Home / Luchthavens / Einde laptop-verbod VS

Einde laptop-verbod VS

Einde laptop-verbod VS

Laptops zijn weer toegestaan op alle vluchten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika naar de Verenigde Staten. Saoedi-Arabië en Marokko zijn door de VS geschrapt als laatste landen waar een verbod gold.

Alle tien luchthavens, in acht Arabische landen, die sinds maart restricties kregen opgelegd van de Amerikanen op het meenemen door passagiers van laptops en andere grote elektronische apparaten in de cabine, hebben nieuwe veiligheidsmaatregelen doorgevoerd die de VS voldoende vinden.

De betreffende landen waren: de Verenigde Arabische Emiraten (luchthavens Dubai en Abu Dhabi), Turkije (Istanbul), Qatar (Doha), Egypte (Cairo), Koeweit, Jordanië (Amman), Marokko (Casablanca) en Saoedi-Arabië (Jeddah en Riyad).

De Amerikanen vreesden dat terroristen springstoffen konden verstoppen in laptops of de apparaten konden gebruiken als ontstekers voor explosieven in het laadruim.

Intussen heeft Washington nieuwe veiligheidsmaatregelen doorgevoerd voor alle vluchten naar de Verenigde Staten. De strengere regels werden op 29 juni door de VS aangekondigd en gelden wereldwijd voor directe vluchten naar Amerika. Sinds 19 juli zijn ze van kracht. Passagiers moeten extra worden gescreend en elektronische apparaten moeten nader worden onderzocht voordat deze op vluchten worden toegelaten.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Geen Airbus A350 voor KLM?

Geen Airbus A350 voor KLM?

20/10/2017

De Airbus A350’s die KLM vanaf begin 2020 zou krijgen, gaan mogelijk naar Air France, zo melden bronnen bij KLM aan Zakenreis. De eerdere vlootplannen van de holding zouden zijn…

Eerste vlucht A330neo

Eerste vlucht A330neo

19/10/2017

De eerste A330neo is vanmorgen opgestegen vanaf de luchthaven van Toulouse waar de assemblagehallen van Airbus zich bevinden. De A330 maakt een testvlucht over het Zuidwesten van Frankrijk. Het toestel…

Nieuwe economy Delta

Nieuwe economy Delta

18/10/2017

Delta Air Lines introduceert dezer dagen haar Airbus A350-900 en maakt van de gelegenheid gebruik om de economy class in de long haul, main cabin genoemd, een upgrade te geven….