese strategische partner Huazhu Hotels Group. Het Franse bedrijf heeft 5,8 procent van de aandelen van het beursgenoteerde Huazhu te koop aangeboden, voor 451 miljoen dollar.

De Accor Group benadrukt in een verklaring dat het partnerschap met Huazhu doorgaat; topman Sébastien Bazin blijft in de board van de hotel management company in Shanghai.

De vermindering van het Accor-belang is vrijwel zeker een reactie op de overname door Huazhu van Deutsche Hospitality – voorheen de Steigenberger Groep genoemd – vorige maand. Deutsche Hospitality is een grote speler in Europa, met merken als Steigenberger, MAXX, Jaz in the City en IntercityHotel.

Via het belang in Huazhu profiteert Accor mee van de opbrengsten in Deutsche Hospitality, maar tegelijkertijd zijn de twee groepen concurrenten van elkaar. Accor wil kennelijk het risico voor de eigen merken beperken via een vermindering van de participatie in Huazhu.

Chinese en Europese bedrijven in de hospitality zijn zeer actief op elkaars markten. Accor runt een groot aantal bedrijven in China en sloot vorige maand een strategische samenwerking met webgigant Alibaba, over de ontwikkeling van digitale applicaties en loyaliteitsprogramma’s.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Actief parkeerprogram KLM

Actief parkeerprogram KLM

02/04/2020

Als gevolg van de corona-crisis staat een groot deel van de KLM- vliegtuigen stil op Schiphol. De airline zegt hierbij een ‘actief parkeerprogramma’ uit te voeren dat ervoor moet zorgen…

BA schort 36.000 banen op

BA schort 36.000 banen op

02/04/2020

British Airways is van plan 36.000 werknemers met onbetaald verlof te sturen in verband met de coronacrisis. De Britse overheid zal tijdelijk 80 procent van de BA-salarissen betalen, met een…