Home / Hotels / Accor begroet nieuw merk

Accor begroet nieuw merk

Accor begroet nieuw merk

Accor heeft een nieuw merk gelanceerd onder de naam Greet. De Franse hotelketen wil de komende tien jaar in Europa 300 van deze hotels, die vallen onder het economy segment, openen.

Accor heeft inmiddels een Greet-hotel in gebruik genomen, in Beaune, tussen Lyon en Dijon. De volgende vestigingen die op de rol staan zijn in Parijs en Rennes. Het Duitse Darmstadt wordt de eerste locatie buiten Frankrijk voor Greet – officieel gestyled als greet. Of er ook in Nederland hotels van het nieuwe merk komen is nog onbekend.

Accor heeft met Greet het 39ste merk in de groep. Enkele bekende brands zijn Sofitel, Mövenpick, Pullman, Novotel en Ibis (ibis). Het totale aantal vestigingen nadert de 5.000.

Vrije hand
Accor zoekt gebouwen waarin Greet-hotels kunnen worden gevestigd en geeft de eigenaren de vrije hand bij de indeling. De enige eis die het bedrijf stelt aan een Greet-hotel is dat twintig procent van de kamers geschikt moet zijn voor vier tot zes personen.

Accor wil daarmee inspelen op de markt van familie- en groepsaccommodatie. Het bedrijf speelt met Greet ook in op duurzaamheid. Zo is het meubilair voor een deel tweedehands, afkomstig van vlooienmarkten.

Daardoor ziet elk hotel er van binnen anders uit. Ook het servies is niet nieuw, maar zoals het Accor het noemt ‘vintage mismatched.’ Producten in de restaurants zullen zoveel mogelijk uit de regio en van ‘de bakker naast de deur’ komen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Groene obligaties Schiphol

Groene obligaties Schiphol

03/04/2020

De Royal Schiphol Group heeft deze week ‘groene’ obligaties uitgegeven ter waarde van 750 miljoen euro. De uitgifte versterkt de eigen liquiditeitspositie ‘in deze buitengewone omstandigheden,’ zegt het bedrijf, onder…