Home / Luchtvaart / Garuda mag weer naar de VS vliegen

Garuda mag weer naar de VS vliegen

Garuda mag weer naar de VS vliegen

Luchtvaartmaatschappijen uit Indonesië zijn veilig bevonden door de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten en mogen weer naar de Verenigde Staten vliegen.

Dat is een opsteker voor Garuda Indonesia, dat overweegt om volgend jaar een nieuwe dienst van de Indonesische hoofdstad Jakarta naar New York of Los Angeles te openen, wellicht met een tussenstop in Tokyo Narita.

In 2007 had de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) Indonesië gedegradeerd naar de categorie 2-status. Dat betekent dat in de ogen van de FAA het land niet de wetten en regels heeft om toezicht te houden op vliegtuigen in overeenstemming met de internationale normen. Volgens gegevens van Flightglobal Indonesië heeft 13 dodelijke ongevallen in de afgelopen 10 jaar gehad.

Maar na een uitgebreide veiligheidscheck heeft de FAA Indonesië weer de status van een categorie 1-land toegekend. Dat betekent dat Indonesische luchtvaartmaatschappijen ook mogen codesharen met Amerikaanse airlines. Garuda zou bijvoorbeeld in de VS onder gemeenschappelijk vluchtnummer diensten mogen uitvoeren met SkyTeam-partner Delta.

De Europese Unie heeft onlangs ook het verbod op drie Indonesische luchtvaartmaatschappijen opgeheven.

Indonesië is een van ‘s werelds snelst groeiende luchtvaartmarkten. Het aantal passagiers zal naar verwachting met ongeveer tweederde toenemen de komende 20 jaar, tot meer dan 200 miljoen, volgens IATA.

Garuda Indonesia vliegt zes keer per week non-stop tussen Amsterdam en Jakarta. Garuda werd in februari voor het tweede jaar op een rij door SkyTrax uitgeroepen tot een zogeheten 5-star airline. Er zijn maar een paar luchtvaartmaatschappijen wereldwijd die deze hoogste status hebben gekregen van het Britse onderzoeksbureau.

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
KLM naar Fortaleza

KLM naar Fortaleza

25/09/2017

KLM zal vanaf 3 mei 2018 twee keer per week – op donderdag en zaterdag – tussen Amsterdam en Fortaleza gaan vliegen. Per 2 juli 2018 zal er een derde…

Lucky Air naar Europa

Lucky Air naar Europa

25/09/2017

De Chinese carrier Lucky Air breidt haar netwerk in Europa uit met vluchten naar St Petersburg en Helsinki. In juni maakte de dochter van de HNA Group al de oversteek…

KLM geen partner van Joon

KLM geen partner van Joon

25/09/2017

KLM zal niet samenwerken met Joon. Dit werd vandaag duidelijk tijdens de presentatie van de nieuwe airline. CEO Franck Terner van Air France, het moederbedrijf, noemde Delta Air Lines, China…

Business Tourist: Jac Damen over Seoul

Business Tourist: Jac Damen over Seoul

24/09/2017

Jac Damen kwam in in Zuid-Korea terecht als uitgezonden ambtenaar van het toenmalige ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Sinds 2008 heeft hij in Seoul zijn eigen consultancy/import- en distributiebedrijf,…