Home / Luchtvaart / Resultaten Air France stijgen meer dan die van KLM

Resultaten Air France stijgen meer dan die van KLM

Resultaten Air France stijgen meer dan die van KLM

Air France-KLM heeft een goed financieel derde kwartaal achter de rug, waarbij Air France meer vooruit ging dan partner KLM.

De omzet van Air France steeg met 5,1 procent (ten opzichte van Q3 in 2016) naar 4,4 miljard euro. KLM klom 3,5 procent en kwam uit op 2,9 miljard euro. De operationele winst van KLM (540 miljoen euro) is nog steeds hoger dan die van Air France (484 miljoen), maar de toename bij de Franse carrier in Q3 was 173 miljoen, meer dan de 118 miljoen extra van KLM.

Voor de eerste negen maanden staat KLM er bij alle parameters nog wel beter op dan Air France, maar er lijkt sprake van een inhaalrace door de Fransen.

Air France-KLM schrijft over de gehele linie de goede resultaten toe aan  hogere inkomsten uit de ticketverkoop, lagere brandstofkosten en de opbrengsten uit interne herstructureringsprogramma’s (Perform 2020 en Trust Together), waardoor de kosten per eenheid naar beneden zijn gegaan.

“De resultaten over de eerste negen maanden zijn duidelijk zeer goed te noemen en het bewijs dat onze strategie werkt,” zei Pieter Elbers, de CEO van KLM in een reactie. “De cijfers zijn echter nog een tussenstand. KLM gaat door op de ingeslagen weg van productiviteitsverhoging en verdere structurele kostenverlaging.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
KLM niet meer op LinkedIn

KLM niet meer op LinkedIn

17/11/2017

KLM stopt per 1 december met het beantwoorden van vragen van reizigers via LinkedIn. Dit heeft Robertjan Groeneveld, manager Social Media Hub, bekendgemaakt. De reden is dat LinkedIn is weggezakt…

Zakenluchthaven Twente blijft

Zakenluchthaven Twente blijft

15/11/2017

De Raad van State heeft goedkeuring gegeven aan de verdere ontwikkeling van Twente Airport voor zakelijk verkeer. Omwonenden hadden bezwaar aangetekend, maar de Raad heeft deze ongegrond verklaard. Er bestaan…

Megaorder voor Airbus

Megaorder voor Airbus

15/11/2017

Airbus heeft tijdens de Dubai Airshow een voorlopig contract getekend ter waarde van 49,5 miljard dollar met de Amerikaanse private equity onderneming Indigo Partners voor de levering van 430 Airbus…