Home / Luchtvaart / Pieter Groeneveld nieuwe SVP Digital Air France-KLM

Pieter Groeneveld nieuwe SVP Digital Air France-KLM

Pieter Groeneveld nieuwe SVP Digital Air France-KLM

Pieter Groeneveld (46) wordt per 1 juni 2017 benoemd als Senior Vice President Digital Air France-KLM. De huidige Vice President Netwerkplanning KLM volgt Tjalling Smit op, die per 1 april de overstap maakte naar de NS.

“Ik heb er het volste vertrouwen in dat Pieter Groeneveld met zijn brede KLM-ervaring onze voorsprong op het gebied van e-commerce en social media weet te behouden en onze strategie ‘Being where our customers are’ een stap verder weet te brengen,’’ zegt Pieter Elbers, president-directeur KLM.

Groeneveld heeft de afgelopen twintig jaar op diverse plekken binnen KLM managementervaring opgedaan die goed van pas komt bij zijn nieuwe functie. Naast Vice President Netwerkplanning KLM was hij eerder Vice President Corporate Strategy KLM en AFKL- Cargo Director High Tech Industries.

Pieter Groeneveld wordt opgevolgd door Sicco Marsman, de huidige Vice President Pricing & Revenue Management (onderdeel van Commercial AFKL), verantwoordelijk voor de regio North Atlantic. Sicco was daarvoor Revenue Manager van Europa. Wie Sicco Marsman opvolgt is nog niet bekend.

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Geen Airbus A350 voor KLM?

Geen Airbus A350 voor KLM?

20/10/2017

De Airbus A350’s die KLM vanaf begin 2020 zou krijgen, gaan mogelijk naar Air France, zo melden bronnen bij KLM aan Zakenreis. De eerdere vlootplannen van de holding zouden zijn…

Eerste vlucht A330neo

Eerste vlucht A330neo

19/10/2017

De eerste A330neo is vanmorgen opgestegen vanaf de luchthaven van Toulouse waar de assemblagehallen van Airbus zich bevinden. De A330 maakt een testvlucht over het Zuidwesten van Frankrijk. Het toestel…

Nieuwe economy Delta

Nieuwe economy Delta

18/10/2017

Delta Air Lines introduceert dezer dagen haar Airbus A350-900 en maakt van de gelegenheid gebruik om de economy class in de long haul, main cabin genoemd, een upgrade te geven….