Home / Blogs / Tonny Eyk / Orde op Zaken: terugblik

Orde op Zaken: terugblik

23/12/2013

De altijd zo mooie en gezellige stad Antwerpen hebben wij op de transferlijst gezet. Wij willen die vreselijke Vlaams-nationalistische burgemeester BART DE WEVER van de Nieuw-Vlaamse Alliantie niet tegen het lijf lopen. Wat een enge populist!

Om de smaak weg te spoelen van deze schreeuwer hebben wij gekozen voor Luik. U kunt ons vinden, met een mooie fles wijn en fantastisch eten in LE BISTROT D’EN FACE (Rue Golfe 8, tel. 04 2231584). Een geweldig adres, om de hoek van de Maas en ver weg van die Bart de Wever.

Hotelketen van het jaar
De hotelketen van het jaar is onbetwist het VAN DER VALK-familieconcern. Met renovaties en nieuwe hotels, waarbij aandacht voor voortreffelijke restaurants, blijft men scoren, ook in het buitenland. Het nieuwe hotel bij het vliegveld van Düsseldorf heeft schitterende kamers en is een groot succes.

De deal van het jaar
Kijk, over oud-PVV-politicus HERO BRINKMAN kun je zeggen wat je wilt, maar hij blijkt toch een ‘groot’ zakenman te zijn en hoort hier op deze pagina als voorbeeld te worden gesteld. Na het verlaten van de Tweede Kamer heeft hij slapend meer dan 35.000 euro wachtgeld opgestreken, maar daar had hij recht op. Nu werkt meneer Brinkman bij de Amsterdamse politie en heeft een salarisdeal gemaakt die hem niet toekomt. Bij de politie kunnen ze trots zijn op deze geweldenaar. Welke politieman kan nou vertellen dat hij veroordeeld is voor het bedreigen van zijn buurman met een bijl? De kersverse nieuwe Amsterdamse politieman heeft wel meer met een bijltje gehakt. Ooit werd hij thuis aangehouden na het ontwijken van een alcoholcontrole in Purmerend, jazeker… rijdend met 100 km per uur en gedoofde lichten, door de bebouwde kom. Al met al is het Hero toch maar mooi gelukt de eerste Amsterdamse politieman te zijn die een berisping van het Perscentrum in Den Haag heeft gekregen, daar hij in 2010 onder invloed de barman probeerde te molesteren. Vooruit, nog een vraagje: welke huidige Amsterdamse politieman en tegenwoordig zeer gewaardeerde rechercheur schreeuwde met zijn grote bek hoog van de torens dat het voor ‘dames met hoofddoekjes’ verboden moet worden om het Provinciehuis van Noord-Holland te betreden? Wie was die malloot? Juist, Hero Brinkman. U gaat door naar de volgende ronde! Gelukkig kunnen moslima’s tegenwoordig over discriminatie een klacht indienen bij de Amsterdamse recherche en dan moeten ze gewoon vragen naar onze lieve Hero.

tom_krooswijkDe hotelmanager van het jaar
Het Amsterdamse HOTEL DE L’EUROPE heeft de prestigieuze Prix Villegiature Award 2013 gewonnen voor het beste hotel van Europa. Deze prachtige prijs is te danken aan de enorme inzet van TOM KROOSWIJK, die bij zijn  aantreden als directeur van De l’ Europe weer leven in de brouwerij heeft gebracht. Mede door zijn motivatie heeft de voortreffelijke brigade van het restaurant Bord’Eau nu twee sterren in de Michelingids.

Niet vergeten: Eet op 1 januari zuurkool met spek en u heeft het hele jaar geen geldgebrek. Ik wens de lezers van Zakenreis een geweldig 2014!

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Blogs
Bij twijfel niet inhalen

Bij twijfel niet inhalen

02/07/2020

Ik las laatst dat corona meer op een religie dan op een pandemie lijkt. Naarmate het gevaar van besmetting in Nederland onzichtbaarder wordt, heeft iedereen een eigen versie van de…

‘Lieve KLM’

‘Lieve KLM’

07/10/2019

Gefeliciteerd met je honderdjarig bestaan. Je bestaat nu eeuwig. Dat is echt heel knap. Ik schrijf deze column tijdens de zoveelste vlucht die ik dit jaar met je maak. Ik…

Duurzaamheidsdekmantel

Duurzaamheidsdekmantel

03/10/2019

Uit een peiling van I&O Research in opdracht van Klimaatverbond Nederland blijkt dat maar liefst 70 procent van de Nederlanders in een klimaatspagaat zit. Zij voelen zich betrokken en willen…