Home / Blogs / Tonny Eyk / Orde op Zaken: adresjes richting Frankrijk

Orde op Zaken: adresjes richting Frankrijk

09/07/2015

Sinds Tom Krooswijk de algehele leiding heeft over het prachtige Hotel de l’ Europe swingt het zakenleven weer in Amsterdam. Wie een zakenrelatie (en vooral een buitenlandse zakenrelatie) wil imponeren moet eens gaan lunchen in HOOFDSTAD BRASSERIE van De l’ Europe of bij mooi weer een tafel bestellen op HET TERRAS dat een perfecte lunchkaart heeft. Hier varen bootjes voorbij met toeristen die gelukkig om zich heen kijken. Wat een Amsterdams feest!

Opvallend is de sympathieke, maar vooral vakkundige bediening in alle restaurants. De vriendelijkheid begint in
De l’ Europe al bij de entree. Tom Krooswijk heeft als een veldheer zijn personeel op de juiste plaatsen neergezet. Tja, en dan chefkok RICHARD VAN OOSTENBRUGGE, dat is een kanjer, geen praatjesmaker en met zijn kwaliteiten niet voor niets verantwoordelijk voor het restaurant BORD’EAU, dat twee Michelinsterren heeft. In De l’ Europe kan de zakenman zijn gasten op alle culinaire niveaus verwennen.

Vakantieadresjes Frankrijk
Altijd tegen de vakantieperiode krijg ik vrienden op mijn dak met de mededeling: “Heb je nog nieuwe adresjes of leuke stops, halverwege onze reis naar het zuiden, zo’n beetje op de hoogte van Mâcon en heb je  een adres waar we nog een mooi appartement of huis kunnen huren met zwembad ergens in de Provence of aan zee?”

Mooie tips heb ik wel in de aanbieding, maar van huizen, villa’s of appartementen verhuren heb ik geen ‘bal’ verstand. Het is in Frankrijk absoluut een kwestie van vertrouwen. Een zeer goede naam heeft al jaren BUSS SERVICES van Maria en Leo Bus. Deze Nederlanders zijn betrouwbaar en weten alles van het verhuren in de omgeving van Cannes, Juan-les-Pins, Mougins, et cetera. (tel: +-33 4 93675117 of +-33 663088493)

Culinaire stop
Al jaren scherm ik in verband met culinaire stops in de omgeving van Mâcon met Hotel-restaurant Le RAISIN in Pont-de-Vaux. De grote kok Gilles Chazot heeft zijn zaak overgedaan aan zijn schoonzoon FRÉDÉRIC MICHEL en het restaurant is dit jaar beloond met een ster in de Guide Michelin. De duurste kamer komt op 72 Euro en het goedkoopste menu kost 28 Euro. Zoek ze maar. (www.leraisin.com)

Het Britten jeugd strijkorkest
Wanneer Nederlandse vakantievierders in Frankrijk schitterende muzikale klanken horen, dan zijn ze ongetwijfeld bij een
fantastisch concert van het Nederlandse BRITTEN JEUGD STRIJKORKEST onder leiding van de bevlogen dirigente Loes Visser. Dit is Hollands Glorie op de Franse Tour.

Tonny Eyk
Door: Tonny Eyk | tonny.eyk[at]zakenreis.nl
Tonny Eyk is componist, arrangeur, accordeonist, pianist, orkestleider, producer, columnist en schrijver van diverse reisboeken over Frankrijk. Daarnaast is Eyk een fervent wielerliefhebber. Zijn werk brengt hem naar alle hoeken van de aardbol. Eyk verzamelt daar tips voor restaurants en deelt deze graag met de lezers van ZAKENREIS.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Blogs
Nu vliegen is geen feestje

Nu vliegen is geen feestje

29/07/2021

De drang was groot. Zólang niet de grens over geweest, vanwege die vermaledijde coronacrisis. En dat voor een reisjournalist! Dus de stoute schoenen aangetrokken en deze maand een bestemming uitgekozen,…

Hoop is geen strategie

Hoop is geen strategie

21/10/2020

U zult ook wel moe zijn geworden van al die coronadiscussies: komt reizen weer op het niveau van vroeger? En op welk niveau, en hoe snel? We kijken naar grafieken…

Bij twijfel niet inhalen

Bij twijfel niet inhalen

02/07/2020

Ik las laatst dat corona meer op een religie dan op een pandemie lijkt. Naarmate het gevaar van besmetting in Nederland onzichtbaarder wordt, heeft iedereen een eigen versie van de…

‘Lieve KLM’

‘Lieve KLM’

07/10/2019

Gefeliciteerd met je honderdjarig bestaan. Je bestaat nu eeuwig. Dat is echt heel knap. Ik schrijf deze column tijdens de zoveelste vlucht die ik dit jaar met je maak. Ik…