Home / Luchtvaart / Is American racistisch?

Is American racistisch?

Is American racistisch?

De burgerrechtenbeweging NAACP waarschuwt Afro-Amerikanen voor het reizen met American Airlines vanwege een ‘patroon van discriminatie’. AA ontkent dit.

Volgens de beweging lopen zwarte passagiers het risico ‘zonder respect’ te worden behandeld door personeel van AA en zou dit soms oplopen tot regelrechte discriminatie.

Het jongste incident had vorige week plaats toen de gezagvoerder van een AA-vlucht de zwarte activiste Tamika Mallory van boord liet halen omdat zij aan de gate een meningsverschil had gehad over haar zitplaats. Mallory sprak naderhand over ‘white male aggression’ van de kant van de piloot.

De NAACP zegt dat het incident rond Mallory niet op zich staat. Bij AA heerst ‘een bedrijfscultuur van raciale ongevoeligheid en mogelijk raciale voorkeur’ aldus de burgerrechtenbeweging. De NAACP, opgericht in 1909 benadrukt dat zij opkomt voor het elimineren van alle raciaal gerichte discriminatie in de samenleving. In de praktijk komt dit neer op pleitbezorging voor Afro-Amerikanen, maar de NAACP staat niet bekend als een radicale beweging.

American Airlines zegt in een reactie ‘geen enkele vorm van discriminatie’ te tolereren. AA neemt de klachten ‘serieus’ en zal ze onderzoeken. De top van AA heeft de voorzitter van de NAACP, Derrick Johnson, uitgenodigd voor een gesprek.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
KLM niet meer op LinkedIn

KLM niet meer op LinkedIn

17/11/2017

KLM stopt per 1 december met het beantwoorden van vragen van reizigers via LinkedIn. Dit heeft Robertjan Groeneveld, manager Social Media Hub, bekendgemaakt. De reden is dat LinkedIn is weggezakt…

Zakenluchthaven Twente blijft

Zakenluchthaven Twente blijft

15/11/2017

De Raad van State heeft goedkeuring gegeven aan de verdere ontwikkeling van Twente Airport voor zakelijk verkeer. Omwonenden hadden bezwaar aangetekend, maar de Raad heeft deze ongegrond verklaard. Er bestaan…

Megaorder voor Airbus

Megaorder voor Airbus

15/11/2017

Airbus heeft tijdens de Dubai Airshow een voorlopig contract getekend ter waarde van 49,5 miljard dollar met de Amerikaanse private equity onderneming Indigo Partners voor de levering van 430 Airbus…