Home / Luchthavens / Einde laptop-verbod VS

Einde laptop-verbod VS

Einde laptop-verbod VS

Laptops zijn weer toegestaan op alle vluchten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika naar de Verenigde Staten. Saoedi-Arabië en Marokko zijn door de VS geschrapt als laatste landen waar een verbod gold.

Alle tien luchthavens, in acht Arabische landen, die sinds maart restricties kregen opgelegd van de Amerikanen op het meenemen door passagiers van laptops en andere grote elektronische apparaten in de cabine, hebben nieuwe veiligheidsmaatregelen doorgevoerd die de VS voldoende vinden.

De betreffende landen waren: de Verenigde Arabische Emiraten (luchthavens Dubai en Abu Dhabi), Turkije (Istanbul), Qatar (Doha), Egypte (Cairo), Koeweit, Jordanië (Amman), Marokko (Casablanca) en Saoedi-Arabië (Jeddah en Riyad).

De Amerikanen vreesden dat terroristen springstoffen konden verstoppen in laptops of de apparaten konden gebruiken als ontstekers voor explosieven in het laadruim.

Intussen heeft Washington nieuwe veiligheidsmaatregelen doorgevoerd voor alle vluchten naar de Verenigde Staten. De strengere regels werden op 29 juni door de VS aangekondigd en gelden wereldwijd voor directe vluchten naar Amerika. Sinds 19 juli zijn ze van kracht. Passagiers moeten extra worden gescreend en elektronische apparaten moeten nader worden onderzocht voordat deze op vluchten worden toegelaten.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Strategie Etihad is mislukt

Strategie Etihad is mislukt

18/08/2017

In mei ging Alitalia failliet, deze week gevolgd door airberlin. In beide gevallen was Etihad grootaandeelhouder. De strategie van de airline uit Abu Dhabi om verliesgevende buitenlandse carriers om te…

Cathay: lek nog niet boven

Cathay: lek nog niet boven

16/08/2017

Cathay Pacific heeft over het eerste half jaar van 2017 een nettoverlies geleden van omgerekend 217 miljoen euro. De airline uit Hongkong heeft het al enige jaren moeilijk en is…

Faillissement airberlin

Faillissement airberlin

15/08/2017

Airberlin heeft vandaag bij een rechtbank in Berlijn faillissement aangevraagd, nadat de grootste aandeelhouder, Etihad Airways, had aangegeven geen verdere financiële injecties te zullen geven voor de noodlijdende carrier. Om…