Home / Contact / Over Ons

Over Ons

Over Zakenreis.nl
Zakenreis.nl is de website die hoort bij het vakblad Zakenreis. Wij brengen nieuws dat relevant is voor de (frequente) reiziger en de zakenreisbranche.

Over Zakenreis Magazine
Al sinds 1967 is Zakenreis Magazine dé onafhankelijke bron van informatie over het reilen en zeilen van de Nederlandse zakenreiswereld. Tien keer per jaar gaat het blad in op de meest recente ontwikkelingen op het gebied van luchtvaart, hotels, gezondheid, travel management, enz.

Vaste columnisten zijn Herman Mensink (representative director van de Corporate Travel Association en vice-president EMEA van de PRISM Group) en Tonny Eyk (pianist, componist, schrijver en levensgenieter).

Wie leest Zakenreis?
Zakenreis richt zich op de eerste plaats op beslissers over zakelijke reisbudgetten. Zakenreis heeft een dekking van 100 procent onder travel managers, oftewel degene die in het bedrijf verantwoordelijk is voor de organisatie van en controle op het zakelijk reizen. Een kleine, maar zeer invloedrijke vereniging waar Zakenreis ook nauwe betrekkingen mee onderhoudt is CORTAS (Corporate Travel Association). Tot deze zogenoemde ‘big travel spenders’ horen bedrijven als Shell, Unilever, Philips, ABN AMRO en ING. Hoewel CORTAS niet vaak naar buitentreedt, publiceert Zakenreis jaarlijks een interview met de bestuursleden.

Daarnaast kent het abonnementenbestand van Zakenreis veel frequente reizigers. Dit zijn over het algemeen directeur-eigenaren uit het MKB of managers uit het midden- en hoge kader van grote bedrijven, die minstens tien keer per jaar op reis gaan. Ook geven verschillende zakenreisorganisaties Zakenreis cadeau als relatiegeschenk aan hun meeste frequente reizigers en boekers.

Ten derde wordt Zakenreis verstuurd naar de verschillende partijen in de reiswereld zelf. Denk hierbij aan alle vestigingen van zakenreisorganisaties, luchtvaartmaatschappijen die vanaf Schiphol of een van de regionale luchthavens diensten onderhouden, de (regionale) luchthavens, autoverhuurbedrijven, hotelketens, CRS’en, enz. Binnen deze bedrijven wordt Zakenreis op alle niveaus goed gelezen.

Verspreiding
Zakenreis wordt verspreid door middel van abonnementen (32 euro inclusief btw voor acht uitgaven). Verder ligt het blad in first en business class lounges op Schiphol, Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport; in de stoelzakken van regionale luchtvaartmaatschappijen en zakencharters; in de lobby’s van diverse hotels; en op ambassades en consulaten.