Home / Dossier 100 jaar KLM / Huisje honderd van KLM is Paleis Huis ten Bosch

Huisje honderd van KLM is Paleis Huis ten Bosch

Huisje honderd van KLM is Paleis Huis ten Bosch

Het Paleis Huis ten Bosch in Den Haag is het honderdste huisje in Delfts blauw van KLM. Dit heeft de airline vanmiddag onthuld op het feest ter ere van haar honderdste verjaardag.

Tijdens een groot evenement op Schiphol-Oost in Hangar 10 ‘Albert Plesman’, maakte CEO Pieter Elbers van KLM vanmiddag bekend dat het woonpaleis van koning Willem-Alexander en zijn gezin in dit jubileumjaar het honderdste huisje is.

De relatie tussen de KLM en het koningshuis is heel bijzonder. Het predicaat ‘koninklijk’ werd al vóór de oprichting, op 12 september 1919, door koningin Wilhelmina aan KLM verleend. Normaal gesproken komt een bedrijf daar pas voor in aanmerking als het ten minste honderd jaar bestaat. Bovendien is de koning bij KLM gastvlieger op de Boeing 737.

Tijdens de onthulling werd het koninklijke karakter van KLM-huisje 100 nauwelijks benadrukt. Naar verluidt uit respect voor de terughoudendheid van het Koninklijk Huis ten aanzien van commerciële producten.

In vorige jaren lekte vaak op voorhand uit welk gebouw model had gestaan voor het huisje. Elbers bezwoer dat dat dit jaar niet het geval zou zijn. Hij wist de rijen ditmaal inderdaad tot het laatst toe gesloten te houden.

Passagiers die met KLM in de intercontinentale business class reizen krijgen aan het eind van de vlucht de keus een huisje te kiezen uit het aanbod van de laatste jaren. Ook het ‘Paleis-huisje’ staat nu op het dienblad van de cabin crew.

De huisjes worden gewoonlijk voorzien van graanjenever, geleverd door Bols. Op vluchten naar landen waar alcohol verboden is, laat KLM de huisjes leeg.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
nieuws
City Connection van NH 

City Connection van NH 

14/11/2019

De NH Hotel Group heeft een nieuw product gelanceerd: City Connection. Gasten kunnen zo gebruik maken van diensten van alle hotels van de keten in de stad van verblijf. Voor…

KLM past order Embraer aan

KLM past order Embraer aan

14/11/2019

KLM heeft de eerdere bestelling van 35 Embraer-toestellen, bestemd voor KLM Cityhopper, aangepast. Er is nu sprake van 21 ‘firm orders’, zes meer dan aanvankelijk. De andere 14 zijn opties….

Directe Eurostar in april 2020

Directe Eurostar in april 2020

13/11/2019

Vanaf het voorjaar van 2020 zal de Eurostar zonder overstap rijden tussen Amsterdam en Londen. Afgaande op de online dienstregeling zal op 6 april de eerste directe trein over het…

Bewust reizen op BTS 2020

Bewust reizen op BTS 2020

12/11/2019

Tijdens de jaarlijkse Business Travel Show, in februari 2020, zal ‘bewust reizen’ een van de hoofdthema’s zijn, zo heeft de BTS bekendgemaakt. Is het tijd voor een ‘ethisch reisprogramma’ voor…