Home / Luchthavens / KLM blijft bezorgd om situatie op Schiphol

KLM blijft bezorgd om situatie op Schiphol

KLM blijft bezorgd om situatie op Schiphol

Hoewel Schiphol de drukte momenteel beter aankan dan begin mei, blijft topman Pieter Elbers van KLM zich zorgen baren. In een gesprek met Zakenreis, tijdens de IATA-top in Cancún, vraagt hij zich af of ‘de luchthaven niet gewoon te klein is.’

Redactieleden van Zakenreis namen recentelijk verscheidene vluchten op Schiphol en stonden nooit in de rij – toeval?
Nee, er is wel wat gebeurd sinds de ellende van een maand geleden, maar de foto’s van wachtende passagiers begin mei logen er niet om.” Door de inzet van meer security personeel zijn de rijen volgens de CEO van KLM nu niet meer zo lang.

De grote zomerdrukte moet echter nog komen en of het dan nog steeds goed gaat is voor Elbers de vraag. “Die 9.000 extra slots zijn wel wel uitgegeven en zullen leiden tot extra drukte. Misschien komen er wel meer passagiers dan de luchthaven fysiek kan verwerken, ook als alle poortjes open staan.”

Air France en KLM hebben een dual hub system met Schiphol en Parijs Charles de Gaulle (CDG). De twee luchthavens hebben ook een wederzijds belang in elkaar van acht procent. En op CDG is in het geheel geen gebrek aan capaciteit.

Zou het een optie zijn om vluchten van KLM te verplaatsen naar CDG?
Elbers: “Nee dat is geen optie voor ons.”

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Geen Airbus A350 voor KLM?

Geen Airbus A350 voor KLM?

20/10/2017

De Airbus A350’s die KLM vanaf begin 2020 zou krijgen, gaan mogelijk naar Air France, zo melden bronnen bij KLM aan Zakenreis. De eerdere vlootplannen van de holding zouden zijn…

Eerste vlucht A330neo

Eerste vlucht A330neo

19/10/2017

De eerste A330neo is vanmorgen opgestegen vanaf de luchthaven van Toulouse waar de assemblagehallen van Airbus zich bevinden. De A330 maakt een testvlucht over het Zuidwesten van Frankrijk. Het toestel…

Nieuwe economy Delta

Nieuwe economy Delta

18/10/2017

Delta Air Lines introduceert dezer dagen haar Airbus A350-900 en maakt van de gelegenheid gebruik om de economy class in de long haul, main cabin genoemd, een upgrade te geven….