Home / Treinen / Station Zaventem weer open

Station Zaventem weer open

Station Zaventem weer open

Brussels Airport (Zaventem) is vanaf vrijdagmiddag na een maand weer per spoor bereikbaar. Sinds de terroristische aanslagen van 22 maart reden er geen treinen meer naar de Belgische luchthaven.

Het ondergrondse station liep door de bomexplosies geen schade op, maar de toegang naar het luchthavengebouw wel. De airport bleef daarom onbereikbaar voor treinreizigers. Inmiddels is een oude toegangsweg heropend; deze zal tot nader order dienst doen.

“Reizigers moeten er rekening mee houden dat de capaciteit kleiner is,” zegt spoorbedrijf NMBS in een verklaring. “De roltrappen en de liften zijn voorlopig niet bruikbaar waardoor reizigers alleen de gewone trappen kunnen gebruiken. Op drukke momenten zullen reizigers mogelijk meer tijd nodig hebben om van het treinstation naar de luchthaven te gaan.”

De dienstregeling gaat terug naar normaal, zegt de NMBS. Er zijn weer directe verbindingen naar Antwerpen en de grote stations in Brussel. De lijn tussen Amsterdam, Schiphol en Rotterdam naar Zaventem is ook hersteld, met één rechtstreekse trein per uur en twee verbindingen per uur met een overstap.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Geen Airbus A350 voor KLM?

Geen Airbus A350 voor KLM?

20/10/2017

De Airbus A350’s die KLM vanaf begin 2020 zou krijgen, gaan mogelijk naar Air France, zo melden bronnen bij KLM aan Zakenreis. De eerdere vlootplannen van de holding zouden zijn…

Eerste vlucht A330neo

Eerste vlucht A330neo

19/10/2017

De eerste A330neo is vanmorgen opgestegen vanaf de luchthaven van Toulouse waar de assemblagehallen van Airbus zich bevinden. De A330 maakt een testvlucht over het Zuidwesten van Frankrijk. Het toestel…

Nieuwe economy Delta

Nieuwe economy Delta

18/10/2017

Delta Air Lines introduceert dezer dagen haar Airbus A350-900 en maakt van de gelegenheid gebruik om de economy class in de long haul, main cabin genoemd, een upgrade te geven….