Home / Luchtvaart / Vijf airlines aangepakt voor weigeren compensatieregeling

Vijf airlines aangepakt voor weigeren compensatieregeling

Vijf airlines aangepakt voor weigeren compensatieregeling

De Engelse luchtvaartautoriteit spreekt vijf grote airlines aan op het niet naleven van de compensatieregels voor vertraagde vluchten. De maatschappijen zijn er niet in geslaagd adequaat gehoor te geven aan passagiers die bezwaar maakten tegen lange vertragingen en maken daarmee inbreuk op het consumentenrecht.

De vijf airlines die door de Engelse CAA (Civil Aviation Authority) worden aangepakt zijn American Airlines, Emirates, Etihad, Turkish Airlines en Singapore Airlines. Het gaat om passagiers die een aansluitende vlucht missen door een initiële vertraging met één van de genoemde maatschappijen.

Volgens schattingen van de CAA lopen wellicht meer dan 200.000 passagiers per jaar het risico met meer dan drie uur vertraging op hun eindbestemming aan te komen doordat zij een connectie misten na een vertraging bij een van de maatschappijen. De betrokken maatschappijen hebben bevestigd dat zij geen vergoeding uitkeren aan passagiers die door een vertraging een aansluitende vlucht missen.

In de Europese regels is vastgelegd dat een passagier recht heeft op compensatie wanneer zij meer dan drie uur later arriveren op hun eindbestemming. Alle maatschappijen die vertrekken vanaf een Europese luchthaven, vallen onder de regeling.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Business Tourist: Jac Damen over Seoul

Business Tourist: Jac Damen over Seoul

24/09/2017

Jac Damen kwam in in Zuid-Korea terecht als uitgezonden ambtenaar van het toenmalige ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Sinds 2008 heeft hij in Seoul zijn eigen consultancy/import- en distributiebedrijf,…

Uber verliest licentie in Londen

Uber verliest licentie in Londen

22/09/2017

Uber mag niet langer in Londen opereren. Dit meldt Bloomberg. Deze beslissing zal invloed hebben op 3,5 miljoen mensen en 40.000 Uber-chauffeurs die de app in de stad gebruiken. Transport…

Elbers feliciteert Zakenreis

Elbers feliciteert Zakenreis

22/09/2017

Topman Pieter Elbers van KLM heeft op de zakenreisconferentie ‘RE’, in Amsterdam, Zakenreis gefeliciteerd met zijn 50-jarig bestaan. Ook de oprichter van het magazine, Kees Hundepool, was aanwezig. ‘RE’ is…