Home / Blogs / Tonny Eyk / Orde op Zaken: Op punten verloren

Orde op Zaken: Op punten verloren

30/04/2014

Vanwege onze voorkeur om te vliegen met ‘onze’ lichtblauwe luchtvaartmaatschappij, plakten wij nog twee dagen aan de 10-daagse all-inclusive cruise vanaf Aruba vast.

“Wat maakt het uit,” zei ik tegen mijn echtgenote, met wie ik een vijftigjarig feestje had te vieren (geen verjaardag, maar het leverde tot onze lacherige verbazing wel een bloemetje op van de burgemeester van Badhoevedorp). “We boeken voor de heen- en terugreis nog een hotel en betalen extra om met de lichtblauwe vliegtuigmaatschappij te vliegen. Bovendien heb ik nog zoveel punten in de pocket, dat upgrades geen probleem zijn. En er zijn plaatsen in de business class vrij, heb ik vernomen.”

Helaas, een telefoontje leerde dat in ons geval upgrading absoluut onmogelijk was. “Wat krijgen we nou, lees jij de kleine lettertjes nooit?” vroeg mijn echtgenote. “Ik duik erin,” meldde een relatie en vertegenwoordiger van de blauwe vliegtuigmaatschappij mij per mail, die ik om informatie had gevraagd. Helaas, niets meer vernomen, want het zijn drukke tijden, nietwaar?

Met veel pijn en moeite lukte het om bij vertrek in de lounge de upgrades alsnog te regelen, uiteraard met flinke bijbetaling en héél wat punten. Voor de terugreis was het inmiddels niet meer mogelijk. Gelukkig heb ik nu nog genoeg punten over om deze in te leveren bij de Douwe Egbertszaken. Na vijftig jaar zijn we inmiddels aan een nieuw servies toe…

Jesse-en-Oliver-BaoaseLuxe op Curaçao: Baoase… een oase

Onze cruise leverde een vrije dag op in Curaçao. Om nu te gaan duiken en een beetje te snorkelen of mee te gaan met de excursie naar het Christoffel National Park, zagen wij niet zitten. We hadden goede berichten vernomen over het BAOASE LUXURY RESORT. “Daar moet je naartoe,” was het advies van de Bredase zakenman Aad Ouborg. Oud-TV-presentator Fred Oster vulde het aan met: “Een strandresort van wereldniveau, het is een troetel­kind van Ad van der Valk, van de Neder­landse horecafamilie Van der Valk.”

Enfin, we boekten vanuit Nederland (voor $50 p.p.) het voortreffelijke Beach Package, met schitterende loungestoelen, hand­doeken, een fles Acqua Panna, vers fruit in de morgen en ‘s middags een beach bite.
De charmante, 26-jarige general manager, JESSE VAN DER VALK (jazeker, de dochter van Ad) runt met haar Zwitserse verloofde Oliver Zahn het resort. Ze verstaan het vak en hun opleiding op de beroemde hotelschool van Lausanne is niet voor niets geweest. “Het ondernemen op Curaçao is een leuke uitdaging en het biedt meer ruimte dan in Nederland. We gaan zelfs uitbreiden,” zei Jesse. Nieuwsgierig boekten wij ook de lunch, want de kaart, samengesteld door chef-kok RENÉ KLOP die onder meer heeft gewerkt in de keuken van het Amstel Hotel, was uitdagend. Een kilootje meer of minder maakt tijdens een cruisevakantie niet veel uit. Met zijn souschef Taco van de Berg presenteerde René mooie gerechten en het was een prachtig culinair visitekaartje. Opvallend was de vriendelijke bediening. Zoek ze maar!
“We zullen tante Toos even een berichtje sturen,” zei ik tegen mijn echtgenote. “Lieve Toos, we beleven hier een feestje. Helaas, we zijn veel te kort op Curaçao. Je kan trots zijn op het paradijsje Baoase. Je kleindochter Jesse doet het subliem!”

Tonny Eyk
Door: Tonny Eyk | tonny.eyk[at]zakenreis.nl
Tonny Eyk is componist, arrangeur, accordeonist, pianist, orkestleider, producer, columnist en schrijver van diverse reisboeken over Frankrijk. Daarnaast is Eyk een fervent wielerliefhebber. Zijn werk brengt hem naar alle hoeken van de aardbol. Eyk verzamelt daar tips voor restaurants en deelt deze graag met de lezers van ZAKENREIS.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Blogs
Nu vliegen is geen feestje

Nu vliegen is geen feestje

29/07/2021

De drang was groot. Zólang niet de grens over geweest, vanwege die vermaledijde coronacrisis. En dat voor een reisjournalist! Dus de stoute schoenen aangetrokken en deze maand een bestemming uitgekozen,…

Hoop is geen strategie

Hoop is geen strategie

21/10/2020

U zult ook wel moe zijn geworden van al die coronadiscussies: komt reizen weer op het niveau van vroeger? En op welk niveau, en hoe snel? We kijken naar grafieken…

Bij twijfel niet inhalen

Bij twijfel niet inhalen

02/07/2020

Ik las laatst dat corona meer op een religie dan op een pandemie lijkt. Naarmate het gevaar van besmetting in Nederland onzichtbaarder wordt, heeft iedereen een eigen versie van de…

‘Lieve KLM’

‘Lieve KLM’

07/10/2019

Gefeliciteerd met je honderdjarig bestaan. Je bestaat nu eeuwig. Dat is echt heel knap. Ik schrijf deze column tijdens de zoveelste vlucht die ik dit jaar met je maak. Ik…