Home / Luchtvaart / KLM naar Fortaleza

KLM naar Fortaleza

KLM naar Fortaleza

KLM zal vanaf 3 mei 2018 twee keer per week – op donderdag en zaterdag – tussen Amsterdam en Fortaleza gaan vliegen. Per 2 juli 2018 zal er een derde wekelijkse vlucht worden toegevoegd, op maandag.

De vluchten naar Fortaleza, gelegen in het noordoosten van Brazilië, worden uitgevoerd met een Airbus A330-200 met 18 stoelen in business class, 35 stoelen in economy comfort en 215 stoelen in economy class. De vluchten vertrekken vanaf Amsterdam om 12.50 en arriveren om 17.20 in Fortaleza. Terugvluchten vertrekken vanuit Fortaleza om 19.50 uur en arriveren in Amsterdam om 10.00 de volgende dag.

Het is derde bestemming van KLM in Brazilië. KLM vliegt momenteel al zeven keer per week naar zowel Sao Paulo als naar Rio de Janeiro.

Mede door de samenwerking met de Braziliaanse vliegmaatschappij GOL is voor Fortaleza als derde bestemming gekozen, laat KLM weten. “De strategische ligging, de economische en toeristische ontwikkeling, en de nieuwe vliegverbindingen van GOL met grote steden in het noorden en noordoosten van Brazilië maken Fortaleza een aantrekkelijke KLM-bestemming.”

Ook KLM’s partner Air France zal met ingang van mei 2018 vluchten vanuit Parijs naar Fortaleza uitvoeren. “KLM, Air France en GOL zullen in Fortaleza een nieuwe hub realiseren waar in eerste instantie doorverbindingen naar Salvador, Recife, Natal, Belém, Manaus, en Brasilia zullen worden aangeboden. Dit aantal zal in de toekomst verder gaan toenemen,” aldus KLM.

“Door de samenwerking met de Braziliaanse vliegmaatschappij GOL, wordt een nieuwe strategische hub gerealiseerd die Amsterdam en Zuid-Amerika stevig verbindt,” zegt KLM-topman Pieter Elbers. “Een perfecte aanvulling in onze netwerkstrategie en een welkome uitbreiding van ons aanbod aan Zuid-Amerikaanse bestemmingen voor onze klanten.”

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Geen Airbus A350 voor KLM?

Geen Airbus A350 voor KLM?

20/10/2017

De Airbus A350’s die KLM vanaf begin 2020 zou krijgen, gaan mogelijk naar Air France, zo melden bronnen bij KLM aan Zakenreis. De eerdere vlootplannen van de holding zouden zijn…

Eerste vlucht A330neo

Eerste vlucht A330neo

19/10/2017

De eerste A330neo is vanmorgen opgestegen vanaf de luchthaven van Toulouse waar de assemblagehallen van Airbus zich bevinden. De A330 maakt een testvlucht over het Zuidwesten van Frankrijk. Het toestel…

Nieuwe economy Delta

Nieuwe economy Delta

18/10/2017

Delta Air Lines introduceert dezer dagen haar Airbus A350-900 en maakt van de gelegenheid gebruik om de economy class in de long haul, main cabin genoemd, een upgrade te geven….