Home / Treinen / Van Boxtel langer bij NS

Van Boxtel langer bij NS

Van Boxtel langer bij NS

Roger van Boxtel blijft langer aan als president-directeur ad interim van NS. De Raad van Commissarissen van NS heeft Van Boxtel, die een jaar geleden aantrad, verzocht te blijven ‘totdat is voorzien in de definitieve invulling’ en daar is de topman a.i. op ingegaan.

NS zegt dat ‘naar verwachting’ begin 2017 een nieuwe permanente directievoorzitter zal zijn gevonden. Oud-politicus Van Boxtel kreeg bij zijn aanstelling de opdracht ‘NS in rustiger vaarwater te brengen en het vertrouwen in de organisatie te herstellen’.

Zijn beide voorgangers, Bert Meerstadt en Timo Huges, vertrokken na schandalen. Meerstadt stapte zelf in 2013 op nadat NS zich had verkeken op de hogesnelheidstrein Fyra, die volledig mislukte. Opvolger Huges vergaloppeerde zich aan een openbare aanbesteding in Limburg, waarbij hij een NS-dochter voortrok. Hij werd door de RvC tot vertrek gedwongen.

Turbulente tijden
NS is zeer content over Van Boxtel. “Hij heeft NS op kundige wijze door turbulente tijden geleid. Met het formuleren en uitzetten van een aangescherpte strategie en het voorbereiden van een nieuwe organisatiestructuur is NS gereed voor een volgende fase. De Raad van Commissarissen is hem erkentelijk voor zijn bijdrage aan de onderneming en zijn bereidheid om aan te blijven teneinde een soepele overdracht aan zijn opvolger te bewerkstelligen,” aldus Gerard van de Aast, de voorzitter van de RvC.

NS heeft onder leiding van Van Boxtel de Raad van Bestuur uitgebreid met twee nieuwe functies. Naast de president-directeur, de directeur Financiën (nu nog a.i. Bert Schouws, vanaf 15 september Bert Groenewegen) en de directeur Risicobeheersing (Susi Zijderveld) komen er een directeur Operatie en een directeur Commercie & Ontwikkeling bij.

Marjam Rintel is per 15 juli aangetreden als directeur Operatie. Een permanente directeur Commercie & Ontwikkeling wordt nog gezocht; Maurice Unck, eerder directeur Communicatie & Strategie bij NS, neemt deze positie waar.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl

Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
PA neemt Nyras over

PA neemt Nyras over

12/12/2017

PA Consulting heeft luchtvaartadviesbureau Nyras overgenomen. De twee Britse bedrijven, die ook actief zijn in Nederland, werkten al langere tijd samen. “De combinatie van de expertise van Nyras met onze…

Ryanair kapt met Amadeus

Ryanair kapt met Amadeus

12/12/2017

Ryanair maakt vanaf eind deze week niet langer gebruik van de diensten van Amadeus. De Ierse prijsvechter blijft wel samenwerken met Travelport en Sabre, de andere twee grote GDS’en. De…

Schiphol in de sneeuw

Schiphol in de sneeuw

11/12/2017

Schiphol heeft vandaag voor de tweede achtereenvolgende dag te maken met zware sneeuwval, die leidt tot vertraging en annulering van vluchten. Maar de luchthaven zegt goed te kunnen omgaan met…

Petje af bij KLM

Petje af bij KLM

08/12/2017

KLM schaft per 1 januari 2018 de pet voor piloten af. Het bedrijf zegt in een verklaring ‘niet langer de toegevoegde waarde’ van het hoofddeksel te zien. Veel piloten droegen…