Home / Reisagenten / BCD rapporteert over MVO

BCD rapporteert over MVO

BCD rapporteert over MVO

BCD Travel heeft een rapport uitgebracht over de eigen inspanningen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).  In het BCD 2017 Corporate Social Responsibility Report rapporteert het bedrijf over de vermindering van zijn ecologische voetafdruk, de verbetering van de gezondheid en veiligheid in het bedrijf, de verhoogde controles op ethisch gedrag en de focus op duurzamere partnerships met leveranciers.

In 2008 sloot BCD Travel zich als eerste zakenreisorganisatie aan bij het Global Compact van de VN. Ruim 8.000 bedrijven uit meer dan 160 landen doen mee aan het Global Compact, dat bestaat uit tien principes op gebied van mensenrechten, arbeidsnormen, milieu en anticorruptie waar de aangesloten bedrijven zich aan dienen te houden.

In het rapportgeeft BCD inzage in de duurzaamheidsimpact van de bedrijfsvoering aan de hand van de GRI G4-kernrichtlijnen, een internationale rapporteringsstandaard.

“We dragen allemaal ons steentje bij om ervoor te zorgen dat het werk dat we doen en de diensten die we leveren passen bij een goede, verantwoordelijke onderneming”, aldus Kathy Jackson, Executive Vice President bij BCD Travel. “Het 2017 Corporate Social Responsibility Report biedt een kwalitatief en meetbaar overzicht van onze prestaties – in ons bedrijf en in de gemeenschappen waar we wereldwijd zakendoen.”

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Strategie Etihad is mislukt

Strategie Etihad is mislukt

18/08/2017

In mei ging Alitalia failliet, deze week gevolgd door airberlin. In beide gevallen was Etihad grootaandeelhouder. De strategie van de airline uit Abu Dhabi om verliesgevende buitenlandse carriers om te…

Cathay: lek nog niet boven

Cathay: lek nog niet boven

16/08/2017

Cathay Pacific heeft over het eerste half jaar van 2017 een nettoverlies geleden van omgerekend 217 miljoen euro. De airline uit Hongkong heeft het al enige jaren moeilijk en is…

Faillissement airberlin

Faillissement airberlin

15/08/2017

Airberlin heeft vandaag bij een rechtbank in Berlijn faillissement aangevraagd, nadat de grootste aandeelhouder, Etihad Airways, had aangegeven geen verdere financiële injecties te zullen geven voor de noodlijdende carrier. Om…