Home / Luchtvaart / Vijf airlines aangepakt voor weigeren compensatieregeling

Vijf airlines aangepakt voor weigeren compensatieregeling

Vijf airlines aangepakt voor weigeren compensatieregeling

De Engelse luchtvaartautoriteit spreekt vijf grote airlines aan op het niet naleven van de compensatieregels voor vertraagde vluchten. De maatschappijen zijn er niet in geslaagd adequaat gehoor te geven aan passagiers die bezwaar maakten tegen lange vertragingen en maken daarmee inbreuk op het consumentenrecht.

De vijf airlines die door de Engelse CAA (Civil Aviation Authority) worden aangepakt zijn American Airlines, Emirates, Etihad, Turkish Airlines en Singapore Airlines. Het gaat om passagiers die een aansluitende vlucht missen door een initiële vertraging met één van de genoemde maatschappijen.

Volgens schattingen van de CAA lopen wellicht meer dan 200.000 passagiers per jaar het risico met meer dan drie uur vertraging op hun eindbestemming aan te komen doordat zij een connectie misten na een vertraging bij een van de maatschappijen. De betrokken maatschappijen hebben bevestigd dat zij geen vergoeding uitkeren aan passagiers die door een vertraging een aansluitende vlucht missen.

In de Europese regels is vastgelegd dat een passagier recht heeft op compensatie wanneer zij meer dan drie uur later arriveren op hun eindbestemming. Alle maatschappijen die vertrekken vanaf een Europese luchthaven, vallen onder de regeling.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
KLM niet meer op LinkedIn

KLM niet meer op LinkedIn

17/11/2017

KLM stopt per 1 december met het beantwoorden van vragen van reizigers via LinkedIn. Dit heeft Robertjan Groeneveld, manager Social Media Hub, bekendgemaakt. De reden is dat LinkedIn is weggezakt…

Zakenluchthaven Twente blijft

Zakenluchthaven Twente blijft

15/11/2017

De Raad van State heeft goedkeuring gegeven aan de verdere ontwikkeling van Twente Airport voor zakelijk verkeer. Omwonenden hadden bezwaar aangetekend, maar de Raad heeft deze ongegrond verklaard. Er bestaan…

Megaorder voor Airbus

Megaorder voor Airbus

15/11/2017

Airbus heeft tijdens de Dubai Airshow een voorlopig contract getekend ter waarde van 49,5 miljard dollar met de Amerikaanse private equity onderneming Indigo Partners voor de levering van 430 Airbus…