Home / Meetings & Events / Nederland stijgt plek in top congreslanden

Nederland stijgt plek in top congreslanden

Nederland stijgt plek in top congreslanden

Nederland was vorig jaar het negende land in de top-10 van meest bezochte congreslanden ter wereld. Daarmee is ons land een plek gestegen ten opzichte van 2013. In 2014 werden in Nederland 307 congressen geturfd die meetellen voor de ranglijst, tegen 302 internationale congressen in 2013. Dat meldt NBTC Holland Marketing.

Binnen Europa staat Nederland onveranderd op een zesde plek. “We zijn een plekje gestegen en Nederland staat mooi op een negende plek in de wereldwijde top. Voor NBTC is de positie binnen Europa wellicht nog belangrijker”, zegt Eric Bakermans, manager Meetings, Conventions &Events van NBTC Holland Marketing. “We zijn blij dat we binnen Europa onze zesde positie hebben weten te behouden. Dat toont aan dat onze inzet op de internationale congresmarkt werkt.”

Volgens Bakermans zijn de lijstjes weliswaar belangrijk, maar geven ze geen volledig beeld. “De International Congress and Convention Association (ICCA) neemt in haar statistieken alleen congressen van associaties op en hanteert daarbij een aantal criteria zoals een minimum van vijftig deelnemers. Daarbij worden eenmalige congressen niet meegerekend en moeten de congressen die worden meegenomen, rouleren tussen tenminste drie landen.”

De lijstjes zijn volgens Bakermans wel een mooie graadmeter van hoe het ervor staat in de wereld van congressen. “Ze zijn echter niet bepalend of een congres naar nederland komt of niet. Daarvoor moet het onderwerp passen bij de bestemming en moeten andere factoren, zoals infrastructuur en bereikbaarheid meer dan in orde zijn.”

In 2014 bezochten meer dan 270.000 internationale congresgangers ons land, goed voor een economische bijdrage van tegen de 340 miljoen euro.

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Strategie Etihad is mislukt

Strategie Etihad is mislukt

18/08/2017

In mei ging Alitalia failliet, deze week gevolgd door airberlin. In beide gevallen was Etihad grootaandeelhouder. De strategie van de airline uit Abu Dhabi om verliesgevende buitenlandse carriers om te…

Cathay: lek nog niet boven

Cathay: lek nog niet boven

16/08/2017

Cathay Pacific heeft over het eerste half jaar van 2017 een nettoverlies geleden van omgerekend 217 miljoen euro. De airline uit Hongkong heeft het al enige jaren moeilijk en is…

Faillissement airberlin

Faillissement airberlin

15/08/2017

Airberlin heeft vandaag bij een rechtbank in Berlijn faillissement aangevraagd, nadat de grootste aandeelhouder, Etihad Airways, had aangegeven geen verdere financiële injecties te zullen geven voor de noodlijdende carrier. Om…