Home / Technologie / Digitaal bagagelabel EVA Air

Digitaal bagagelabel EVA Air

Digitaal bagagelabel EVA Air

EVA Air heeft als eerste intercontinentale airline met vertrek vanuit Amsterdam digitale bagage-labels geïntroduceerd. De Taiwanese carrier werkt hierbij samen met Rimowa, de Duitse kofferfabrikant.

Rimowa, bekend van de geribbelde aluminium koffers, heeft een ‘Electronic Tag-display’ ontwikkeld waarop digitaal een ‘plaklabel’ kan worden weergegeven. Ook Lufthansa maakt gebruik van de techniek. Voorwaarde is dus wel dat de passagier reist met koffers van het merk Rimowa.

Via de EVA Air Mobile app kan de passagier voortaan zichzelf én de  Rimowa-bagage van een afstand en elke locatie tussen 24 en 3 uur voor vertrek inchecken. De app maakt dan verbinding met een digitale bagage tag die in de koffer is ingebouwd en bevestigt de vlucht- en passagiersinformatie. “Reizigers hoeven dan alleen nog maar hun bagage af te geven bij de aangewezen online check-in balie,” zegt EVA Air.

Naast Amsterdam is de service beschikbaar op alle EVA Air vluchten met vertrek vanuit Parijs (CDG), Wenen (VIE), Bangkok (BKK), Taipei (TPE), alsmede diverse luchthavens in Azië en Noord-Amerika.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Strategie Etihad is mislukt

Strategie Etihad is mislukt

18/08/2017

In mei ging Alitalia failliet, deze week gevolgd door airberlin. In beide gevallen was Etihad grootaandeelhouder. De strategie van de airline uit Abu Dhabi om verliesgevende buitenlandse carriers om te…

Cathay: lek nog niet boven

Cathay: lek nog niet boven

16/08/2017

Cathay Pacific heeft over het eerste half jaar van 2017 een nettoverlies geleden van omgerekend 217 miljoen euro. De airline uit Hongkong heeft het al enige jaren moeilijk en is…

Faillissement airberlin

Faillissement airberlin

15/08/2017

Airberlin heeft vandaag bij een rechtbank in Berlijn faillissement aangevraagd, nadat de grootste aandeelhouder, Etihad Airways, had aangegeven geen verdere financiële injecties te zullen geven voor de noodlijdende carrier. Om…