Home / Luchtvaart / EasyJet biedt gratis inflight entertainment aan

EasyJet biedt gratis inflight entertainment aan

EasyJet biedt gratis inflight entertainment aan

EasyJet gaat proefdraaien met een eigen vorm van gratis inflight entertainment onder de naam Air Time. Dit heeft de Britse airline vandaag bekendgemaakt tijdens haar Innovation Day in Londen.

Passagiers krijgen op hun eigen elektronische apparatuur de mogelijkheid om film, entertainment voor kinderen, spelletjes, audioboeken et cetera af te spelen.

Air Time zal vanaf de herfst beschikbaar zijn aan boord van vijf easyJet-toestellen op vluchten van en naar Zwitserland. Indien het aanslaat wil easyJet het product uitrollen over de hele vloot.

De prijsvechter werkt samen met het Japanse Rakuten, wereldleider op het gebied van internetdiensten en e-commerce en met Immfly, dienstverlener voor digitale platformen aan boord.

EasyJet plaatst geen videoschermen in hoofdsteunen of aan het plafond. Er komt een draadloos netwerk aan boord, waarmee de passagiers een live feed kunnen krijgen op hun eigen smartphone, tablet of laptop in vliegtuigmodus.

Het aanbod is met name geschikt voor korte-afstandsvluchten, zegt easyJet. De beschikbare talen zijn voorlopig Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Geen Airbus A350 voor KLM?

Geen Airbus A350 voor KLM?

20/10/2017

De Airbus A350’s die KLM vanaf begin 2020 zou krijgen, gaan mogelijk naar Air France, zo melden bronnen bij KLM aan Zakenreis. De eerdere vlootplannen van de holding zouden zijn…

Eerste vlucht A330neo

Eerste vlucht A330neo

19/10/2017

De eerste A330neo is vanmorgen opgestegen vanaf de luchthaven van Toulouse waar de assemblagehallen van Airbus zich bevinden. De A330 maakt een testvlucht over het Zuidwesten van Frankrijk. Het toestel…

Nieuwe economy Delta

Nieuwe economy Delta

18/10/2017

Delta Air Lines introduceert dezer dagen haar Airbus A350-900 en maakt van de gelegenheid gebruik om de economy class in de long haul, main cabin genoemd, een upgrade te geven….