Home / Overig / Lost luggage

Lost luggage

Lost luggage

Nederlanders raken op reis vaak hun bagage kwijt. Uit een steekproef onder 1.000 reizigers gaf een op de zeven respondenten aan de afgelopen vijf jaar een of meerdere keren bagage te zijn kwijtgeraakt. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van tassenwinkel Van Beek Lederwaren.

Op de vraag of de respondenten weleens hun bagage in een openbare ruimte hebben laten staan antwoordde 19 procent van de ondervraagden met ‘ja’. Een deel van hen kreeg de tassen of koffers naderhand terug en gaf de bagage niet op als verloren.

Het vergeten van bagage in openbare ruimtes, zoals vliegvelden en stations, kan grote gevolgen hebben. De autoriteiten zien bagage soms aan als verdacht pakket en kunnen overgaan tot vernietiging. Mensen die bagage bewust of onbewust ergens laten staan en naderhand weer oppakken zijn bovendien strafbaar. In januari kreeg een reiziger om deze reden een boete op Amsterdam CS.

Van Beek onderzocht ook wat passagiers op vliegreizen vinden van de bagagerestricties. Een op de drie reizigers geeft aan liever meer bagage te willen meenemen. De meeste mensen zijn ook bereid er extra voor te betalen, blijkt uit het onderzoek. De helft van de respondenten wil tot 25 euro betalen, 10 procent wil tot 50 euro bijleggen en voor 5 procent maakt het niet uit hoeveel ze extra moeten betalen. 35 procent van de onderzochte groep wil niet meer betalen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Strategie Etihad is mislukt

Strategie Etihad is mislukt

18/08/2017

In mei ging Alitalia failliet, deze week gevolgd door airberlin. In beide gevallen was Etihad grootaandeelhouder. De strategie van de airline uit Abu Dhabi om verliesgevende buitenlandse carriers om te…

Cathay: lek nog niet boven

Cathay: lek nog niet boven

16/08/2017

Cathay Pacific heeft over het eerste half jaar van 2017 een nettoverlies geleden van omgerekend 217 miljoen euro. De airline uit Hongkong heeft het al enige jaren moeilijk en is…

Faillissement airberlin

Faillissement airberlin

15/08/2017

Airberlin heeft vandaag bij een rechtbank in Berlijn faillissement aangevraagd, nadat de grootste aandeelhouder, Etihad Airways, had aangegeven geen verdere financiële injecties te zullen geven voor de noodlijdende carrier. Om…