Home / Hotels / NH Hotels weer op winst

NH Hotels weer op winst

NH Hotels weer op winst

De NH Hotel Group heeft in 2016 voor het eerst in acht jaar weer nettowinst geboekt, die uitkwam op 11,5 miljoen euro, zo blijkt uit de gepresenteerde jaarcijfers. In 2015 leed de Spaanse keten nog een verlies van 2,7 miljoen euro. De omzet steeg vorig jaar met 5,7 procent naar 1,56 miljard euro. De opbrengst per beschikbare kamer (RevPAR) klom met 5,8 procent naar 62 euro.

NH heeft wereldwijd 380 hotels, waarvan 35 in Nederland, waaronder Krasnapolsky en Schiller in Amsterdam. De Nederlandse markt presteerde vorig jaar erg goed zegt NH, al geeft de keten geen details. In de Benelux was de omzetgroei 2,5 procent, waarbij NH aantekent dat de Belgische markt, door de terroristische aanslagen vorig jaar maart in Brussel, wegzakte. “Dit werd gecompenseerd door een positief momentum in Nederland.”

Nieuwe CEO
NH Hotels is door een moeilijke periode gegaan, mede door bestuursproblemen. Vorig jaar juni zette de keten CEO Federico Tejera aan de kant wegens belangenverstrengeling. Het conflict draaide om de grootste aandeelhouder in NH, het Chinese conglomeraat HNA, dat eerder in 2016 ook een belang nam in Carlson Hotels, het moederbedrijf van Radisson hotels. Carlson is een concurrent van NH en volgens een meerderheid van de aandeelhouders kon HNA geen twee heren dienen. Ze vonden dat Tejera en zijn medebestuursleden verantwoordelijk waren voor de situatie.

Pas in januari dit jaar trad een nieuwe CEO aan in de persoon van Ramón Aragonés. Het bedrijf hoopt met Aragonés in rustiger vaarwater te komen en ziet de terugkeer naar winst als een belangrijke indicator dat het op de goede weg is.

Lolke van der Heide
Door: | lolke[at]zakenreis.nl
Lolke van der Heide schrijft vanaf 2002 over de luchtvaart en reiswereld, voor diverse media. Sinds 2007 is hij verbonden aan Zakenreis.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Geen Airbus A350 voor KLM?

Geen Airbus A350 voor KLM?

20/10/2017

De Airbus A350’s die KLM vanaf begin 2020 zou krijgen, gaan mogelijk naar Air France, zo melden bronnen bij KLM aan Zakenreis. De eerdere vlootplannen van de holding zouden zijn…

Eerste vlucht A330neo

Eerste vlucht A330neo

19/10/2017

De eerste A330neo is vanmorgen opgestegen vanaf de luchthaven van Toulouse waar de assemblagehallen van Airbus zich bevinden. De A330 maakt een testvlucht over het Zuidwesten van Frankrijk. Het toestel…

Nieuwe economy Delta

Nieuwe economy Delta

18/10/2017

Delta Air Lines introduceert dezer dagen haar Airbus A350-900 en maakt van de gelegenheid gebruik om de economy class in de long haul, main cabin genoemd, een upgrade te geven….