Home / Treinen / NS krijgt Chief Governance

NS krijgt Chief Governance

NS krijgt Chief Governance

De Nederlandse Spoorwegen hebben met ingang van 1 februari volgend jaar een Chief Governance Risk & Compliance Officer in de Raad van Bestuur (RvB). De nieuwe functie wordt bekleed door Susi Zijderveld, die nog nog algemeen directeur is bij het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR).

Zijderveld is voorgedragen door de Raad van Commissarissen van de NS en benoemd door de minister van Financiën. “De vervulling van deze nieuwe functie binnen de RvB moet bijdragen aan de verdere professionalisering van de bedrijfsvoering binnen NS en zal een belangrijke rol moeten spelen bij het realiseren van de gewenste cultuurverandering,” aldus de NS. “Haar juridische achtergrond en ervaring in de advocatuur zijn bijzonder waardevol voor deze positie.”

Medio dit jaar legde CEO Timo Huges van de NS zijn functie neer, naar aanleiding van gesjoemel met de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. In juli werd Roger van Boxtel benoemd als zijn opvolger, voor de periode van een jaar. Vanaf 1 februari bestaat de RvB van de NS uit drie personen, naast Van Boxtel en Zijderveld maakt ook CFO Engelhardt Robbe er deel van uit.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Geen Airbus A350 voor KLM?

Geen Airbus A350 voor KLM?

20/10/2017

De Airbus A350’s die KLM vanaf begin 2020 zou krijgen, gaan mogelijk naar Air France, zo melden bronnen bij KLM aan Zakenreis. De eerdere vlootplannen van de holding zouden zijn…

Eerste vlucht A330neo

Eerste vlucht A330neo

19/10/2017

De eerste A330neo is vanmorgen opgestegen vanaf de luchthaven van Toulouse waar de assemblagehallen van Airbus zich bevinden. De A330 maakt een testvlucht over het Zuidwesten van Frankrijk. Het toestel…

Nieuwe economy Delta

Nieuwe economy Delta

18/10/2017

Delta Air Lines introduceert dezer dagen haar Airbus A350-900 en maakt van de gelegenheid gebruik om de economy class in de long haul, main cabin genoemd, een upgrade te geven….