Home / Treinen / Spoorvernieuwing bij Schiphol succesvol afgerond

Spoorvernieuwing bij Schiphol succesvol afgerond

Spoorvernieuwing bij Schiphol succesvol afgerond

Woensdagochtend 10 augustus zijn de nieuwe sporen naar Schiphol in gebruik genomen. Op het traject Duivendrecht-Schiphol is het spoor over een lengte van 8 kilometer verdubbeld van twee naar vier sporen.

Van maandag 1 tot en met dinsdag 9 augustus hebben honderden mensen – dag en nacht – aan de spoorverdubbeling tussen Schiphol en Duivendrecht gewerkt. De werkzaamheden zijn succesvol afgerond laat ProRail weten en noemt het ‘een belangrijke mijlpaal in het bereikbaar houden van Schiphol per spoor’.

Spoor-SPLDe werkzaamheden aan het spoor tussen Schiphol en Duivendrecht zijn ruim anderhalf jaar geleden gepland, in overleg met NS en Schiphol. In een strak schema is gedurende negen dagen (en nachten) van minuut tot minuut gewerkt aan het demonteren van oude sporen, het aansluiten van de nieuwe sporen, het plaatsen van bovenleidingen, het vervangen van wissels, het testen van de beveiliging en het plaatsen en in gebruik nemen van seinen.

De werkzaamheden zijn bewust gepland in de zomervakantie omdat er dan minder forenzen van de trein gebruik maken, denk bijvoorbeeld aan de Zuidas. Evengoed leidden de werkzaamheden voor reizigers en afhalers tot een langere extra reistijd naar Schiphol. Ook al vanwege de extra veiligheidsmaatregelen die sinds eind juli gelden op en rond Schiphol in verband met terreurdreiging.

 

 

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Geen Airbus A350 voor KLM?

Geen Airbus A350 voor KLM?

20/10/2017

De Airbus A350’s die KLM vanaf begin 2020 zou krijgen, gaan mogelijk naar Air France, zo melden bronnen bij KLM aan Zakenreis. De eerdere vlootplannen van de holding zouden zijn…

Eerste vlucht A330neo

Eerste vlucht A330neo

19/10/2017

De eerste A330neo is vanmorgen opgestegen vanaf de luchthaven van Toulouse waar de assemblagehallen van Airbus zich bevinden. De A330 maakt een testvlucht over het Zuidwesten van Frankrijk. Het toestel…

Nieuwe economy Delta

Nieuwe economy Delta

18/10/2017

Delta Air Lines introduceert dezer dagen haar Airbus A350-900 en maakt van de gelegenheid gebruik om de economy class in de long haul, main cabin genoemd, een upgrade te geven….