Home / Blogs / Tonny Eyk / Orde op Zaken: terugblik op 2014

Orde op Zaken: terugblik op 2014

24/12/2014

De gastheer van het jaar
Sinds de komst van TOM KROOSWIJK, managing director van het Amsterdamse HOTEL DE L’EUROPE is er heel wat veranderd in de Nieuwe Doelenstraat. Onder zijn leiding ‘swingt’ hotel De l’Europe weer.

Neem bijvoorbeeld de lounge, het toprestaurant Bord’Eau, dat door Michelin is bekroond met twee sterren, het schitterende buitenterras en Freddy’s Bar (uiteraard vernoemd naar Freddy Heineken). Het zijn de oogappeltjes van Krooswijk. Zijn gastheerschap en de vriendelijke bediening van het personeel zijn in hotel De l’Europe opvallend! Krooswijk is een vakman met internationale ervaring en uitstraling.

De koffer van het jaar
De zakenreiziger wordt de laatste jaren geterroriseerd door bizarre eisen van luchtvaartmaatschappijen over het toegestane aantal kilo’s voor hand- en ruimbagage.
Tim Ouborg en zijn zuster Florentine, de kinderen van de Bredase zakenman Aad Ouborg, hebben nu een fantastisch wapen voor de zakenreiziger. Hun koffers met
de naam San Francisco zijn een must, want deze hebben een ingebouwde weegschaal en dat geeft nooit meer ellende bij de vliegtuigbalies. Te veel kilo’s en bijbetalen is er niet meer bij. Nu al internationaal een succes, is de koffer van Princess Traveller met een afneembare oplader op zonne-energie. Hiermee kan de zakenreiziger overal zijn tablet en mobiele telefoon opladen.

De vakantiestop van het jaar
Er zijn nog steeds Nederlandse vakantievierders die er trots op zijn, dat ze in één dag naar de Côte d’Azur, de Provence, de Italiaanse Bloemenrivièra of het noorden van Spanje rijden. Schande! De Franse ROUTE DU SOLEIL (A6) is tijdens de vakantiemaanden levensgevaarlijk, dus doe het rustig aan, is mijn mening. Neem tijd en maak halverwege in de omgeving van MÂCON, voor Lyon een stop. Ik zal twee hotels met toprestaurants vermelden. Kijk, het zijn geen Hiltons, want ze hebben simpele kamers (met alles d’r op en d’r aan). Maar op het restaurant is menig Hilton-hotel jaloers. Reserveer een kamer en tafel in AUX TERRASSES. De jonge patron en chef-kok is een geweldenaar en heeft niet voor niets een ster in de Guide Michelin. Het goedkoopste menu is 25 euro (lunch) en het duurste (gastronomique!) 85 euro. Een prachtig culinair adres! Nog goedkoper en van dezelfde klasse is 5 km zuidelijker in het dorpje MIRANDE (volg borden Fleurville) hotel-restaurant LA MARENDE, eveneens met een Michelinster. Menu’s van 30 tot 70 euro. Een absolute culinaire belevenis en wat een rust! Hier moet u wijn bestellen van het naburige dorp Lugny.

VanderValkMaastrichtHet hotel van het jaar
HOTEL MAASTRICHT, een Van der Valk­hotel, heeft een opvallende verbouwing ondergaan. Het heeft prachtige kamers, een uitstekend restaurant, een mooi
zwembad en een perfect ontbijtbuffet. De prijs-kwaliteitverhouding is prima, vooral bij regelmatige kortingsaanbiedingen. Een feest om er te logeren… en wat een vriendelijke service! Klasse!

2015
Alle lezers van Zakenreis wens ik een fantastisch 2015 en vergeet niet mijn slogan:

Eet op 1 januari zuurkool met spek… en je hebt het hele jaar geen geldgebrek.

Tonny Eyk
Door: Tonny Eyk | tonny.eyk[at]zakenreis.nl
Tonny Eyk is componist, arrangeur, accordeonist, pianist, orkestleider, producer, columnist en schrijver van diverse reisboeken over Frankrijk. Daarnaast is Eyk een fervent wielerliefhebber. Zijn werk brengt hem naar alle hoeken van de aardbol. Eyk verzamelt daar tips voor restaurants en deelt deze graag met de lezers van ZAKENREIS.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Blogs
Nu vliegen is geen feestje

Nu vliegen is geen feestje

29/07/2021

De drang was groot. Zólang niet de grens over geweest, vanwege die vermaledijde coronacrisis. En dat voor een reisjournalist! Dus de stoute schoenen aangetrokken en deze maand een bestemming uitgekozen,…

Hoop is geen strategie

Hoop is geen strategie

21/10/2020

U zult ook wel moe zijn geworden van al die coronadiscussies: komt reizen weer op het niveau van vroeger? En op welk niveau, en hoe snel? We kijken naar grafieken…

Bij twijfel niet inhalen

Bij twijfel niet inhalen

02/07/2020

Ik las laatst dat corona meer op een religie dan op een pandemie lijkt. Naarmate het gevaar van besmetting in Nederland onzichtbaarder wordt, heeft iedereen een eigen versie van de…

‘Lieve KLM’

‘Lieve KLM’

07/10/2019

Gefeliciteerd met je honderdjarig bestaan. Je bestaat nu eeuwig. Dat is echt heel knap. Ik schrijf deze column tijdens de zoveelste vlucht die ik dit jaar met je maak. Ik…