Home / Reisagenten / CWT biedt virtuele en mobiele betalingsoplossing voor hotels

CWT biedt virtuele en mobiele betalingsoplossing voor hotels

CWT biedt virtuele en mobiele betalingsoplossing voor hotels

Carlson Wagonlit Travel (CWT) biedt in samenwerking met Conferma een virtuele en mobiele betalingsoplossing voor hotelovernachtingen. Deze manier van betalen is gemakkelijk en minder gevoelig voor diefstal en fraude. De TripPay app voor de zakenreiziger maakt onderdeel uit van deze mobiele betaaloplossing.

Voor elke hotelreservering wordt automatisch een tijdelijke, virtuele creditcard aangemaakt met een 16-cijferige code die slechts één keer kan worden gebruikt. De werkgever bepaalt zelf welke kosten daarmee worden gedekt; in de regel de kosten van de hotelovernachting plus tax en ontbijt.

Als de reiziger na zijn of haar verblijf uitcheckt, wordt de virtuele creditcard belast met het vooraf vastgestelde bedrag. De afrekening vindt centraal plaats via CWT’s Virtual Payment Solution. Het voordeel hiervan is dat de zakenreizigers geen fysieke creditcard op zak hoeven te hebben (veilig) of het bedrag eerst moet voorschieten met een privé-creditcard (gemak). Ook medewerkers die minder vaak op reis gaan en niet over een corporate creditcard beschikken kunnen op deze wijze makkelijk van een creditcard worden voorzien.

In de loop van volgend jaar zal CWT Virtual Payment Solution ook beschikbaar worden voor het verrekenen van kosten bij low-cost carriers. En op termijn komen ook facturen van andere leveranciers in aanmerking voor deze centrale betalingswijze.

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl

Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Ryanair erkent bonden

Ryanair erkent bonden

15/12/2017

Ryanair zal de pilotenvakbonden in enkele belangrijke Europese landen  erkennen als gesprekspartners. Het is voor het eerst dat de Ierse prijsvechter met bonden gaat praten. De eerder geplande staking van…

Travelport is klaar voor NDC

Travelport is klaar voor NDC

15/12/2017

Travelport is donderdag door IATA ‘Level 3 gecertificeerd’. Dit is het hoogste niveau van NDC (New Distribution Capability), de nieuwe standaard voor data-uitwisseling die de luchtvaartorganisatie heeft ontwikkeld. Travelport is…