Home / Reisagenten / CWT biedt virtuele en mobiele betalingsoplossing voor hotels

CWT biedt virtuele en mobiele betalingsoplossing voor hotels

CWT biedt virtuele en mobiele betalingsoplossing voor hotels

Carlson Wagonlit Travel (CWT) biedt in samenwerking met Conferma een virtuele en mobiele betalingsoplossing voor hotelovernachtingen. Deze manier van betalen is gemakkelijk en minder gevoelig voor diefstal en fraude. De TripPay app voor de zakenreiziger maakt onderdeel uit van deze mobiele betaaloplossing.

Voor elke hotelreservering wordt automatisch een tijdelijke, virtuele creditcard aangemaakt met een 16-cijferige code die slechts één keer kan worden gebruikt. De werkgever bepaalt zelf welke kosten daarmee worden gedekt; in de regel de kosten van de hotelovernachting plus tax en ontbijt.

Als de reiziger na zijn of haar verblijf uitcheckt, wordt de virtuele creditcard belast met het vooraf vastgestelde bedrag. De afrekening vindt centraal plaats via CWT’s Virtual Payment Solution. Het voordeel hiervan is dat de zakenreizigers geen fysieke creditcard op zak hoeven te hebben (veilig) of het bedrag eerst moet voorschieten met een privé-creditcard (gemak). Ook medewerkers die minder vaak op reis gaan en niet over een corporate creditcard beschikken kunnen op deze wijze makkelijk van een creditcard worden voorzien.

In de loop van volgend jaar zal CWT Virtual Payment Solution ook beschikbaar worden voor het verrekenen van kosten bij low-cost carriers. En op termijn komen ook facturen van andere leveranciers in aanmerking voor deze centrale betalingswijze.

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Geen Airbus A350 voor KLM?

Geen Airbus A350 voor KLM?

20/10/2017

De Airbus A350’s die KLM vanaf begin 2020 zou krijgen, gaan mogelijk naar Air France, zo melden bronnen bij KLM aan Zakenreis. De eerdere vlootplannen van de holding zouden zijn…

Eerste vlucht A330neo

Eerste vlucht A330neo

19/10/2017

De eerste A330neo is vanmorgen opgestegen vanaf de luchthaven van Toulouse waar de assemblagehallen van Airbus zich bevinden. De A330 maakt een testvlucht over het Zuidwesten van Frankrijk. Het toestel…

Nieuwe economy Delta

Nieuwe economy Delta

18/10/2017

Delta Air Lines introduceert dezer dagen haar Airbus A350-900 en maakt van de gelegenheid gebruik om de economy class in de long haul, main cabin genoemd, een upgrade te geven….