Home / Treinen / Spoorvernieuwing bij Schiphol succesvol afgerond

Spoorvernieuwing bij Schiphol succesvol afgerond

Spoorvernieuwing bij Schiphol succesvol afgerond

Woensdagochtend 10 augustus zijn de nieuwe sporen naar Schiphol in gebruik genomen. Op het traject Duivendrecht-Schiphol is het spoor over een lengte van 8 kilometer verdubbeld van twee naar vier sporen.

Van maandag 1 tot en met dinsdag 9 augustus hebben honderden mensen – dag en nacht – aan de spoorverdubbeling tussen Schiphol en Duivendrecht gewerkt. De werkzaamheden zijn succesvol afgerond laat ProRail weten en noemt het ‘een belangrijke mijlpaal in het bereikbaar houden van Schiphol per spoor’.

Spoor-SPLDe werkzaamheden aan het spoor tussen Schiphol en Duivendrecht zijn ruim anderhalf jaar geleden gepland, in overleg met NS en Schiphol. In een strak schema is gedurende negen dagen (en nachten) van minuut tot minuut gewerkt aan het demonteren van oude sporen, het aansluiten van de nieuwe sporen, het plaatsen van bovenleidingen, het vervangen van wissels, het testen van de beveiliging en het plaatsen en in gebruik nemen van seinen.

De werkzaamheden zijn bewust gepland in de zomervakantie omdat er dan minder forenzen van de trein gebruik maken, denk bijvoorbeeld aan de Zuidas. Evengoed leidden de werkzaamheden voor reizigers en afhalers tot een langere extra reistijd naar Schiphol. Ook al vanwege de extra veiligheidsmaatregelen die sinds eind juli gelden op en rond Schiphol in verband met terreurdreiging.

 

 

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl

Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Ryanair erkent bonden

Ryanair erkent bonden

15/12/2017

Ryanair zal de pilotenvakbonden in enkele belangrijke Europese landen  erkennen als gesprekspartners. Het is voor het eerst dat de Ierse prijsvechter met bonden gaat praten. De eerder geplande staking van…

Travelport is klaar voor NDC

Travelport is klaar voor NDC

15/12/2017

Travelport is donderdag door IATA ‘Level 3 gecertificeerd’. Dit is het hoogste niveau van NDC (New Distribution Capability), de nieuwe standaard voor data-uitwisseling die de luchtvaartorganisatie heeft ontwikkeld. Travelport is…