Home / Luchtvaart / Boedel Airberlin naar Lufthansa

Boedel Airberlin naar Lufthansa

Boedel Airberlin naar Lufthansa

Na het faillissement van Airberlin half augustus, neemt Lufthansa grotendeels de boedel van de Duitse prijsvechter over. Lufthansa Group CEO Carsten Spohr zei tegen de Duitse krant Rheinische Post dat de overeenkomst na onderhandelingen met de curator vandaag wordt ondertekend en noemde het ‘een grote dag’ voor de maatschappij.

Airberlin was de tweede carrier van Duitsland. Twee dochtermaatschappijen van Lufthansa, Eurowings en Austrian Airlines vlogen al onder een wet lease constructie met een aantal Airberlintoestellen. Nu komen naar verwachting ruim tachtig vliegtuigen van de failliete luchtvaartmaatschappij in handen van Lufthansa. Deze worden waarschijnlijk toegevoegd aan de vloot van Eurowings. De afgelopen drie weken onderhandelde de curator met Lufthansa en easyJet, naar verluid is met de boedelovername een bedrag van 1,5 miljard euro gemoeid.

Om te voorkomen dat passagiers van airberlin die terug naar Duitsland zouden vliegen aan de grond blijven staan, stelde de Duitse regering een noodlening van 150 miljoen euro ter beschikking om de vluchten deels te blijven uitvoeren. Op de website van Airberlin werd gisteren vermeld dat per 28 oktober de operatie wordt gestaakt.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Geen Airbus A350 voor KLM?

Geen Airbus A350 voor KLM?

20/10/2017

De Airbus A350’s die KLM vanaf begin 2020 zou krijgen, gaan mogelijk naar Air France, zo melden bronnen bij KLM aan Zakenreis. De eerdere vlootplannen van de holding zouden zijn…

Eerste vlucht A330neo

Eerste vlucht A330neo

19/10/2017

De eerste A330neo is vanmorgen opgestegen vanaf de luchthaven van Toulouse waar de assemblagehallen van Airbus zich bevinden. De A330 maakt een testvlucht over het Zuidwesten van Frankrijk. Het toestel…

Nieuwe economy Delta

Nieuwe economy Delta

18/10/2017

Delta Air Lines introduceert dezer dagen haar Airbus A350-900 en maakt van de gelegenheid gebruik om de economy class in de long haul, main cabin genoemd, een upgrade te geven….