Home / Luchtvaart / Garuda mag weer naar de VS vliegen

Garuda mag weer naar de VS vliegen

Garuda mag weer naar de VS vliegen

Luchtvaartmaatschappijen uit Indonesië zijn veilig bevonden door de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten en mogen weer naar de Verenigde Staten vliegen.

Dat is een opsteker voor Garuda Indonesia, dat overweegt om volgend jaar een nieuwe dienst van de Indonesische hoofdstad Jakarta naar New York of Los Angeles te openen, wellicht met een tussenstop in Tokyo Narita.

In 2007 had de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) Indonesië gedegradeerd naar de categorie 2-status. Dat betekent dat in de ogen van de FAA het land niet de wetten en regels heeft om toezicht te houden op vliegtuigen in overeenstemming met de internationale normen. Volgens gegevens van Flightglobal Indonesië heeft 13 dodelijke ongevallen in de afgelopen 10 jaar gehad.

Maar na een uitgebreide veiligheidscheck heeft de FAA Indonesië weer de status van een categorie 1-land toegekend. Dat betekent dat Indonesische luchtvaartmaatschappijen ook mogen codesharen met Amerikaanse airlines. Garuda zou bijvoorbeeld in de VS onder gemeenschappelijk vluchtnummer diensten mogen uitvoeren met SkyTeam-partner Delta.

De Europese Unie heeft onlangs ook het verbod op drie Indonesische luchtvaartmaatschappijen opgeheven.

Indonesië is een van ‘s werelds snelst groeiende luchtvaartmarkten. Het aantal passagiers zal naar verwachting met ongeveer tweederde toenemen de komende 20 jaar, tot meer dan 200 miljoen, volgens IATA.

Garuda Indonesia vliegt zes keer per week non-stop tussen Amsterdam en Jakarta. Garuda werd in februari voor het tweede jaar op een rij door SkyTrax uitgeroepen tot een zogeheten 5-star airline. Er zijn maar een paar luchtvaartmaatschappijen wereldwijd die deze hoogste status hebben gekregen van het Britse onderzoeksbureau.

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Pratend bagagelabel van KLM

Pratend bagagelabel van KLM

21/11/2017

KLM biedt vanaf vandaag duizenden reizigers uit Rusland, Groot-Brittannië, Brazilië en China gratis een Care Tag aan, een als bagagelabel vermomde reisgids voor Amsterdam. Het plastic label, inhoud: een chip,…

Winst easyJet gedaald

Winst easyJet gedaald

21/11/2017

De winst van EasyJet is in het boekjaar 2016-2017, dat afliep op 30 september, gedaald met 17 procent naar 408 miljoen pond (460 miljoen euro). Het aantal passagiers en de…

KLM niet meer op LinkedIn

KLM niet meer op LinkedIn

17/11/2017

KLM stopt per 1 december met het beantwoorden van vragen van reizigers via LinkedIn. Dit heeft Robertjan Groeneveld, manager Social Media Hub, bekendgemaakt. De reden is dat LinkedIn is weggezakt…