Home / Luchtvaart / Topchef van Ron Gastrobar kookt voor Garuda

Topchef van Ron Gastrobar kookt voor Garuda

Topchef van Ron Gastrobar kookt voor Garuda

Tot het einde van het jaar krijgen business class-passagiers van Garuda Indonesia culinaire gerechten geserveerd die zijn bedacht en samengesteld door Chef Agus Hermawan van Ron Gastrobar Indonesia.

Agus Hermawan is de tweede topchef die voor de non-stop vluchten van Garuda van Amsterdam naar Jakarta maaltijden samenstelt die niet onderdoen voor een diner in een luxe restaurant. Vorig jaar beet de gerenommeerde Indonesische sterrenchef Felix Budisetiawan het spits af. De speciale maaltijden zijn onderdeel van Garuda’s programma Star Chefs’ Signature Dishes on Board, dat begin vorig jaar op geselecteerde routes werd geïntroduceerd.

Tijdens de presentatie van de gerechten aan frequent flyers en relaties van Garuda Indonesia in Ron Gastrobar, zei I Gusti Agung Wesaka Puja, de ambassadeur van Indonesië: “Voedsel is hetgeen dat mensen met elkaar verbindt. Met deze heerlijke gerechten geeft Garuda passagiers een voorproefje van het goede dat Indonesië te bieden heeft. Food is our friend. Good food is our soul.”

Chef Agus Hermawan is geboren op Java. Hij leerde koken van zijn moeder en ging zo’n twintig jaar geleden in Nederland aan de slag in de Indonesische keuken. Nu is hij chef bij Ron Gastrobar Indonesia, een van de vijf top-restaurants van meesterkok Ron Blaauw. Daarnaast is hij door de Indonesische minister van Toerisme verkozen tot ambassadeur voor de Indonesische Keuken in Nederland. Zijn signatuurgerecht, Ajam Rujak, staat centraal staan in het speciaal samengestelde menu. “Ik ben teruggegaan naar de basis en maak traditionele gerechten op een nieuwe, moderne manier met de smaken van Indonesië erin verwerkt,” zegt Hermawan. “Dan moet je denken aan tiramisu met kokos, zwarte thee en limoen, en taco’s met de kruiden van de Balinese keuken.”

Omdat de smaakbeleving op 10 kilometer hoogte anders is dan op de grond, worden de gerechten die in de lucht worden geserveerd zo’n 20 procent meer gekruid. Er is een chef aan boord die erop toeziet dat de culinaire maaltijden op de juiste wijze worden bereid en geserveerd.

Garuda Indonesia hecht veel waarde aan het niveau van haar dienstverlening, waaronder de kwaliteit van de maaltijden. De VP Inflight Serives bij Garuda, Vindex Tengker, is zelf 27 jaar masterchef geweest en heeft met chef Hermawan gewerkt. Garuda is door het Britse onderzoeksbureau SkyTrax aangemerkt als een vijfsterrenmaatschappij (hoogste niveau) en is voor het vierde opeenvolgende jaar uitgeroepen tot airline met het beste cabinepersoneel.

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
4,1 miljard passagiers in 2017

4,1 miljard passagiers in 2017

19/01/2018

Het aantal vervoerde passagiers in de luchtvaart is vorig jaar wereldwijd gestegen met 7,1 procent tot een totaal van 4,1 miljard. Dit heeft ICAO, de  burgerluchtvaartorganisatie, bekendgemaakt. In alle regio’s…

Qatar stevent af op verlies

Qatar stevent af op verlies

18/01/2018

Qatar Airways stevent af op een ‘aanzienlijk verlies’, zo heeft CEO Al Baker gezegd. Oorzaak is de blokkade door de buurlanden. De carrier poogt met investeringen in de VS het…

Boeing maakt zelf stoelen

Boeing maakt zelf stoelen

17/01/2018

Boeing is een joint venture aangegaan met het eveneens Amerikaanse bedrijf Adient voor het maken van vliegtuigstoelen. De jv heet Adient Aerospace. De eerste productiefaciliteit komt niet in de VS,…

HNA in de problemen

HNA in de problemen

17/01/2018

De HNA Group is in de problemen. De handel in aandelen van de kapitaalpoot van het Chinese conglomeraat zijn vandaag stilgelegd. Vorige week gebeurde dit al met de aandelen in…

Alders: de politiek beslist

Alders: de politiek beslist

16/01/2018

Politiek Den Haag heeft het laatste woord als het gaat om de uitbreiding van Schiphol en de toekomst van Lelystad. Dit heeft Hans Alders.de voorzitter van de ORS, vandaag gezegd…