Home / Reisagenten / KLM bezoekt ruim 800 (zaken)reisagenten

KLM bezoekt ruim 800 (zaken)reisagenten

KLM bezoekt ruim 800 (zaken)reisagenten

Tot eind juni trekt het voltallige KLM-verkoopteam door Nederland om in totaal 823 reisagenten te bezoeken, waaronder 74 zakelijke agenten. Zakenreis ging met accountmanager Irene ten Berge mee naar ESA in Noordwijk, waarvoor ATPI de zakenreizen organiseert.

“Het is de derde keer dat wij dit doen,” zegt Ten Berge. “KLM on Tour is bedoeld om met de agenten waarmee wij samenwerken persoonlijk contact te onderhouden en te vragen of zij tevreden zijn met onze dienstverlening en of er wellicht verbeterpunten zijn. Uiteraard komen wij niet met lege handen en brengen een presentje voor de boekers en via een prijsvraag zijn gratis tickets te verdienen.”

De Europese Ruimtevaartorganisatie ESA (European Space Agency) is geen onbekende voor Irene ten Berge, die ruim 20 jaar bij Air France werkte voordat zij door het samengaan met KLM op het kantoor van KLM Nederland in Amstelveen terechtkwam. “ESA was indertijd de grootste klant van Air France in Nederland,” zegt Ten Berge.

Nog steeds reizen veel medewerkers van ESA met Air France via Parijs Orly naar Cayenne in Frans-Guyana, waar ESA activiteiten heeft op de ruimtevaartbasis in Kouro. Maar ook met zustermaatschappij KLM wordt veel gevlogen, het merendeel binnen Europa. Vanaf Nederland worden in totaal zo’n 20.000 reizen geboekt zegt Richard Veenstra, unit manager van ATPI in Noordwijk. Deze zakentrips worden grotendeels georganiseerd door de veertien ATPI-medewerkers (8-9 FTE’s) vanaf de inplant in Noordwijk.

‘Go show’
Over de dienstverlening van KLM is Veenstra in het algemeen heel tevreden. Ook over de nieuwe tarievenstructuur van KLM, waarbij tarieven zijn gebundeld in de pakketten Light, Standaard en Flex, werkt goed vindt de reisagent. “Het is overzichtelijk en je hoeft niet allerlei voorwaarden door te lezen om te weten wat wel of niet in de prijs is inbegrepen,” zegt Veenstra. Daarbij merkt hij op dat voor ESA-reizigers meestal Flex wordt geboekt, vanwege de flexibiliteit om reisdata en -tijden te wijzigen, maar ook vanwege de SkyPriority service die is inbegrepen, niet onbelangrijk bij de huidige wachttijden op Schiphol. Ook maken de zakenreizigers van ESA graag gebruik van ’go show’ die het Flex-tarief faciliteert: de mogelijkheid om een eerdere vlucht te nemen als je vroeg op de luchthaven bent.

Verder geeft Veenstra aan dat hij de chatfunctie op het agentenplatform Agent Connect ‘heel handig’ vindt. “Als je iets wilt weten over zaken die niet dagelijks voorkomen – zoals Meet & Assist op Schiphol of een minderjarige die alleen reist – dan krijg je direct antwoord. Dat scheelt ons veel tijd,” zegt Veenstra.

Als enige kanttekening plaatst hij dat het jammer is dat de chatfunctie meestal niet volstaat als het gaat om specifieke tarieveninformatie, daar moet je een aparte afdeling voor bellen. “Maar dan helpt global sales support weer goed,” zegt Veenstra. “Zij hebben ons ook geholpen toen een directeur zijn laptop aan boord was vergeten. Op zo’n moment moet er direct actie worden genomen. Dankzij het snelle handelen van KLM is de laptop gelukkig teruggevonden en is het incident met een sisser afgelopen.”

Na twee koppen koffie en twee A4tjes met aantekeningen zit dit agentenbezoek erop voor Ten Berge. Nog twintig te gaan deze maand.

 

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
4,1 miljard passagiers in 2017

4,1 miljard passagiers in 2017

19/01/2018

Het aantal vervoerde passagiers in de luchtvaart is vorig jaar wereldwijd gestegen met 7,1 procent tot een totaal van 4,1 miljard. Dit heeft ICAO, de  burgerluchtvaartorganisatie, bekendgemaakt. In alle regio’s…

Qatar stevent af op verlies

Qatar stevent af op verlies

18/01/2018

Qatar Airways stevent af op een ‘aanzienlijk verlies’, zo heeft CEO Al Baker gezegd. Oorzaak is de blokkade door de buurlanden. De carrier poogt met investeringen in de VS het…

Boeing maakt zelf stoelen

Boeing maakt zelf stoelen

17/01/2018

Boeing is een joint venture aangegaan met het eveneens Amerikaanse bedrijf Adient voor het maken van vliegtuigstoelen. De jv heet Adient Aerospace. De eerste productiefaciliteit komt niet in de VS,…

HNA in de problemen

HNA in de problemen

17/01/2018

De HNA Group is in de problemen. De handel in aandelen van de kapitaalpoot van het Chinese conglomeraat zijn vandaag stilgelegd. Vorige week gebeurde dit al met de aandelen in…

Alders: de politiek beslist

Alders: de politiek beslist

16/01/2018

Politiek Den Haag heeft het laatste woord als het gaat om de uitbreiding van Schiphol en de toekomst van Lelystad. Dit heeft Hans Alders.de voorzitter van de ORS, vandaag gezegd…