Home / Reistips / Business Tourist: Joanna Dubbeldam over San Diego

Business Tourist: Joanna Dubbeldam over San Diego

Business Tourist: Joanna Dubbeldam over San Diego

Joanna Dubbeldam studeerde kunstgeschiedenis in Canada en werkte er voor hotels die zij adviseerde over corporate marketing. In Toronto startte zij haar bedrijf Abode liveable art dat kussenhoezen voor hotels wereldwijd ontwerpt. Om uit te breiden in de VS en een nieuw bedrijf voor handtassen op te richten, JoJo Bags, verhuisde Dubbeldam vorig jaar naar San Diego.

San Diego grenst aan Mexico en heeft volgens Dubbel­dam het beste klimaat ter wereld. “Mijn man en ik kozen voor deze stad vanwege het fantastische klimaat. In de heetste maanden is het gemiddeld 25 graden en in de koudste 18 graden. San Diego is etnisch en cultureel de meest diverse stad van de VS, met een stadscentrum dat een smeltroes van culturen is. Met veel mooie plekken aan de kust is het een paradijs voor surfers. De ligging aan de grens met Mexico zorgt voor Latijns-Amerikaanse invloeden. De stad is zakelijk vooral bekend door de biotech- en farma-industrie.”

Eten en drinken
“In San Diego zijn ongelooflijk veel goede restaurants. Persoonlijk kom ik graag in visrestaurants, waar heerlijke vistaco’s en visburrito’s op het menu staan. Mijn absolute favoriet is Poké, een traditionele Hawaiiaanse salade met in blokjes gesneden rauwe vis en groente in een dressing naar keuze. Poké eet je het best bij Pokewan (in de wijk Del Mar), waar je deze salade helemaal naar eigen wens kunt samenstellen.

Mijn favoriete restaurants zitten in verschillende delen van San Diego. Bij First Pacific Beach Fish Shop (Pacific Beach) kies je achtereenvolgens de vis die je wilt, de marinade en op welke manier je het bereid wilt hebben. Je eet aan picknicktafels en drinkt er lokaal gebrouwen bier bij. Bij Fish 101 (Leucadia), een drukbezochte zaak onder locals, maken ze een fantastische vissandwich. Het beste Mexicaanse eten vind je in foodtrucks die je op parkeerplaatsen in de stad overal tegenkomt. Een lokaal fenomeen is Taco Tuesday: op dinsdagen krijg je de taco’s voor de helft van de prijs. Dit geldt ook in chique en prijzige restaurants als Brigantine Seafood and Oyster Bar, met zes locaties in de stad. Voor drankjes ga ik graag naar L’Auberge Del Mar, een stijlvol hotel aan zee. Tijdens de beroemde Del Mar Races is dit een zeer gewilde plek. Downtown kun je geweldig eten in de wijk Gaslamp Quarter, waar je talloze barretjes en restaurantjes vindt.”

Vrije tijd
“In het Balboa Park (downtown) vind je zeventien musea, prachtige tuinen, wandelroutes en nog veel meer recreatieve mogelijkheden, waaronder de San Diego Zoo. Het gebied is bijna 500 hectare groot, weelderig beplant en het biedt voor ieder wat wils. Wie van moderne bouwkunst houdt, gaat naar het Salk Institute for Biological Studies, genoemd naar Jonas Salk, die als eerste een effectief vaccin tegen polio ontwikkelde. Het instituut is spectaculair qua architectuur. Wandelaars kunnen hun hart ophalen op de honderden hiking trails. Torrey Pines biedt, behalve een mooi golfresort, een uitdagende wandelroute vanaf het strand naar de top van de heuvels.”

De stad uit
“Een stijlvol stadje aan het water in San Diego County is La Jolla. Je hebt er leuke winkels, galeries en goede restaurants. Mijn favoriete vrijetijdsbesteding is zeeleeuwen kijken in La Jolla Cove. In augustus en september kun je er zwemmen met luipaardhaaien. Op een dag was ik met een vriendin aan het suppen en zag in het water onder ons honderden luipaardhaaien. Ik wist dat ze niet bijten, maar mijn vriendin schrok enorm.”

Insider info
“De dresscode op het werk is erg informeel. Uniek voor San Diego is dat werkgevers hun personeel weleens toestaan eerder naar huis te gaan of later te beginnen als het goed surfweer is.”

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
4,1 miljard passagiers in 2017

4,1 miljard passagiers in 2017

19/01/2018

Het aantal vervoerde passagiers in de luchtvaart is vorig jaar wereldwijd gestegen met 7,1 procent tot een totaal van 4,1 miljard. Dit heeft ICAO, de  burgerluchtvaartorganisatie, bekendgemaakt. In alle regio’s…

Qatar stevent af op verlies

Qatar stevent af op verlies

18/01/2018

Qatar Airways stevent af op een ‘aanzienlijk verlies’, zo heeft CEO Al Baker gezegd. Oorzaak is de blokkade door de buurlanden. De carrier poogt met investeringen in de VS het…

Boeing maakt zelf stoelen

Boeing maakt zelf stoelen

17/01/2018

Boeing is een joint venture aangegaan met het eveneens Amerikaanse bedrijf Adient voor het maken van vliegtuigstoelen. De jv heet Adient Aerospace. De eerste productiefaciliteit komt niet in de VS,…

HNA in de problemen

HNA in de problemen

17/01/2018

De HNA Group is in de problemen. De handel in aandelen van de kapitaalpoot van het Chinese conglomeraat zijn vandaag stilgelegd. Vorige week gebeurde dit al met de aandelen in…

Alders: de politiek beslist

Alders: de politiek beslist

16/01/2018

Politiek Den Haag heeft het laatste woord als het gaat om de uitbreiding van Schiphol en de toekomst van Lelystad. Dit heeft Hans Alders.de voorzitter van de ORS, vandaag gezegd…