Home / Treinen / Dijksma: 250 mln voor betere capaciteit station Schiphol

Dijksma: 250 mln voor betere capaciteit station Schiphol

Dijksma: 250 mln voor betere capaciteit station Schiphol

Staatssecretaris Sharon Dijksma heeft de Tweede Kamer vanmorgen per brief geïnformeerd dat zij 250 miljoen euro uittrekt om de capaciteit van station Schiphol te vergroten. Het vergroten van de capaciteit  is nodig om het station toekomstbestendig te maken.

Een snelle en goede ontsluiting van de luchthaven is een belangrijk punt uit de Actieagenda Schiphol. Voordat de verkenning naar de aanpassing van station Schiphol van start kon gaan moest dekking voor de plannen worden gevonden. Die dekking vond de staatssecretaris in het Spoorbudget van het Infrastructuurfonds (IF). Naast het Ministerie I&M moeten ook NS, Schiphol en de regio een bijdrage leveren alvorens de verkenning van start kan gaan.

Het geld dat nu door de staatssecretaris gereserveerd wordt, was bestemd voor de uitrol van ERTMS, een technologie die de veiligheid, capaciteit en betrouwbaarheid van het spoor moet vergroten. Dit betekent dat daar nu minder geld voor is. Staatssecretaris Dijksma geeft in haar kamerbrief echter aan dat ‘ook met het thans beschikbare budget een betekenisvolle stap kan worden gezet in de aanleg van ERTMS’. Wel heeft de budgetverlaging gevolgen voor de fasering van EMRTS en het aantal baanvakken dat van deze technologie kan worden voorzien.

 

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR

Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Ryanair erkent bonden

Ryanair erkent bonden

15/12/2017

Ryanair zal de pilotenvakbonden in enkele belangrijke Europese landen  erkennen als gesprekspartners. Het is voor het eerst dat de Ierse prijsvechter met bonden gaat praten. De eerder geplande staking van…

Travelport is klaar voor NDC

Travelport is klaar voor NDC

15/12/2017

Travelport is donderdag door IATA ‘Level 3 gecertificeerd’. Dit is het hoogste niveau van NDC (New Distribution Capability), de nieuwe standaard voor data-uitwisseling die de luchtvaartorganisatie heeft ontwikkeld. Travelport is…