Home / Luchtvaart / Upgrade service Etihad, ook in economy class

Upgrade service Etihad, ook in economy class

Upgrade service Etihad, ook in economy class

Etihad Airways heeft dinsdag bekendgemaakt de service aan boord van nachtelijke langeafstandsvluchten een upgrade te geven, ook in economy class. Voor de laagste klasse is een “revolutionair” kussen ontworpen dat kan worden omgevormd tot neksteun.

Economy Class wordt “opgefrist” met nieuwe interieurs, waaronder nieuwe hoofdsteunen, kussenslopen en fleece dekens, zegt Etihad. “Menukaart, servies en dienbladen worden aangepast aan de focus op modern design en functionaliteit.”

De Arabische carrier uit Abu Dhabi verbetert ook de amenity kit, het toilettasje, in economy. Zo komt op het oogmasker aan de ene kant ‘niet storen’ te staan en aan de andere kant ‘maak me wakker voor maaltijden’. Ter vergelijking: veel maatschappijen, waaronder KLM hebben de amenity kit in economy allang afgeschaft en de service tot een minimum beperkt.

Aan elke stoel bij Etihad wordt een stoffen zak geplaatst waarin onder meer schoenen passen en aan het eind van de vlucht afval kan worden achtergelaten. Etihad rekent erop dat dit systeem voor de airline zelf ook een voordeel heeft omdat het schoonmaken sneller kan gaan.

Etihad Airways voert overigens in alle klassen vanaf heden een upgrade door naar meer luxe. Zo krijgen passagiers in First Class onder meer een gepersonaliseerde welkomstbrief. Eerder maakte Etihad al bekend ‘The Residence’ te zullen introduceren: een driekamerappartement aan boord van de Airbus A380.

In Business Class komt een  nieuwe ‘bedopmaakservice’, inclusief matras, katoenen nachtkledij, slippers, dekbed en een groot kussen, zegt Etihad.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
KLM naar Fortaleza

KLM naar Fortaleza

25/09/2017

KLM zal vanaf 3 mei 2018 twee keer per week – op donderdag en zaterdag – tussen Amsterdam en Fortaleza gaan vliegen. Per 2 juli 2018 zal er een derde…

Lucky Air naar Europa

Lucky Air naar Europa

25/09/2017

De Chinese carrier Lucky Air breidt haar netwerk in Europa uit met vluchten naar St Petersburg en Helsinki. In juni maakte de dochter van de HNA Group al de oversteek…

KLM geen partner van Joon

KLM geen partner van Joon

25/09/2017

KLM zal niet samenwerken met Joon. Dit werd vandaag duidelijk tijdens de presentatie van de nieuwe airline. CEO Franck Terner van Air France, het moederbedrijf, noemde Delta Air Lines, China…

Business Tourist: Jac Damen over Seoul

Business Tourist: Jac Damen over Seoul

24/09/2017

Jac Damen kwam in in Zuid-Korea terecht als uitgezonden ambtenaar van het toenmalige ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Sinds 2008 heeft hij in Seoul zijn eigen consultancy/import- en distributiebedrijf,…