Home / Meetings & Events / Bijna 4 miljoen zakelijke bezoekers

Bijna 4 miljoen zakelijke bezoekers

Bijna 4 miljoen zakelijke bezoekers

Het afgelopen jaar kwamen zo’n 3,6 miljoen zakelijke bezoekers naar ons land. Dat meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) donderdag op basis van grootschalig onderzoek naar inkomend toerisme.

In totaal kwamen er 14 miljoen internationale gasten naar ons land. De zakelijke bezoeker is daarmee goed voor ruim een kwart van alle bezoeken. De zakenreiziger gaf vorig jaar gemiddeld 1.034 euro per persoon per verblijf uit, dat is inclusief vervoerskosten.

Van de ruim 3,6 miljoen zakelijke bezoekers kwam vorig jaar het overgrote deel (73 procent) voor individueel zakelijk bezoek naar ons land en de rest (27 procent) in georganiseerd verband (MICE). Binnen het MICE-segment komen de meeste zakenreizigers naar ons land om een corporate meeting bij te wonen. Dat aandeel groeide ten opzichte van het vorige grootschalige onderzoek van het NBTC in 2009.

“Daarnaast bezoeken relatief veel zakenreizigers Nederland voor het bijwonen van een congres,” zegt woordvoerster Thérèse Ariaans van het NBTC. Binnen het MICE-segment groeide hun aandeel met 3 procentpunt. Het aandeel bezoekers aan (vak)beurzen kende juist een daling met 3 procentpunt.

Vier op de vijf internationale zakelijke bezoekers verbleven niet langer in Nederland dan voor hun werk strikt noodzakelijk was. “Ongeveer 720.000 zakenreizigers deden dit wel.” De meesten van hen blijven nog even nadat de zaken gedaan zijn, een kleiner deel was voorafgaand aan het zakendoen al in het land. “Zo’n 8 procent van de zakenreizigers verbleef zowel voor als na het zakelijke bezoek in Nederland.”

Door:

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Strategie Etihad is mislukt

Strategie Etihad is mislukt

18/08/2017

In mei ging Alitalia failliet, deze week gevolgd door airberlin. In beide gevallen was Etihad grootaandeelhouder. De strategie van de airline uit Abu Dhabi om verliesgevende buitenlandse carriers om te…

Cathay: lek nog niet boven

Cathay: lek nog niet boven

16/08/2017

Cathay Pacific heeft over het eerste half jaar van 2017 een nettoverlies geleden van omgerekend 217 miljoen euro. De airline uit Hongkong heeft het al enige jaren moeilijk en is…

Faillissement airberlin

Faillissement airberlin

15/08/2017

Airberlin heeft vandaag bij een rechtbank in Berlijn faillissement aangevraagd, nadat de grootste aandeelhouder, Etihad Airways, had aangegeven geen verdere financiële injecties te zullen geven voor de noodlijdende carrier. Om…