Home / Technologie / Digitaal bagagelabel EVA Air

Digitaal bagagelabel EVA Air

Digitaal bagagelabel EVA Air

EVA Air heeft als eerste intercontinentale airline met vertrek vanuit Amsterdam digitale bagage-labels geïntroduceerd. De Taiwanese carrier werkt hierbij samen met Rimowa, de Duitse kofferfabrikant.

Rimowa, bekend van de geribbelde aluminium koffers, heeft een ‘Electronic Tag-display’ ontwikkeld waarop digitaal een ‘plaklabel’ kan worden weergegeven. Ook Lufthansa maakt gebruik van de techniek. Voorwaarde is dus wel dat de passagier reist met koffers van het merk Rimowa.

Via de EVA Air Mobile app kan de passagier voortaan zichzelf én de  Rimowa-bagage van een afstand en elke locatie tussen 24 en 3 uur voor vertrek inchecken. De app maakt dan verbinding met een digitale bagage tag die in de koffer is ingebouwd en bevestigt de vlucht- en passagiersinformatie. “Reizigers hoeven dan alleen nog maar hun bagage af te geven bij de aangewezen online check-in balie,” zegt EVA Air.

Naast Amsterdam is de service beschikbaar op alle EVA Air vluchten met vertrek vanuit Parijs (CDG), Wenen (VIE), Bangkok (BKK), Taipei (TPE), alsmede diverse luchthavens in Azië en Noord-Amerika.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Geen Airbus A350 voor KLM?

Geen Airbus A350 voor KLM?

20/10/2017

De Airbus A350’s die KLM vanaf begin 2020 zou krijgen, gaan mogelijk naar Air France, zo melden bronnen bij KLM aan Zakenreis. De eerdere vlootplannen van de holding zouden zijn…

Eerste vlucht A330neo

Eerste vlucht A330neo

19/10/2017

De eerste A330neo is vanmorgen opgestegen vanaf de luchthaven van Toulouse waar de assemblagehallen van Airbus zich bevinden. De A330 maakt een testvlucht over het Zuidwesten van Frankrijk. Het toestel…

Nieuwe economy Delta

Nieuwe economy Delta

18/10/2017

Delta Air Lines introduceert dezer dagen haar Airbus A350-900 en maakt van de gelegenheid gebruik om de economy class in de long haul, main cabin genoemd, een upgrade te geven….