Home / Treinen / Station Zaventem weer open

Station Zaventem weer open

Station Zaventem weer open

Brussels Airport (Zaventem) is vanaf vrijdagmiddag na een maand weer per spoor bereikbaar. Sinds de terroristische aanslagen van 22 maart reden er geen treinen meer naar de Belgische luchthaven.

Het ondergrondse station liep door de bomexplosies geen schade op, maar de toegang naar het luchthavengebouw wel. De airport bleef daarom onbereikbaar voor treinreizigers. Inmiddels is een oude toegangsweg heropend; deze zal tot nader order dienst doen.

“Reizigers moeten er rekening mee houden dat de capaciteit kleiner is,” zegt spoorbedrijf NMBS in een verklaring. “De roltrappen en de liften zijn voorlopig niet bruikbaar waardoor reizigers alleen de gewone trappen kunnen gebruiken. Op drukke momenten zullen reizigers mogelijk meer tijd nodig hebben om van het treinstation naar de luchthaven te gaan.”

De dienstregeling gaat terug naar normaal, zegt de NMBS. Er zijn weer directe verbindingen naar Antwerpen en de grote stations in Brussel. De lijn tussen Amsterdam, Schiphol en Rotterdam naar Zaventem is ook hersteld, met één rechtstreekse trein per uur en twee verbindingen per uur met een overstap.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Strategie Etihad is mislukt

Strategie Etihad is mislukt

18/08/2017

In mei ging Alitalia failliet, deze week gevolgd door airberlin. In beide gevallen was Etihad grootaandeelhouder. De strategie van de airline uit Abu Dhabi om verliesgevende buitenlandse carriers om te…

Cathay: lek nog niet boven

Cathay: lek nog niet boven

16/08/2017

Cathay Pacific heeft over het eerste half jaar van 2017 een nettoverlies geleden van omgerekend 217 miljoen euro. De airline uit Hongkong heeft het al enige jaren moeilijk en is…

Faillissement airberlin

Faillissement airberlin

15/08/2017

Airberlin heeft vandaag bij een rechtbank in Berlijn faillissement aangevraagd, nadat de grootste aandeelhouder, Etihad Airways, had aangegeven geen verdere financiële injecties te zullen geven voor de noodlijdende carrier. Om…