Home / Luchtvaart / Codeshare van Air France met Singapore Airlines en SilkAir

Codeshare van Air France met Singapore Airlines en SilkAir

Codeshare van Air France met Singapore Airlines en SilkAir

Air France heeft een Memorandum of Understanding getekend met Singapore Airlines (SIA) over codeshare-vluchten in Europa, Australië en Zuidoost-Azië. Ook SilkAir, de regionale dochter van SIA, is bij de samenwerking, die op 27 april ingaat, betrokken.

Air France voegt haar AF-code toe aan SIA-vluchten vanaf de luchthaven in Singapore (Changi) naar Sydney en Melbourne in Australië. Hetzelfde geldt voor verbindingen van SilkAir naar Kuala Lumpur en Penang in Maleisië en naar Phuket in Thailand.

Omgekeerd voegt Singapore Airlines haar SQ-code toe aan vluchten van Air France vanaf Parijs-Charles de Gaulle naar tien bestemmingen: Aberdeen, Bordeaux, Edinburgh, Lissabon, Lyon, Madrid, Marseille, Newcastle, Nice en Toulouse.

Air France en Singapore Airlines zeggen in een later stadium te zullen kijken of de samenwerking kan worden uitgebreid naar andere carriers in beide groepen, zoals KLM. De overeenkomst overstijgt de grenzen van de allianties: Air France is, evenals KLM, lid van SkyTeam, Singapore Airlines maakt deel uit van Star Alliance. Samenwerking tussen partners uit verschillende allianties komt wel vaker voor, maar de deal tussen Air France en Singapore Airlines, twee grote spelers in de internationale luchtvaart, springt er wel uit.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
KLM niet meer op LinkedIn

KLM niet meer op LinkedIn

17/11/2017

KLM stopt per 1 december met het beantwoorden van vragen van reizigers via LinkedIn. Dit heeft Robertjan Groeneveld, manager Social Media Hub, bekendgemaakt. De reden is dat LinkedIn is weggezakt…

Zakenluchthaven Twente blijft

Zakenluchthaven Twente blijft

15/11/2017

De Raad van State heeft goedkeuring gegeven aan de verdere ontwikkeling van Twente Airport voor zakelijk verkeer. Omwonenden hadden bezwaar aangetekend, maar de Raad heeft deze ongegrond verklaard. Er bestaan…

Megaorder voor Airbus

Megaorder voor Airbus

15/11/2017

Airbus heeft tijdens de Dubai Airshow een voorlopig contract getekend ter waarde van 49,5 miljard dollar met de Amerikaanse private equity onderneming Indigo Partners voor de levering van 430 Airbus…