Home / Treinen / Van Boxtel langer bij NS

Van Boxtel langer bij NS

Van Boxtel langer bij NS

Roger van Boxtel blijft langer aan als president-directeur ad interim van NS. De Raad van Commissarissen van NS heeft Van Boxtel, die een jaar geleden aantrad, verzocht te blijven ‘totdat is voorzien in de definitieve invulling’ en daar is de topman a.i. op ingegaan.

NS zegt dat ‘naar verwachting’ begin 2017 een nieuwe permanente directievoorzitter zal zijn gevonden. Oud-politicus Van Boxtel kreeg bij zijn aanstelling de opdracht ‘NS in rustiger vaarwater te brengen en het vertrouwen in de organisatie te herstellen’.

Zijn beide voorgangers, Bert Meerstadt en Timo Huges, vertrokken na schandalen. Meerstadt stapte zelf in 2013 op nadat NS zich had verkeken op de hogesnelheidstrein Fyra, die volledig mislukte. Opvolger Huges vergaloppeerde zich aan een openbare aanbesteding in Limburg, waarbij hij een NS-dochter voortrok. Hij werd door de RvC tot vertrek gedwongen.

Turbulente tijden
NS is zeer content over Van Boxtel. “Hij heeft NS op kundige wijze door turbulente tijden geleid. Met het formuleren en uitzetten van een aangescherpte strategie en het voorbereiden van een nieuwe organisatiestructuur is NS gereed voor een volgende fase. De Raad van Commissarissen is hem erkentelijk voor zijn bijdrage aan de onderneming en zijn bereidheid om aan te blijven teneinde een soepele overdracht aan zijn opvolger te bewerkstelligen,” aldus Gerard van de Aast, de voorzitter van de RvC.

NS heeft onder leiding van Van Boxtel de Raad van Bestuur uitgebreid met twee nieuwe functies. Naast de president-directeur, de directeur Financiën (nu nog a.i. Bert Schouws, vanaf 15 september Bert Groenewegen) en de directeur Risicobeheersing (Susi Zijderveld) komen er een directeur Operatie en een directeur Commercie & Ontwikkeling bij.

Marjam Rintel is per 15 juli aangetreden als directeur Operatie. Een permanente directeur Commercie & Ontwikkeling wordt nog gezocht; Maurice Unck, eerder directeur Communicatie & Strategie bij NS, neemt deze positie waar.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Geen Airbus A350 voor KLM?

Geen Airbus A350 voor KLM?

20/10/2017

De Airbus A350’s die KLM vanaf begin 2020 zou krijgen, gaan mogelijk naar Air France, zo melden bronnen bij KLM aan Zakenreis. De eerdere vlootplannen van de holding zouden zijn…

Eerste vlucht A330neo

Eerste vlucht A330neo

19/10/2017

De eerste A330neo is vanmorgen opgestegen vanaf de luchthaven van Toulouse waar de assemblagehallen van Airbus zich bevinden. De A330 maakt een testvlucht over het Zuidwesten van Frankrijk. Het toestel…

Nieuwe economy Delta

Nieuwe economy Delta

18/10/2017

Delta Air Lines introduceert dezer dagen haar Airbus A350-900 en maakt van de gelegenheid gebruik om de economy class in de long haul, main cabin genoemd, een upgrade te geven….