Home / Technologie / SITA investeert in dynamic mapping app LocusLabs

SITA investeert in dynamic mapping app LocusLabs

SITA investeert in dynamic mapping app LocusLabs

SITA, de aanbieder van communicatie- en IT-oplossingen voor de luchtvaart, heeft een ‘strategische investering’ gedaan in het dynamic mapping-bedrijf LocusLabs. Hoeveel SITA investeert heeft de in Genève gevestigde multinational niet gezegd.

“Hiermee stimuleert SITA de innovatie binnen de gehele luchtvaartsector en ondersteunt het bedrijf de eigen investering in innovatie,” zegt SITA in een persverklaring.

SITA heeft ‘het ontwikkelen en leveren van veelgebruikte geolocatie-technologieën’, zoals onder meer LocusLabs die ontwikkelt, hoog op de bedrijfsagenda staan. “Deze oplossing, die mapping combineert met verschillende soorten locatiedata, stelt luchthavens en luchtvaartmaatschappijen in staat om gebruik te maken van dezelfde dynamische kaarten en data, maar dit vervolgens naar wens aan te passen,” aldus SITA.

Voor LocusLabs betekent de investering van SITA dat het de mapping-functionaliteit, die nu al in gebruik is bij grote internationale luchthavens en luchtvaartmaatschappijen, verder kan uitbreiden.

LocusLabs biedt via een app ‘de meest nauwkeurige en up-to-date plattegronden van luchthavens’ zegt SITA. “Deze app wordt door internationale luchthavens, zoals Miami International Airport en Nice Côte d’Azur Airport, al gebruikt.”

“De grafisch geavanceerde en vector-gebaseerde plattegronden zijn voorzien van ingebouwde navigatiefuncties die reizigers de route naar hun gate of naar andere locaties in de  luchthaven wijst. Rijke content zoals afbeeldingen, attributen, keywords en andere metadata maken het eenvoudig om op basis van interesses winkels of andere specifieke locaties op de luchthaven te vinden.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Strategie Etihad is mislukt

Strategie Etihad is mislukt

18/08/2017

In mei ging Alitalia failliet, deze week gevolgd door airberlin. In beide gevallen was Etihad grootaandeelhouder. De strategie van de airline uit Abu Dhabi om verliesgevende buitenlandse carriers om te…

Cathay: lek nog niet boven

Cathay: lek nog niet boven

16/08/2017

Cathay Pacific heeft over het eerste half jaar van 2017 een nettoverlies geleden van omgerekend 217 miljoen euro. De airline uit Hongkong heeft het al enige jaren moeilijk en is…

Faillissement airberlin

Faillissement airberlin

15/08/2017

Airberlin heeft vandaag bij een rechtbank in Berlijn faillissement aangevraagd, nadat de grootste aandeelhouder, Etihad Airways, had aangegeven geen verdere financiële injecties te zullen geven voor de noodlijdende carrier. Om…