Home / Luchthavens / Vliegen, vestigen en testen op Twente Airport

Vliegen, vestigen en testen op Twente Airport

Vliegen, vestigen en testen op Twente Airport

Vandaag (donderdag) is Twente Airport officieel in aanwezigheid van demissionair staatssecretaris Sharon Dijksma geopend. Het voormalige defensie vliegveld richt zich in de toekomst op zakelijk en klein recreatief vliegverkeer en probeert innovatieve bedrijven aan te trekken.

De opening vond plaats door een gezagsoverdracht van het Ministerie van Defensie aan de provincie Overijssel. Op dat moment vlogen twee F16’s voorbij als symbolisch afscheid van de Koninklijke Luchtmacht. Dijksma ging in haar speech in op de pionierende kracht die kenmerkend voor Twente is. “Twente Airport is een regionale luchthaven met grote vergezichten en een nationale innovatieagenda”.

Meiltje de Groot, directeur Twente Airport, kijkt verwachtingsvol uit naar de toekomst. “We hebben de laatste maanden al verschillende aanvragen gehad om op Twente Airport te landen. Nu kunnen we echt open.” Naast vliegverkeer en luchtvaart georiënteerde bedrijven, richt Twente Airport zich op het faciliteren van testen. “Van waterbaktesten met een Airbus tot het testen en doorontwikkelen van drones, we dagen ondernemers uit. De komende maanden staan al diverse boekingen en gaan we bijvoorbeeld met NLR aan de slag met het testen van hun Xcalibur-drone”, aldus De Groot.

Gedeputeerde Eddy van Hijum benadrukte de potentiële grote economische waarde van de luchthaven voor de regio: “Het kan het verschil maken voor bedrijven die overwegen zich in de regio te vestigen of voor samenwerkingspartijen om voor Twente te kiezen.”

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Geen Airbus A350 voor KLM?

Geen Airbus A350 voor KLM?

20/10/2017

De Airbus A350’s die KLM vanaf begin 2020 zou krijgen, gaan mogelijk naar Air France, zo melden bronnen bij KLM aan Zakenreis. De eerdere vlootplannen van de holding zouden zijn…

Eerste vlucht A330neo

Eerste vlucht A330neo

19/10/2017

De eerste A330neo is vanmorgen opgestegen vanaf de luchthaven van Toulouse waar de assemblagehallen van Airbus zich bevinden. De A330 maakt een testvlucht over het Zuidwesten van Frankrijk. Het toestel…

Nieuwe economy Delta

Nieuwe economy Delta

18/10/2017

Delta Air Lines introduceert dezer dagen haar Airbus A350-900 en maakt van de gelegenheid gebruik om de economy class in de long haul, main cabin genoemd, een upgrade te geven….