Home / Luchtvaart / Geen ontslag bij Menzies World Cargo op Schiphol

Geen ontslag bij Menzies World Cargo op Schiphol

Geen ontslag bij Menzies World Cargo op Schiphol

Vrachtafhandelaar Menzies World Cargo op Schiphol trekt het geplande collectief ontslag van 101 werknemers in. Door de recente deal tussen KLM en het Russische AirBridgeCargo (ABC) blijft er toch meer werd dan aanvankelijk werd gedacht. FNV is opgetogen.

Jan van den Brink van FNV Luchtvaart zegt in een verklaring: “Dit is goed nieuws voor de werknemers. De FNV heeft samen met werkgevers gelobbyd om te zorgen dat het vrachtverkeer op Schiphol en de daarmee gepaard gaande werkgelegenheid behouden blijft.”

ABC is een van de grootste klanten van Menzies en kreeg in eerste instantie deze winter de helft minder slots toegewezen op Schiphol, waardoor het genoodzaakt leek om uit te wijken naar luchthaven Luik in België. Doordat KLM slots ter beschikking stelt aan ABC en daarvoor in ruil de overvliegrechten boven Siberië behoudt, komt een deel van het werk van de Russische luchtvrachtmaatschappij terug naar Menzies World Cargo.

De FNV zegt dat het wel om beleid op de korte termijn gaat; de bond wil een ‘duurzame oplossing’ voor het tekort aan vrachtslots op Schiphol. “De KLM/ABC deal is alleen een oplossing voor ABC maar niet voor alle andere vrachtvervoerders op Schiphol die kampen met een tekort aan slots en daardoor dreigen uit te wijken naar luchthavens in het buitenland,” stelt FNV.

“Als we die werkgelegenheid voor Schiphol en Nederland willen behouden moeten we kiezen voor een duurzame oplossing. Een ‘local rule’, waardoor onderscheid gemaakt kan worden tussen vracht- en passagiersvluchten als het gaat om het toekennen van slots, lijkt daarvoor de aangewezen oplossing.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
KLM niet meer op LinkedIn

KLM niet meer op LinkedIn

17/11/2017

KLM stopt per 1 december met het beantwoorden van vragen van reizigers via LinkedIn. Dit heeft Robertjan Groeneveld, manager Social Media Hub, bekendgemaakt. De reden is dat LinkedIn is weggezakt…

Zakenluchthaven Twente blijft

Zakenluchthaven Twente blijft

15/11/2017

De Raad van State heeft goedkeuring gegeven aan de verdere ontwikkeling van Twente Airport voor zakelijk verkeer. Omwonenden hadden bezwaar aangetekend, maar de Raad heeft deze ongegrond verklaard. Er bestaan…

Megaorder voor Airbus

Megaorder voor Airbus

15/11/2017

Airbus heeft tijdens de Dubai Airshow een voorlopig contract getekend ter waarde van 49,5 miljard dollar met de Amerikaanse private equity onderneming Indigo Partners voor de levering van 430 Airbus…