Home / Technologie / Digitaal bagagelabel EVA Air

Digitaal bagagelabel EVA Air

Digitaal bagagelabel EVA Air

EVA Air heeft als eerste intercontinentale airline met vertrek vanuit Amsterdam digitale bagage-labels geïntroduceerd. De Taiwanese carrier werkt hierbij samen met Rimowa, de Duitse kofferfabrikant.

Rimowa, bekend van de geribbelde aluminium koffers, heeft een ‘Electronic Tag-display’ ontwikkeld waarop digitaal een ‘plaklabel’ kan worden weergegeven. Ook Lufthansa maakt gebruik van de techniek. Voorwaarde is dus wel dat de passagier reist met koffers van het merk Rimowa.

Via de EVA Air Mobile app kan de passagier voortaan zichzelf én de  Rimowa-bagage van een afstand en elke locatie tussen 24 en 3 uur voor vertrek inchecken. De app maakt dan verbinding met een digitale bagage tag die in de koffer is ingebouwd en bevestigt de vlucht- en passagiersinformatie. “Reizigers hoeven dan alleen nog maar hun bagage af te geven bij de aangewezen online check-in balie,” zegt EVA Air.

Naast Amsterdam is de service beschikbaar op alle EVA Air vluchten met vertrek vanuit Parijs (CDG), Wenen (VIE), Bangkok (BKK), Taipei (TPE), alsmede diverse luchthavens in Azië en Noord-Amerika.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl

Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Ryanair erkent bonden

Ryanair erkent bonden

15/12/2017

Ryanair zal de pilotenvakbonden in enkele belangrijke Europese landen  erkennen als gesprekspartners. Het is voor het eerst dat de Ierse prijsvechter met bonden gaat praten. De eerder geplande staking van…

Travelport is klaar voor NDC

Travelport is klaar voor NDC

15/12/2017

Travelport is donderdag door IATA ‘Level 3 gecertificeerd’. Dit is het hoogste niveau van NDC (New Distribution Capability), de nieuwe standaard voor data-uitwisseling die de luchtvaartorganisatie heeft ontwikkeld. Travelport is…