Home / Luchtvaart / Elbers feliciteert Zakenreis

Elbers feliciteert Zakenreis

Elbers feliciteert Zakenreis

Topman Pieter Elbers van KLM heeft op de zakenreisconferentie ‘RE’, in Amsterdam, Zakenreis gefeliciteerd met zijn 50-jarig bestaan. Ook de oprichter van het magazine, Kees Hundepool, was aanwezig. ‘RE’ is een initiatief van de Nederlandse Associatie voor Travel Management (NATM), die 45 jaar geleden werd opgericht, en waarvan Zakenreis de exclusieve mediapartner is.

Elbers vergeleek de situatie van toen – vóór zijn eigen geboorte in 1970 –  met die van nu, om duidelijk te maken hoezeer de luchtvaart is veranderd. “In 1967 had KLM 14.000 medewerkers, met een omzet van 400 miljoen euro. Nu hebben we een staf van ruim 30.000 mensen en draaien een omzet van 10 miljard. We hadden destijds een bezettingsgraad van 57 procent en nu 87 procent.”

Op billboards met foto’s van oude nummers van Zakenreis zag Elbers een tekst waarin het toen prille easyJet voorspelde dat ‘het internet’ de wereld zou veranderen. Hoe enorm die transformatie was, weten we pas achteraf, benadrukte Elbers, die eraan toevoegde dat niet alles anders is geworden. “De centrale positie van de passagier is hetzelfde gebleven. Iedereen claimt natuurlijk er voor de klant te zijn, maar wij doen het echt. ‘We practice what we preach’. Zelfs Michael O’Leary heeft gezegd dat de passagier relevant voor hem is.”

Dat laatste was een verwijzing naar Michael O’Leary van Ryanair, dat al jaren de reputatie heeft passagiers in de mangel te nemen – desondanks groeit de Ierse prijsvechter nog steeds als kool.  O’Leary moest vorige week evenwel met het schaamrood op de kaken erkennen dat hij duizenden vluchten moet schrappen door een planningsfout met de piloten.

 

Op de foto: Zakenreis-oprichter Kees Hundepool (88) en KLM-topman Pieter Elbers

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Geen Airbus A350 voor KLM?

Geen Airbus A350 voor KLM?

20/10/2017

De Airbus A350’s die KLM vanaf begin 2020 zou krijgen, gaan mogelijk naar Air France, zo melden bronnen bij KLM aan Zakenreis. De eerdere vlootplannen van de holding zouden zijn…

Eerste vlucht A330neo

Eerste vlucht A330neo

19/10/2017

De eerste A330neo is vanmorgen opgestegen vanaf de luchthaven van Toulouse waar de assemblagehallen van Airbus zich bevinden. De A330 maakt een testvlucht over het Zuidwesten van Frankrijk. Het toestel…

Nieuwe economy Delta

Nieuwe economy Delta

18/10/2017

Delta Air Lines introduceert dezer dagen haar Airbus A350-900 en maakt van de gelegenheid gebruik om de economy class in de long haul, main cabin genoemd, een upgrade te geven….