Home / Luchthavens / Einde laptop-verbod VS

Einde laptop-verbod VS

Einde laptop-verbod VS

Laptops zijn weer toegestaan op alle vluchten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika naar de Verenigde Staten. Saoedi-Arabië en Marokko zijn door de VS geschrapt als laatste landen waar een verbod gold.

Alle tien luchthavens, in acht Arabische landen, die sinds maart restricties kregen opgelegd van de Amerikanen op het meenemen door passagiers van laptops en andere grote elektronische apparaten in de cabine, hebben nieuwe veiligheidsmaatregelen doorgevoerd die de VS voldoende vinden.

De betreffende landen waren: de Verenigde Arabische Emiraten (luchthavens Dubai en Abu Dhabi), Turkije (Istanbul), Qatar (Doha), Egypte (Cairo), Koeweit, Jordanië (Amman), Marokko (Casablanca) en Saoedi-Arabië (Jeddah en Riyad).

De Amerikanen vreesden dat terroristen springstoffen konden verstoppen in laptops of de apparaten konden gebruiken als ontstekers voor explosieven in het laadruim.

Intussen heeft Washington nieuwe veiligheidsmaatregelen doorgevoerd voor alle vluchten naar de Verenigde Staten. De strengere regels werden op 29 juni door de VS aangekondigd en gelden wereldwijd voor directe vluchten naar Amerika. Sinds 19 juli zijn ze van kracht. Passagiers moeten extra worden gescreend en elektronische apparaten moeten nader worden onderzocht voordat deze op vluchten worden toegelaten.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl

Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
PA neemt Nyras over

PA neemt Nyras over

12/12/2017

PA Consulting heeft luchtvaartadviesbureau Nyras overgenomen. De twee Britse bedrijven, die ook actief zijn in Nederland, werkten al langere tijd samen. “De combinatie van de expertise van Nyras met onze…

Ryanair kapt met Amadeus

Ryanair kapt met Amadeus

12/12/2017

Ryanair maakt vanaf eind deze week niet langer gebruik van de diensten van Amadeus. De Ierse prijsvechter blijft wel samenwerken met Travelport en Sabre, de andere twee grote GDS’en. De…

Schiphol in de sneeuw

Schiphol in de sneeuw

11/12/2017

Schiphol heeft vandaag voor de tweede achtereenvolgende dag te maken met zware sneeuwval, die leidt tot vertraging en annulering van vluchten. Maar de luchthaven zegt goed te kunnen omgaan met…

Petje af bij KLM

Petje af bij KLM

08/12/2017

KLM schaft per 1 januari 2018 de pet voor piloten af. Het bedrijf zegt in een verklaring ‘niet langer de toegevoegde waarde’ van het hoofddeksel te zien. Veel piloten droegen…