Home / Overig / Lost luggage

Lost luggage

Lost luggage

Nederlanders raken op reis vaak hun bagage kwijt. Uit een steekproef onder 1.000 reizigers gaf een op de zeven respondenten aan de afgelopen vijf jaar een of meerdere keren bagage te zijn kwijtgeraakt. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van tassenwinkel Van Beek Lederwaren.

Op de vraag of de respondenten weleens hun bagage in een openbare ruimte hebben laten staan antwoordde 19 procent van de ondervraagden met ‘ja’. Een deel van hen kreeg de tassen of koffers naderhand terug en gaf de bagage niet op als verloren.

Het vergeten van bagage in openbare ruimtes, zoals vliegvelden en stations, kan grote gevolgen hebben. De autoriteiten zien bagage soms aan als verdacht pakket en kunnen overgaan tot vernietiging. Mensen die bagage bewust of onbewust ergens laten staan en naderhand weer oppakken zijn bovendien strafbaar. In januari kreeg een reiziger om deze reden een boete op Amsterdam CS.

Van Beek onderzocht ook wat passagiers op vliegreizen vinden van de bagagerestricties. Een op de drie reizigers geeft aan liever meer bagage te willen meenemen. De meeste mensen zijn ook bereid er extra voor te betalen, blijkt uit het onderzoek. De helft van de respondenten wil tot 25 euro betalen, 10 procent wil tot 50 euro bijleggen en voor 5 procent maakt het niet uit hoeveel ze extra moeten betalen. 35 procent van de onderzochte groep wil niet meer betalen.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Geen Airbus A350 voor KLM?

Geen Airbus A350 voor KLM?

20/10/2017

De Airbus A350’s die KLM vanaf begin 2020 zou krijgen, gaan mogelijk naar Air France, zo melden bronnen bij KLM aan Zakenreis. De eerdere vlootplannen van de holding zouden zijn…

Eerste vlucht A330neo

Eerste vlucht A330neo

19/10/2017

De eerste A330neo is vanmorgen opgestegen vanaf de luchthaven van Toulouse waar de assemblagehallen van Airbus zich bevinden. De A330 maakt een testvlucht over het Zuidwesten van Frankrijk. Het toestel…

Nieuwe economy Delta

Nieuwe economy Delta

18/10/2017

Delta Air Lines introduceert dezer dagen haar Airbus A350-900 en maakt van de gelegenheid gebruik om de economy class in de long haul, main cabin genoemd, een upgrade te geven….