Home / Luchtvaart / Vluchten Norwegian naar New York vanaf Schiphol

Vluchten Norwegian naar New York vanaf Schiphol

Vluchten Norwegian naar New York vanaf Schiphol

Norwegian Air Shuttle begint in mei 2018 vluchten tussen Amsterdam en New York, met een lager tarief dan dat van KLM, al is het prijsverschil niet heel groot.

De Noorse long haul prijsvechter komt volgend jaar met vier nieuwe routes tussen Europa en Amerika: van Madrid naar New York JFK, tussen Madrid en Los Angeles, van Milaan naar JFK en tussen Amsterdam en JFK.

De vluchten vanaf Amsterdam beginnen op 7 mei 2018, vier keer per week. Norwegian zet Boeing 787 Dreamliners in op de route.

Norwegian mag volgens de luchtvaartakkoorden tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten vanaf elke Europese luchthaven direct vliegen, zonder tussenstop op thuisbasis Oslo. Deze regelgeving geldt ook voor carriers afkomstig uit enkele niet-EU lidstaten, waaronder Noorwegen.

De Noorse carrier vliegt nu op dertien Amerikaanse luchthavens naar Noorwegen, Denemarken, Zweden, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Italië en Spanje. Nederland komt daar dus bij in mei 2018.

Tarieven
Wat zijn de tarieven? Op de site van Norwegian zijn de vluchten tussen Schiphol en New York, vanaf mei 2018, inmiddels te boeken. Norwegian claimt een bodemprijs van 199 dollar (170 euro) aan te bieden voor een enkele reis. Voor de heenvlucht konden we die lage prijs niet vinden, wel met vertrek vanaf JFK. De goedkoopste gevonden retourprijs AMS-JFK komt uit op 370 euro (inclusief toeslagen).

Ter vergelijking: KLM biedt, in samenwerking met partners Delta en Air France, een groot aantal verbindingen aan naar New York. Het goedkoopste retourtje op de KLM-site, voor een vlucht in mei 2018, is 450 euro. Het prijsverschil met Norwegian bedraagt dus 80 euro, achttien procent. Bij Norwegian moeten passagiers met de goedkoopste tickets (LowFare) betalen voor alle eten en drinken. In de duurdere boekingsklassen zijn de consumpties inbegrepen. Bij KLM zijn de maaltijden gratis.

Voordeel van Norwegian is dat er wifi aan boord is voor alle passagiers, gratis. Passagiers moeten bij de prijsvechter weer wel een toeslag betalen voor hun bagage. Bij KLM is de koffer naar Noord-Amerika nu nog gratis, vanaf april 2018 niet meer

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl

Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Airbus haalt uit naar Trump

Airbus haalt uit naar Trump

16/01/2018

Topman Tom Enders van Airbus heeft de Amerikaanse president Trump beschuldigd van protectionisme, terwijl concurrent Boeing ‘schaamteloos meesurft’ op de golf van ‘America-first.’ In een verklaring zegt Enders dinsdag dat…

Air India in de verkoop

Air India in de verkoop

15/01/2018

De Indiase regering wil haar meerderheidsbelang in het verlieslijdende Air India verkopen. De staatscarrier moet in de plannen eerst worden opgesplitst in vier delen. Air India zit opgezadeld met een…

Schiphol blijft op drie

Schiphol blijft op drie

15/01/2018

Nu de grote luchthavens van Europa hun vervoerscijfers over 2017 bekend hebben gemaakt, blijkt dat de rangorde van de eerste vier niet is veranderd. Schiphol groeide het meest, maar blijft…

Hainan naar Shenzhen

Hainan naar Shenzhen

12/01/2018

Hainan Airlines opent op 20 maart een verbinding tussen Zaventem en Shenzhen, vlakbij Hongkong. Na Beijing en Shanghai is het de derde stad voor de Chinese carrier vanuit Brussel. In…