Home / Luchtvaart / Lucky Air naar Europa

Lucky Air naar Europa

Lucky Air naar Europa

De Chinese carrier Lucky Air breidt haar netwerk in Europa uit met vluchten naar St Petersburg en Helsinki. In juni maakte de dochter van de HNA Group al de oversteek naar Europa met vluchten op Moskou.

De verbinding naar St Petersburg, in het noorden van Rusland, begint met de aanvang van het winterseizoen, eind oktober. Begin en eindpunt voor de route is Kunming, met een tussenstop in Chengdu. De vluchten naar Helsinki staan op het programma vanaf januari 2018 en volgen hetzelfde driehoekspatroon. Lucky Air zet Airbus A330’s in op de routes.

Lucky Air is een van dertien airlines uit de stal van de HNA Group. De vluchten waren tot nu toe vooral binnenlands en regionaal. Hainan Airlines, eveneens lid van de groep, vliegt sinds 2006 van Beijing naar Brussel. Volgende maand komt er een tweede route op Zaventem bij, naar Shanghai. De HNA Group begon in 1993 onder de naam Hainan Airlines.

HNA is nu een investeringsmaatschappij en heeft ook belangen in andere bedrijfstakken. Het bedrijf investeert veel in het buitenland. De belangrijkste recente buitenlandse aankopen zijn: Carlson Hotels (100 procent), Frankfurt Hahn Airport (belang 82,5 procent), NH Hotels (29,5 procent), Hilton Worldwide (25 procent) en Deutsche Bank (9,9 procent).

De totale waarde van de portefeuille van de HNA Group ligt rond de 150 miljard dollar. De groep geeft werk aan ruim 400.000 mensen, wereldwijd.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl

Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Airbus haalt uit naar Trump

Airbus haalt uit naar Trump

16/01/2018

Topman Tom Enders van Airbus heeft de Amerikaanse president Trump beschuldigd van protectionisme, terwijl concurrent Boeing ‘schaamteloos meesurft’ op de golf van ‘America-first.’ In een verklaring zegt Enders dinsdag dat…

Air India in de verkoop

Air India in de verkoop

15/01/2018

De Indiase regering wil haar meerderheidsbelang in het verlieslijdende Air India verkopen. De staatscarrier moet in de plannen eerst worden opgesplitst in vier delen. Air India zit opgezadeld met een…

Schiphol blijft op drie

Schiphol blijft op drie

15/01/2018

Nu de grote luchthavens van Europa hun vervoerscijfers over 2017 bekend hebben gemaakt, blijkt dat de rangorde van de eerste vier niet is veranderd. Schiphol groeide het meest, maar blijft…

Hainan naar Shenzhen

Hainan naar Shenzhen

12/01/2018

Hainan Airlines opent op 20 maart een verbinding tussen Zaventem en Shenzhen, vlakbij Hongkong. Na Beijing en Shanghai is het de derde stad voor de Chinese carrier vanuit Brussel. In…