Home / Technologie / SITA investeert in dynamic mapping app LocusLabs

SITA investeert in dynamic mapping app LocusLabs

SITA investeert in dynamic mapping app LocusLabs

SITA, de aanbieder van communicatie- en IT-oplossingen voor de luchtvaart, heeft een ‘strategische investering’ gedaan in het dynamic mapping-bedrijf LocusLabs. Hoeveel SITA investeert heeft de in Genève gevestigde multinational niet gezegd.

“Hiermee stimuleert SITA de innovatie binnen de gehele luchtvaartsector en ondersteunt het bedrijf de eigen investering in innovatie,” zegt SITA in een persverklaring.

SITA heeft ‘het ontwikkelen en leveren van veelgebruikte geolocatie-technologieën’, zoals onder meer LocusLabs die ontwikkelt, hoog op de bedrijfsagenda staan. “Deze oplossing, die mapping combineert met verschillende soorten locatiedata, stelt luchthavens en luchtvaartmaatschappijen in staat om gebruik te maken van dezelfde dynamische kaarten en data, maar dit vervolgens naar wens aan te passen,” aldus SITA.

Voor LocusLabs betekent de investering van SITA dat het de mapping-functionaliteit, die nu al in gebruik is bij grote internationale luchthavens en luchtvaartmaatschappijen, verder kan uitbreiden.

LocusLabs biedt via een app ‘de meest nauwkeurige en up-to-date plattegronden van luchthavens’ zegt SITA. “Deze app wordt door internationale luchthavens, zoals Miami International Airport en Nice Côte d’Azur Airport, al gebruikt.”

“De grafisch geavanceerde en vector-gebaseerde plattegronden zijn voorzien van ingebouwde navigatiefuncties die reizigers de route naar hun gate of naar andere locaties in de  luchthaven wijst. Rijke content zoals afbeeldingen, attributen, keywords en andere metadata maken het eenvoudig om op basis van interesses winkels of andere specifieke locaties op de luchthaven te vinden.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Geen Airbus A350 voor KLM?

Geen Airbus A350 voor KLM?

20/10/2017

De Airbus A350’s die KLM vanaf begin 2020 zou krijgen, gaan mogelijk naar Air France, zo melden bronnen bij KLM aan Zakenreis. De eerdere vlootplannen van de holding zouden zijn…

Eerste vlucht A330neo

Eerste vlucht A330neo

19/10/2017

De eerste A330neo is vanmorgen opgestegen vanaf de luchthaven van Toulouse waar de assemblagehallen van Airbus zich bevinden. De A330 maakt een testvlucht over het Zuidwesten van Frankrijk. Het toestel…

Nieuwe economy Delta

Nieuwe economy Delta

18/10/2017

Delta Air Lines introduceert dezer dagen haar Airbus A350-900 en maakt van de gelegenheid gebruik om de economy class in de long haul, main cabin genoemd, een upgrade te geven….