Home / Luchthavens / Vliegen, vestigen en testen op Twente Airport

Vliegen, vestigen en testen op Twente Airport

Vliegen, vestigen en testen op Twente Airport

Vandaag (donderdag) is Twente Airport officieel in aanwezigheid van demissionair staatssecretaris Sharon Dijksma geopend. Het voormalige defensie vliegveld richt zich in de toekomst op zakelijk en klein recreatief vliegverkeer en probeert innovatieve bedrijven aan te trekken.

De opening vond plaats door een gezagsoverdracht van het Ministerie van Defensie aan de provincie Overijssel. Op dat moment vlogen twee F16’s voorbij als symbolisch afscheid van de Koninklijke Luchtmacht. Dijksma ging in haar speech in op de pionierende kracht die kenmerkend voor Twente is. “Twente Airport is een regionale luchthaven met grote vergezichten en een nationale innovatieagenda”.

Meiltje de Groot, directeur Twente Airport, kijkt verwachtingsvol uit naar de toekomst. “We hebben de laatste maanden al verschillende aanvragen gehad om op Twente Airport te landen. Nu kunnen we echt open.” Naast vliegverkeer en luchtvaart georiënteerde bedrijven, richt Twente Airport zich op het faciliteren van testen. “Van waterbaktesten met een Airbus tot het testen en doorontwikkelen van drones, we dagen ondernemers uit. De komende maanden staan al diverse boekingen en gaan we bijvoorbeeld met NLR aan de slag met het testen van hun Xcalibur-drone”, aldus De Groot.

Gedeputeerde Eddy van Hijum benadrukte de potentiële grote economische waarde van de luchthaven voor de regio: “Het kan het verschil maken voor bedrijven die overwegen zich in de regio te vestigen of voor samenwerkingspartijen om voor Twente te kiezen.”

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Strategie Etihad is mislukt

Strategie Etihad is mislukt

18/08/2017

In mei ging Alitalia failliet, deze week gevolgd door airberlin. In beide gevallen was Etihad grootaandeelhouder. De strategie van de airline uit Abu Dhabi om verliesgevende buitenlandse carriers om te…

Cathay: lek nog niet boven

Cathay: lek nog niet boven

16/08/2017

Cathay Pacific heeft over het eerste half jaar van 2017 een nettoverlies geleden van omgerekend 217 miljoen euro. De airline uit Hongkong heeft het al enige jaren moeilijk en is…

Faillissement airberlin

Faillissement airberlin

15/08/2017

Airberlin heeft vandaag bij een rechtbank in Berlijn faillissement aangevraagd, nadat de grootste aandeelhouder, Etihad Airways, had aangegeven geen verdere financiële injecties te zullen geven voor de noodlijdende carrier. Om…