Home / Luchthavens / P2 sluit, Excellence Parking alleen voor Privium Plus

P2 sluit, Excellence Parking alleen voor Privium Plus

P2 sluit, Excellence Parking alleen voor Privium Plus

Per 1 oktober is parkeren in parkeergarage P2 op Schiphol niet langer mogelijk. Vanaf deze datum bepaalt de parkeerduur waar bezoekers van Schiphol kunnen parkeren.

“Vanaf oktober gaan we parkeergarage P2 afbreken, want de nieuwe terminal wordt deels gebouwd op die plek,” zegt Birgit Otto, operationeel directeur Schiphol Group, in de september-editie van Zakenreis magazine. “Er zullen daarmee een paar duizend parkeerplekken verdwijnen, maar in P1 komen er plaatsen bij. In P1 kun je straks maximaal 48 uur parkeren. In P1 komt er een valet service bij: de passagier kan de sleutels bij ons inleveren en tegen een prijs wordt de wagen dan elders geparkeerd. Groot voordeel voor passagiers is dat ze vlakbij de terminal zijn en veel tijd besparen.”

Om gebruik te maken van Terminal Valet Parking is het wel noodzakelijk om vooraf te reserveren.

P1 is bedoeld voor kort parkeren, bijvoorbeeld om reizigers op te halen en weg te brengen. Per 1 oktober is het eerste kwartier niet langer gratis. Wie langer dan 48 uur in P1 parkeert, betaalt een overschrijdingstarief van 100 euro per dag.

Voor een periode langer dan 48 uur parkeren op de luchthaven zijn er de volgende mogelijkheden: P6 Valet Parking, P3 Lang Parkeren, of Terminal Valet Parking.

Excellence Parking aan Vertrekhal 3 is vanaf 1 oktober exclusief voor Privium Plus-leden beschikbaar. Reserveren is dan nodig. Bestaande abonnementhouders van de Excellence-garage kunnen daar wel blijven parkeren.

Manuschka
Door: | manuschka[at]zakenreis.nl
Manuschka Hundepool is hoofdredacteur en uitgever van Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Business Tourist: Jac Damen over Seoul

Business Tourist: Jac Damen over Seoul

24/09/2017

Jac Damen kwam in in Zuid-Korea terecht als uitgezonden ambtenaar van het toenmalige ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Sinds 2008 heeft hij in Seoul zijn eigen consultancy/import- en distributiebedrijf,…

Uber verliest licentie in Londen

Uber verliest licentie in Londen

22/09/2017

Uber mag niet langer in Londen opereren. Dit meldt Bloomberg. Deze beslissing zal invloed hebben op 3,5 miljoen mensen en 40.000 Uber-chauffeurs die de app in de stad gebruiken. Transport…

Elbers feliciteert Zakenreis

Elbers feliciteert Zakenreis

22/09/2017

Topman Pieter Elbers van KLM heeft op de zakenreisconferentie ‘RE’, in Amsterdam, Zakenreis gefeliciteerd met zijn 50-jarig bestaan. Ook de oprichter van het magazine, Kees Hundepool, was aanwezig. ‘RE’ is…