Home / Meetings & Events / Bijna 4 miljoen zakelijke bezoekers

Bijna 4 miljoen zakelijke bezoekers

Bijna 4 miljoen zakelijke bezoekers

Het afgelopen jaar kwamen zo’n 3,6 miljoen zakelijke bezoekers naar ons land. Dat meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) donderdag op basis van grootschalig onderzoek naar inkomend toerisme.

In totaal kwamen er 14 miljoen internationale gasten naar ons land. De zakelijke bezoeker is daarmee goed voor ruim een kwart van alle bezoeken. De zakenreiziger gaf vorig jaar gemiddeld 1.034 euro per persoon per verblijf uit, dat is inclusief vervoerskosten.

Van de ruim 3,6 miljoen zakelijke bezoekers kwam vorig jaar het overgrote deel (73 procent) voor individueel zakelijk bezoek naar ons land en de rest (27 procent) in georganiseerd verband (MICE). Binnen het MICE-segment komen de meeste zakenreizigers naar ons land om een corporate meeting bij te wonen. Dat aandeel groeide ten opzichte van het vorige grootschalige onderzoek van het NBTC in 2009.

“Daarnaast bezoeken relatief veel zakenreizigers Nederland voor het bijwonen van een congres,” zegt woordvoerster Thérèse Ariaans van het NBTC. Binnen het MICE-segment groeide hun aandeel met 3 procentpunt. Het aandeel bezoekers aan (vak)beurzen kende juist een daling met 3 procentpunt.

Vier op de vijf internationale zakelijke bezoekers verbleven niet langer in Nederland dan voor hun werk strikt noodzakelijk was. “Ongeveer 720.000 zakenreizigers deden dit wel.” De meesten van hen blijven nog even nadat de zaken gedaan zijn, een kleiner deel was voorafgaand aan het zakendoen al in het land. “Zo’n 8 procent van de zakenreizigers verbleef zowel voor als na het zakelijke bezoek in Nederland.”

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Geen Airbus A350 voor KLM?

Geen Airbus A350 voor KLM?

20/10/2017

De Airbus A350’s die KLM vanaf begin 2020 zou krijgen, gaan mogelijk naar Air France, zo melden bronnen bij KLM aan Zakenreis. De eerdere vlootplannen van de holding zouden zijn…

Eerste vlucht A330neo

Eerste vlucht A330neo

19/10/2017

De eerste A330neo is vanmorgen opgestegen vanaf de luchthaven van Toulouse waar de assemblagehallen van Airbus zich bevinden. De A330 maakt een testvlucht over het Zuidwesten van Frankrijk. Het toestel…

Nieuwe economy Delta

Nieuwe economy Delta

18/10/2017

Delta Air Lines introduceert dezer dagen haar Airbus A350-900 en maakt van de gelegenheid gebruik om de economy class in de long haul, main cabin genoemd, een upgrade te geven….