Home / Luchthavens / Schiphol opent Privium Airside Lounge

Schiphol opent Privium Airside Lounge

Schiphol opent Privium Airside Lounge

Schiphol heeft donderdag een tweede Privium-lounge geopend, na security en paspoortcontrole. De lounge maakt deel uit van de vernieuwde Holland Boulevard.

De Privium Airside Lounge is gelegen aan de Holland Boulevard bij de E-pier. Dit verblijfsgebied tussen Lounge 2 en 3 is voor de intercontinentale reiziger (non-Schengen). In de nieuwe lounge kunnen leden van Privium, het Schiphol-programma voor frequente reizigers, in een luxe ruimte werken of ontspannen. Zij profiteren van een snelle wifi-verbinding en gratis hapjes en drankjes. Middenin de lounge staat een showmodel van Tesla tentoongesteld.

Passagiers die binnen Europa vliegen (Schengen) kunnen gebruik blijven maken van de Privium ClubLounge, vóór security tussen Vertrekhal 1 en 2, achter balierij 9. Alleen Privium Plus-leden zijn welkom in de lounges (lidmaatschapskosten 215 euro per jaar).

De nieuwe luchthavenlounge van Schiphol kon worden gerealiseerd door het sluiten van Holland Casino eerder dit jaar. De vestiging op Schiphol had het al jaren moeilijk en maakte verlies. De vrijgekomen vierkante meters zijn door Schiphol benut om de Holland Boulevard uit te breiden en een facelift te geven. Behalve de nieuwe Privium Lounge bevinden zich aan de boulevard onder meer de nieuwe dépendance van het Rijksmuseum, met schilderijen van Hollandse meesters, de nieuwe Airport Library, met zo’n 500 boeken van bekende Nederlandse auteurs, en een ontdekhoek van het NEMO Science Museum.

“We hebben de Holland Boulevard vernieuwd om het comfort en reisgenot voor onze passagiers te vergroten,” zei Tanja Dik, directeur Consumer Products & Services bij Amsterdam Airport Schiphol, tijdens de officiële opening. “We willen met dit verblijfsgebied voor intercontinentale passagiers boven het maaiveld uitsteken. Innovatie met de reiziger als uitgangspunt. Het is een plek waar je even uit het reizigersproces kunt stappen. Je kunt genieten van een spa-behandeling, werken, winkelen, lezen of het museum bezoeken.”

Passagiers op doorreis, die geen tijd hebben om de luchthaven te verlaten, kunnen op de Holland Boulevard toch kennismaken met de Nederlandse kunst en cultuur. Ongeacht het tijdstip waarop zij landen en weer vertrekken van Schiphol, want het Rijksmuseum, de bibliotheek en NEMO zijn 24 uur per dag open.

“Op Schiphol beginnen wij met de reiziger en de reiziger begint met Nederland,” aldus Tanja Dik. “Ik ben er trots op dat wij als luchthaven deze beleving kunnen aanbieden.”

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
KLM niet meer op LinkedIn

KLM niet meer op LinkedIn

17/11/2017

KLM stopt per 1 december met het beantwoorden van vragen van reizigers via LinkedIn. Dit heeft Robertjan Groeneveld, manager Social Media Hub, bekendgemaakt. De reden is dat LinkedIn is weggezakt…

Zakenluchthaven Twente blijft

Zakenluchthaven Twente blijft

15/11/2017

De Raad van State heeft goedkeuring gegeven aan de verdere ontwikkeling van Twente Airport voor zakelijk verkeer. Omwonenden hadden bezwaar aangetekend, maar de Raad heeft deze ongegrond verklaard. Er bestaan…

Megaorder voor Airbus

Megaorder voor Airbus

15/11/2017

Airbus heeft tijdens de Dubai Airshow een voorlopig contract getekend ter waarde van 49,5 miljard dollar met de Amerikaanse private equity onderneming Indigo Partners voor de levering van 430 Airbus…