Home / Luchtvaart / Codeshare van Air France met Singapore Airlines en SilkAir

Codeshare van Air France met Singapore Airlines en SilkAir

Codeshare van Air France met Singapore Airlines en SilkAir

Air France heeft een Memorandum of Understanding getekend met Singapore Airlines (SIA) over codeshare-vluchten in Europa, Australië en Zuidoost-Azië. Ook SilkAir, de regionale dochter van SIA, is bij de samenwerking, die op 27 april ingaat, betrokken.

Air France voegt haar AF-code toe aan SIA-vluchten vanaf de luchthaven in Singapore (Changi) naar Sydney en Melbourne in Australië. Hetzelfde geldt voor verbindingen van SilkAir naar Kuala Lumpur en Penang in Maleisië en naar Phuket in Thailand.

Omgekeerd voegt Singapore Airlines haar SQ-code toe aan vluchten van Air France vanaf Parijs-Charles de Gaulle naar tien bestemmingen: Aberdeen, Bordeaux, Edinburgh, Lissabon, Lyon, Madrid, Marseille, Newcastle, Nice en Toulouse.

Air France en Singapore Airlines zeggen in een later stadium te zullen kijken of de samenwerking kan worden uitgebreid naar andere carriers in beide groepen, zoals KLM. De overeenkomst overstijgt de grenzen van de allianties: Air France is, evenals KLM, lid van SkyTeam, Singapore Airlines maakt deel uit van Star Alliance. Samenwerking tussen partners uit verschillende allianties komt wel vaker voor, maar de deal tussen Air France en Singapore Airlines, twee grote spelers in de internationale luchtvaart, springt er wel uit.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Business Tourist: Jac Damen over Seoul

Business Tourist: Jac Damen over Seoul

24/09/2017

Jac Damen kwam in in Zuid-Korea terecht als uitgezonden ambtenaar van het toenmalige ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Sinds 2008 heeft hij in Seoul zijn eigen consultancy/import- en distributiebedrijf,…

Uber verliest licentie in Londen

Uber verliest licentie in Londen

22/09/2017

Uber mag niet langer in Londen opereren. Dit meldt Bloomberg. Deze beslissing zal invloed hebben op 3,5 miljoen mensen en 40.000 Uber-chauffeurs die de app in de stad gebruiken. Transport…

Elbers feliciteert Zakenreis

Elbers feliciteert Zakenreis

22/09/2017

Topman Pieter Elbers van KLM heeft op de zakenreisconferentie ‘RE’, in Amsterdam, Zakenreis gefeliciteerd met zijn 50-jarig bestaan. Ook de oprichter van het magazine, Kees Hundepool, was aanwezig. ‘RE’ is…