Home / Luchthavens / P2 sluit, Excellence Parking alleen voor Privium Plus

P2 sluit, Excellence Parking alleen voor Privium Plus

P2 sluit, Excellence Parking alleen voor Privium Plus

Per 1 oktober is parkeren in parkeergarage P2 op Schiphol niet langer mogelijk. Vanaf deze datum bepaalt de parkeerduur waar bezoekers van Schiphol kunnen parkeren.

“Vanaf oktober gaan we parkeergarage P2 afbreken, want de nieuwe terminal wordt deels gebouwd op die plek,” zegt Birgit Otto, operationeel directeur Schiphol Group, in de september-editie van Zakenreis magazine. “Er zullen daarmee een paar duizend parkeerplekken verdwijnen, maar in P1 komen er plaatsen bij. In P1 kun je straks maximaal 48 uur parkeren. In P1 komt er een valet service bij: de passagier kan de sleutels bij ons inleveren en tegen een prijs wordt de wagen dan elders geparkeerd. Groot voordeel voor passagiers is dat ze vlakbij de terminal zijn en veel tijd besparen.”

Om gebruik te maken van Terminal Valet Parking is het wel noodzakelijk om vooraf te reserveren.

P1 is bedoeld voor kort parkeren, bijvoorbeeld om reizigers op te halen en weg te brengen. Per 1 oktober is het eerste kwartier niet langer gratis. Wie langer dan 48 uur in P1 parkeert, betaalt een overschrijdingstarief van 100 euro per dag.

Voor een periode langer dan 48 uur parkeren op de luchthaven zijn er de volgende mogelijkheden: P6 Valet Parking, P3 Lang Parkeren, of Terminal Valet Parking.

Excellence Parking aan Vertrekhal 3 is vanaf 1 oktober exclusief voor Privium Plus-leden beschikbaar. Reserveren is dan nodig. Bestaande abonnementhouders van de Excellence-garage kunnen daar wel blijven parkeren.

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
KLM niet meer op LinkedIn

KLM niet meer op LinkedIn

17/11/2017

KLM stopt per 1 december met het beantwoorden van vragen van reizigers via LinkedIn. Dit heeft Robertjan Groeneveld, manager Social Media Hub, bekendgemaakt. De reden is dat LinkedIn is weggezakt…

Zakenluchthaven Twente blijft

Zakenluchthaven Twente blijft

15/11/2017

De Raad van State heeft goedkeuring gegeven aan de verdere ontwikkeling van Twente Airport voor zakelijk verkeer. Omwonenden hadden bezwaar aangetekend, maar de Raad heeft deze ongegrond verklaard. Er bestaan…

Megaorder voor Airbus

Megaorder voor Airbus

15/11/2017

Airbus heeft tijdens de Dubai Airshow een voorlopig contract getekend ter waarde van 49,5 miljard dollar met de Amerikaanse private equity onderneming Indigo Partners voor de levering van 430 Airbus…