Home / Reisagenten / BCD rapporteert over MVO

BCD rapporteert over MVO

BCD rapporteert over MVO

BCD Travel heeft een rapport uitgebracht over de eigen inspanningen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).  In het BCD 2017 Corporate Social Responsibility Report rapporteert het bedrijf over de vermindering van zijn ecologische voetafdruk, de verbetering van de gezondheid en veiligheid in het bedrijf, de verhoogde controles op ethisch gedrag en de focus op duurzamere partnerships met leveranciers.

In 2008 sloot BCD Travel zich als eerste zakenreisorganisatie aan bij het Global Compact van de VN. Ruim 8.000 bedrijven uit meer dan 160 landen doen mee aan het Global Compact, dat bestaat uit tien principes op gebied van mensenrechten, arbeidsnormen, milieu en anticorruptie waar de aangesloten bedrijven zich aan dienen te houden.

In het rapportgeeft BCD inzage in de duurzaamheidsimpact van de bedrijfsvoering aan de hand van de GRI G4-kernrichtlijnen, een internationale rapporteringsstandaard.

“We dragen allemaal ons steentje bij om ervoor te zorgen dat het werk dat we doen en de diensten die we leveren passen bij een goede, verantwoordelijke onderneming”, aldus Kathy Jackson, Executive Vice President bij BCD Travel. “Het 2017 Corporate Social Responsibility Report biedt een kwalitatief en meetbaar overzicht van onze prestaties – in ons bedrijf en in de gemeenschappen waar we wereldwijd zakendoen.”

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Geen Airbus A350 voor KLM?

Geen Airbus A350 voor KLM?

20/10/2017

De Airbus A350’s die KLM vanaf begin 2020 zou krijgen, gaan mogelijk naar Air France, zo melden bronnen bij KLM aan Zakenreis. De eerdere vlootplannen van de holding zouden zijn…

Eerste vlucht A330neo

Eerste vlucht A330neo

19/10/2017

De eerste A330neo is vanmorgen opgestegen vanaf de luchthaven van Toulouse waar de assemblagehallen van Airbus zich bevinden. De A330 maakt een testvlucht over het Zuidwesten van Frankrijk. Het toestel…

Nieuwe economy Delta

Nieuwe economy Delta

18/10/2017

Delta Air Lines introduceert dezer dagen haar Airbus A350-900 en maakt van de gelegenheid gebruik om de economy class in de long haul, main cabin genoemd, een upgrade te geven….