Home / Treinen / Dijksma: 250 mln voor betere capaciteit station Schiphol

Dijksma: 250 mln voor betere capaciteit station Schiphol

Dijksma: 250 mln voor betere capaciteit station Schiphol

Staatssecretaris Sharon Dijksma heeft de Tweede Kamer vanmorgen per brief geïnformeerd dat zij 250 miljoen euro uittrekt om de capaciteit van station Schiphol te vergroten. Het vergroten van de capaciteit  is nodig om het station toekomstbestendig te maken.

Een snelle en goede ontsluiting van de luchthaven is een belangrijk punt uit de Actieagenda Schiphol. Voordat de verkenning naar de aanpassing van station Schiphol van start kon gaan moest dekking voor de plannen worden gevonden. Die dekking vond de staatssecretaris in het Spoorbudget van het Infrastructuurfonds (IF). Naast het Ministerie I&M moeten ook NS, Schiphol en de regio een bijdrage leveren alvorens de verkenning van start kan gaan.

Het geld dat nu door de staatssecretaris gereserveerd wordt, was bestemd voor de uitrol van ERTMS, een technologie die de veiligheid, capaciteit en betrouwbaarheid van het spoor moet vergroten. Dit betekent dat daar nu minder geld voor is. Staatssecretaris Dijksma geeft in haar kamerbrief echter aan dat ‘ook met het thans beschikbare budget een betekenisvolle stap kan worden gezet in de aanleg van ERTMS’. Wel heeft de budgetverlaging gevolgen voor de fasering van EMRTS en het aantal baanvakken dat van deze technologie kan worden voorzien.

 

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Geen Airbus A350 voor KLM?

Geen Airbus A350 voor KLM?

20/10/2017

De Airbus A350’s die KLM vanaf begin 2020 zou krijgen, gaan mogelijk naar Air France, zo melden bronnen bij KLM aan Zakenreis. De eerdere vlootplannen van de holding zouden zijn…

Eerste vlucht A330neo

Eerste vlucht A330neo

19/10/2017

De eerste A330neo is vanmorgen opgestegen vanaf de luchthaven van Toulouse waar de assemblagehallen van Airbus zich bevinden. De A330 maakt een testvlucht over het Zuidwesten van Frankrijk. Het toestel…

Nieuwe economy Delta

Nieuwe economy Delta

18/10/2017

Delta Air Lines introduceert dezer dagen haar Airbus A350-900 en maakt van de gelegenheid gebruik om de economy class in de long haul, main cabin genoemd, een upgrade te geven….