Home / Treinen / Van Boxtel langer bij NS

Van Boxtel langer bij NS

Van Boxtel langer bij NS

Roger van Boxtel blijft langer aan als president-directeur ad interim van NS. De Raad van Commissarissen van NS heeft Van Boxtel, die een jaar geleden aantrad, verzocht te blijven ‘totdat is voorzien in de definitieve invulling’ en daar is de topman a.i. op ingegaan.

NS zegt dat ‘naar verwachting’ begin 2017 een nieuwe permanente directievoorzitter zal zijn gevonden. Oud-politicus Van Boxtel kreeg bij zijn aanstelling de opdracht ‘NS in rustiger vaarwater te brengen en het vertrouwen in de organisatie te herstellen’.

Zijn beide voorgangers, Bert Meerstadt en Timo Huges, vertrokken na schandalen. Meerstadt stapte zelf in 2013 op nadat NS zich had verkeken op de hogesnelheidstrein Fyra, die volledig mislukte. Opvolger Huges vergaloppeerde zich aan een openbare aanbesteding in Limburg, waarbij hij een NS-dochter voortrok. Hij werd door de RvC tot vertrek gedwongen.

Turbulente tijden
NS is zeer content over Van Boxtel. “Hij heeft NS op kundige wijze door turbulente tijden geleid. Met het formuleren en uitzetten van een aangescherpte strategie en het voorbereiden van een nieuwe organisatiestructuur is NS gereed voor een volgende fase. De Raad van Commissarissen is hem erkentelijk voor zijn bijdrage aan de onderneming en zijn bereidheid om aan te blijven teneinde een soepele overdracht aan zijn opvolger te bewerkstelligen,” aldus Gerard van de Aast, de voorzitter van de RvC.

NS heeft onder leiding van Van Boxtel de Raad van Bestuur uitgebreid met twee nieuwe functies. Naast de president-directeur, de directeur Financiën (nu nog a.i. Bert Schouws, vanaf 15 september Bert Groenewegen) en de directeur Risicobeheersing (Susi Zijderveld) komen er een directeur Operatie en een directeur Commercie & Ontwikkeling bij.

Marjam Rintel is per 15 juli aangetreden als directeur Operatie. Een permanente directeur Commercie & Ontwikkeling wordt nog gezocht; Maurice Unck, eerder directeur Communicatie & Strategie bij NS, neemt deze positie waar.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Strategie Etihad is mislukt

Strategie Etihad is mislukt

18/08/2017

In mei ging Alitalia failliet, deze week gevolgd door airberlin. In beide gevallen was Etihad grootaandeelhouder. De strategie van de airline uit Abu Dhabi om verliesgevende buitenlandse carriers om te…

Cathay: lek nog niet boven

Cathay: lek nog niet boven

16/08/2017

Cathay Pacific heeft over het eerste half jaar van 2017 een nettoverlies geleden van omgerekend 217 miljoen euro. De airline uit Hongkong heeft het al enige jaren moeilijk en is…

Faillissement airberlin

Faillissement airberlin

15/08/2017

Airberlin heeft vandaag bij een rechtbank in Berlijn faillissement aangevraagd, nadat de grootste aandeelhouder, Etihad Airways, had aangegeven geen verdere financiële injecties te zullen geven voor de noodlijdende carrier. Om…