Home / Luchtvaart / VLM vliegt weer

VLM vliegt weer

VLM vliegt weer

VLM Airlines is sinds vandaag weer in bedrijf. De wederopgestane maatschappij heeft de verbinding tussen Antwerpen en Londen City Airport hervat, de enige lijn toe nu toe.

Volgens Harm Prins, de CEO van VLM Airlines, is de carrier ‘vastberadener en veerkrachtiger dan ooit tevoren.’

VLM vloog sinds juni vorig jaar niet meer na een faillissement. De carrier is onder de naam SHS Antwerp Aviation nu in handen van de Nederlandse investeringsmaatschappij SHS Aviation (60 procent) en Canadese investeerders (40 procent). Er is een vloot van zes Fokker 50’s. Achter SHS Aviation zouden Chinese geldschieters zitten.

Air Holland
Harm Prins was begin deze eeuw samen met Erik de Vlieger betrokken bij de overname van Air Holland (2003) die zij omvormden tot Holland Exel. Daar liep het niet goed mee af, twee jaar later ging de airline failliet. De ondernemingskamer verweet De Vlieger en Prins naderhand wanbestuur.

VLM was in de jaren negentig nog een succesvolle regionale maatschappij. Op Londen City was de carrier enige jaren de grootste, onder meer met vluchten naar Amsterdam. Na de verkoop in 2007 door eigenaar Jaap Rosen Jacobson, aan Air France-KLM, ging het snel bergafwaarts. Het plan van Air France om VLM te laten fuseren met een andere dochter, CityJet, liep op een mislukking uit.

VLM was tussen 2014 en 2016 nog enige tijd actief na een management buy-out, maar ook dat mislukte. De airline is nu toe aan haar vierde leven.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
KLM niet meer op LinkedIn

KLM niet meer op LinkedIn

17/11/2017

KLM stopt per 1 december met het beantwoorden van vragen van reizigers via LinkedIn. Dit heeft Robertjan Groeneveld, manager Social Media Hub, bekendgemaakt. De reden is dat LinkedIn is weggezakt…

Zakenluchthaven Twente blijft

Zakenluchthaven Twente blijft

15/11/2017

De Raad van State heeft goedkeuring gegeven aan de verdere ontwikkeling van Twente Airport voor zakelijk verkeer. Omwonenden hadden bezwaar aangetekend, maar de Raad heeft deze ongegrond verklaard. Er bestaan…

Megaorder voor Airbus

Megaorder voor Airbus

15/11/2017

Airbus heeft tijdens de Dubai Airshow een voorlopig contract getekend ter waarde van 49,5 miljard dollar met de Amerikaanse private equity onderneming Indigo Partners voor de levering van 430 Airbus…