Home / Luchtvaart / Geen ontslag bij Menzies World Cargo op Schiphol

Geen ontslag bij Menzies World Cargo op Schiphol

Geen ontslag bij Menzies World Cargo op Schiphol

Vrachtafhandelaar Menzies World Cargo op Schiphol trekt het geplande collectief ontslag van 101 werknemers in. Door de recente deal tussen KLM en het Russische AirBridgeCargo (ABC) blijft er toch meer werd dan aanvankelijk werd gedacht. FNV is opgetogen.

Jan van den Brink van FNV Luchtvaart zegt in een verklaring: “Dit is goed nieuws voor de werknemers. De FNV heeft samen met werkgevers gelobbyd om te zorgen dat het vrachtverkeer op Schiphol en de daarmee gepaard gaande werkgelegenheid behouden blijft.”

ABC is een van de grootste klanten van Menzies en kreeg in eerste instantie deze winter de helft minder slots toegewezen op Schiphol, waardoor het genoodzaakt leek om uit te wijken naar luchthaven Luik in België. Doordat KLM slots ter beschikking stelt aan ABC en daarvoor in ruil de overvliegrechten boven Siberië behoudt, komt een deel van het werk van de Russische luchtvrachtmaatschappij terug naar Menzies World Cargo.

De FNV zegt dat het wel om beleid op de korte termijn gaat; de bond wil een ‘duurzame oplossing’ voor het tekort aan vrachtslots op Schiphol. “De KLM/ABC deal is alleen een oplossing voor ABC maar niet voor alle andere vrachtvervoerders op Schiphol die kampen met een tekort aan slots en daardoor dreigen uit te wijken naar luchthavens in het buitenland,” stelt FNV.

“Als we die werkgelegenheid voor Schiphol en Nederland willen behouden moeten we kiezen voor een duurzame oplossing. Een ‘local rule’, waardoor onderscheid gemaakt kan worden tussen vracht- en passagiersvluchten als het gaat om het toekennen van slots, lijkt daarvoor de aangewezen oplossing.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl

Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
PA neemt Nyras over

PA neemt Nyras over

12/12/2017

PA Consulting heeft luchtvaartadviesbureau Nyras overgenomen. De twee Britse bedrijven, die ook actief zijn in Nederland, werkten al langere tijd samen. “De combinatie van de expertise van Nyras met onze…

Ryanair kapt met Amadeus

Ryanair kapt met Amadeus

12/12/2017

Ryanair maakt vanaf eind deze week niet langer gebruik van de diensten van Amadeus. De Ierse prijsvechter blijft wel samenwerken met Travelport en Sabre, de andere twee grote GDS’en. De…

Schiphol in de sneeuw

Schiphol in de sneeuw

11/12/2017

Schiphol heeft vandaag voor de tweede achtereenvolgende dag te maken met zware sneeuwval, die leidt tot vertraging en annulering van vluchten. Maar de luchthaven zegt goed te kunnen omgaan met…

Petje af bij KLM

Petje af bij KLM

08/12/2017

KLM schaft per 1 januari 2018 de pet voor piloten af. Het bedrijf zegt in een verklaring ‘niet langer de toegevoegde waarde’ van het hoofddeksel te zien. Veel piloten droegen…