Home / Luchthavens / Schiphol biedt meeste directe verbindingen in Europa

Schiphol biedt meeste directe verbindingen in Europa

Schiphol biedt meeste directe verbindingen in Europa

Uit het Connectivity Report 2017 van belangenorganisatie Airport Council International (ACI) blijkt dat in van de Europese luchthavens Amsterdam Airport Schiphol de meeste directe vluchten biedt. De luchthaven voegde meer frequenties en bestemmingen toe, waardoor het inmiddels voorligt op Londen, waar Europa’s drukste luchthavens liggen. Schiphol biedt 4.861 directe vluchten per week aan.

In de top vijf van luchthavens met de meeste directe verbindingen staan verder London Heathrow, Frankfurt, Paris Charles de Gaulle en Istanbul Atatürk.

President en CEO van Royal Schiphol Group Jos Nijhuis reageert opgetogen: “Met meer dan 320 bestemmingen die door 111 luchtvaartmaatschappijen worden aangevlogen, is het netwerk enorm, zeker voor een land als Nederland met een kleinere thuismarkt in vergelijking tot bijvoorbeeld Parijs. Van Genève tot Buenos Aires en van Londen tot Mumbai. Dat is goed voor de reiziger, want het uitgebreide en frequente netwerk van bestemmingen maakt het buitenland voor iedere Nederlander toegankelijk en andersom. Maar het is ook goed voor de concurrentiekracht en dus voor de economische groei van Nederland.”

Wereldwijd bezet Schiphol de tweede plek met betrekking tot de ‘hub-connectiviteit’. De ‘hub-kwaliteit’ van Schiphol – met een hoge capaciteit van het banenstelsel en het zogeheten one-terminal concept – is hiervoor essentieel want hierdoor zijn verbindingen met korte overstaptijden mogelijk. Wat betreft hub-connectiviteit staat de luchthaven van Frankfurt nog een trede hoger dan Schiphol als de wereldwijde nummer 1.

De groeisprong van Schiphol leverde de luchthaven niet alleen maar applaus op de laatste maanden. De sterk toegenomen groei ging gepaard met kritische geluiden van  de Onderzoeksraad voor Veiligheid die in mei een kritisch rapport publiceerde over de risico’s van het complexe ontwerp van de luchthaven en de afhandeling. Even daarvoor kwam de luchthaven negatief in het nieuws doordat het in de meivakantie de passagiersstromen niet aankon.

 

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Geen Airbus A350 voor KLM?

Geen Airbus A350 voor KLM?

20/10/2017

De Airbus A350’s die KLM vanaf begin 2020 zou krijgen, gaan mogelijk naar Air France, zo melden bronnen bij KLM aan Zakenreis. De eerdere vlootplannen van de holding zouden zijn…

Eerste vlucht A330neo

Eerste vlucht A330neo

19/10/2017

De eerste A330neo is vanmorgen opgestegen vanaf de luchthaven van Toulouse waar de assemblagehallen van Airbus zich bevinden. De A330 maakt een testvlucht over het Zuidwesten van Frankrijk. Het toestel…

Nieuwe economy Delta

Nieuwe economy Delta

18/10/2017

Delta Air Lines introduceert dezer dagen haar Airbus A350-900 en maakt van de gelegenheid gebruik om de economy class in de long haul, main cabin genoemd, een upgrade te geven….