Home / Hotels / Wimdu en 9flats gaan samen concurrentie met Airbnb aan

Wimdu en 9flats gaan samen concurrentie met Airbnb aan

Wimdu en 9flats gaan samen concurrentie met Airbnb aan

Twee Duitse concurrenten van Airbnb slaan de handen ineen. Wimdu en 9flats, goed voor respectievelijk 300.000 en 250.000 logeeradressen wereldwijd, gaan samen verder. Het nieuwe bedrijf, dat beide merken blijft uitbaten, omschrijft zichzelf als de nieuwe marktleider voor Europa.

Wimdu en 9flats zijn beiden vijf jaar actief als verhuur-platform voor alternatieve logeeradressen. Het zijn bedrijven die snel navolging hebben gegeven aan het Airbnb-concept. Met het samenvoegen van de activiteiten zeggen de twee bedrijven ruim 500.000 adressen te kunnen aanbieden, Airbnb daarentegen claimt twee miljoen overnachtingsadressen wereldwijd aan te bieden.

Spiegel Online suggereert dat de fusie een gevolg is van geldnood bij Wimdu, waar deze zomer al veel ontslagen vielen. De organisatie spreekt dit tegen en meldt dat de ontslagen nodig waren om de kosten terug te dringen en dat het bedrijf inmiddels weer zwarte cijfers schrijft. Verhuursite 9flats krijgt een leidende rol in het nieuw te vormen bedrijf, 9flats CEO Roman Bach gaat het nieuwe bedrijf leiden. “Ik ben verheugd om de krachten te bundelen met Wimdu en zo een van de grootste bedrijven in de online accommodatie-industrie te vormen. Het gecombineerde bedrijf maakt het mogelijk klanten en hosts een nog betere waarde te bieden, en het stelt ons in staat sneller te groeien en onze winstgevendheid op lange termijn te verbeteren”, aldus Bach.

Accommodatie-verhuursites voor particulieren hebben een onzekere toekomst in Europa. Steeds meer steden willen de deeleconomie voor overnachtingen aan banden leggen. In sommige steden hebben deelnemers aan de verhuurplatforms inmiddels bijvoorbeeld vergunningen nodig. De regionale verschillen in regelgeving maken het lastig voor de Europese aanbieders van particuliere overnachtingsmogelijkheden om echt door te breken.

 

 

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
Delta test coronavrije vlucht

Delta test coronavrije vlucht

26/11/2020

Delta Air Lines wil vanaf 19 december tussen Atlanta en Rome passagiers en bemanning testen vóór hun vlucht. Amerikanen die om essentiële redenen moeten reizen, hoeven dan na aankomst niet…

Nieuwe bestuursleden NATM

Nieuwe bestuursleden NATM

26/11/2020

De Nederlandse Associatie voor Travel Management (NATM) heeft woensdag, tijdens haar algemene ledenvergadering en vooruitlopend op de bestuurswisseling in april 2021, twee nieuwe bestuursleden gekozen. Om de continuïteit van het…

IATA-top 2021 in Boston

IATA-top 2021 in Boston

25/11/2020

IATA houdt in juni 2021 haar jaarvergadering in Boston, Massachusetts, met JetBlue als ‘host.’ Of het om een live top zal gaan of een virtuele, zoals dit jaar, is afhankelijk…