Home / Hotels / Accor begroet nieuw merk

Accor begroet nieuw merk

Accor begroet nieuw merk

Accor heeft een nieuw merk gelanceerd onder de naam Greet. De Franse hotelketen wil de komende tien jaar in Europa 300 van deze hotels, die vallen onder het economy segment, openen.

Accor heeft inmiddels een Greet-hotel in gebruik genomen, in Beaune, tussen Lyon en Dijon. De volgende vestigingen die op de rol staan zijn in Parijs en Rennes. Het Duitse Darmstadt wordt de eerste locatie buiten Frankrijk voor Greet – officieel gestyled als greet. Of er ook in Nederland hotels van het nieuwe merk komen is nog onbekend.

Accor heeft met Greet het 39ste merk in de groep. Enkele bekende brands zijn Sofitel, Mövenpick, Pullman, Novotel en Ibis (ibis). Het totale aantal vestigingen nadert de 5.000.

Vrije hand
Accor zoekt gebouwen waarin Greet-hotels kunnen worden gevestigd en geeft de eigenaren de vrije hand bij de indeling. De enige eis die het bedrijf stelt aan een Greet-hotel is dat twintig procent van de kamers geschikt moet zijn voor vier tot zes personen.

Accor wil daarmee inspelen op de markt van familie- en groepsaccommodatie. Het bedrijf speelt met Greet ook in op duurzaamheid. Zo is het meubilair voor een deel tweedehands, afkomstig van vlooienmarkten.

Daardoor ziet elk hotel er van binnen anders uit. Ook het servies is niet nieuw, maar zoals het Accor het noemt ‘vintage mismatched.’ Producten in de restaurants zullen zoveel mogelijk uit de regio en van ‘de bakker naast de deur’ komen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft sinds 2007 voor Zakenreis over de luchtvaart en reiswereld.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Codeshare KLM en ITA 

Codeshare KLM en ITA 

05/12/2021

KLM en ITA Airways zijn een codeshare aangegaan, waardoor passagiers van beide carriers tickets kunnen boeken naar elkaars bestemmingen. KLM en ITA bieden daarnaast ‘gemakkelijke overstapmogelijkheden’ aan op de luchthavens…

FB-Miles langer geldig

FB-Miles langer geldig

04/12/2021

Flying Blue, de divisie voor frequent flyers van Air France-KLM, heeft de geldigheid van de gespaarde miles opnieuw verlengd. “Vanwege de coronacrisis hebben wij in 2020 beloofd dat wij u in…

NDC-deal Travelport en IAG 

NDC-deal Travelport en IAG 

02/12/2021

Travelport heeft een overeenkomst gesloten met de vier leden van de International Airlines Group (IAG) over NDC, de New Distribution Capability. Dit heeft het technologiebedrijf donderdag bekendgemaakt. IAG bestaat uit…

Trein wint terrein op vliegtuig

Trein wint terrein op vliegtuig

02/12/2021

Grote bedrijven nemen voor zakenreizen ‘steeds vaker’ de trein in plaats van het vliegtuig, zo blijkt uit een analyse van de Werkgroep Internationale Trein. Het onderzoek vond plaats vóór de…