Home / Luchtvaart / Air France lanceert Joon, zeven nieuwe bestemmingen

Air France lanceert Joon, zeven nieuwe bestemmingen

Air France lanceert Joon, zeven nieuwe bestemmingen

Joon is vanmorgen in Parijs gelanceerd. De CEO van Air France-KLM, Jean-Marc Janaillac zegt tegen Zakenreis dat de hybride dochter indien nodig groter kan worden dan nu gepland. Joon heeft ook zeven nieuwe bestemmingen aangekondigd.

Op de luchthaven Charles de Gaulle stonden drie vers gespoten A320’s van Joon buiten op het tarmac en twee in de hangar. In totaal zijn nu zes vliegtuigen, afkomstig uit de  vloot van Air France in de livery van Joon geschilderd. Morgen begint de vluchtuitvoering met zeven dagelijkse verbindingen naar Barcelona, vijf naar Berlijn en één naar elk Porto en Lissabon.

De CEO van Joon, Jean-Michel Mathieu, maakt zeven nieuwe bestemmingen bekend, die vanaf de zomerdienstregeling 2018 beschikbaar zijn: Kaapstad, Cairo en Teheran op de long haul; Rome, Napels, Istanbul en Oslo in Europa. Voor de verre bestemmingen moet Joon nog vliegtuigen (Airbus A340’s) van Air France ombouwen en overschilderen.

Joon is alleen van Air France – KLM staat erbuiten. De carrier mikt met een lager tarief (maar geen bodemprijzen) en een modernere uitstraling op de millennials als grooste klanten.

Eerder bestond even de vrees dan Joon ten koste zou kunen gaan van KLM, maar Janaillac ontkent tegen Zakenreis opnieuw dat dat het geval zou kunnen zijn. Desgevraagd geeft de topman van de Frans-Nederlandse holding wel aan dat Joon groter zou kunnen worden dan eerder is vastgelegd, mocht de carrier een succes worden. Met de vakbonden bij Air France is eerder afgesproken dat de vloot van Joon ut maximaal 28 toestellen zal bestaan, een mix van short en long haul., om de operatie van het ‘gewone’ Air France nie te zeer te beconcurreren. Maar wat als Joon zo’n succes is dat 28 toestellen niet genoeg is? Janaillac: “In dat geval gaan we opnieuw met de bonden om tafel zitten.

 

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl

Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
PA neemt Nyras over

PA neemt Nyras over

12/12/2017

PA Consulting heeft luchtvaartadviesbureau Nyras overgenomen. De twee Britse bedrijven, die ook actief zijn in Nederland, werkten al langere tijd samen. “De combinatie van de expertise van Nyras met onze…

Ryanair kapt met Amadeus

Ryanair kapt met Amadeus

12/12/2017

Ryanair maakt vanaf eind deze week niet langer gebruik van de diensten van Amadeus. De Ierse prijsvechter blijft wel samenwerken met Travelport en Sabre, de andere twee grote GDS’en. De…

Schiphol in de sneeuw

Schiphol in de sneeuw

11/12/2017

Schiphol heeft vandaag voor de tweede achtereenvolgende dag te maken met zware sneeuwval, die leidt tot vertraging en annulering van vluchten. Maar de luchthaven zegt goed te kunnen omgaan met…

Petje af bij KLM

Petje af bij KLM

08/12/2017

KLM schaft per 1 januari 2018 de pet voor piloten af. Het bedrijf zegt in een verklaring ‘niet langer de toegevoegde waarde’ van het hoofddeksel te zien. Veel piloten droegen…