Home / Hotels / Mike Robinson wordt general manager Kimpton De Witt

Mike Robinson wordt general manager Kimpton De Witt

Mike Robinson wordt general manager Kimpton De Witt

Het Kimpton De Witt hotel en restaurant dat deze lente de deuren opent in Amsterdam, zal worden geleid door de Amerikaan Mike Robinson. Robinson runde tot voor kort het Kimpton Palomar in Washington DC.

Kimpton Hotels zijn onderdeel van de InterContinental Hotels Group (IHG) en zijn tot op heden alleen te vinden in Noord- en Zuid-Amerika. Het De Witt is het eerste hotel daarbuiten. Het 274 kamers tellende hotel wordt gevestigd aan de Nieuwezijds Voorburgwal in het voormalige Crowne Plaza. Het hotel omvat ook meeting rooms en het Wyers Bar & Restaurant, bestierd door Chef Sam de Marco.

Tom Rowntree, Vice President Upscale & Luxury Brands Europe voor IHG ziet de symboliek van het eerste Kimpton Hotel op deze plaats: “Perfect dat het eerste hotel buiten de Amerika’s in Europa komt te staan. Het Europese continent was de inspiratiebron van onze oprichter Bill Kimpton voor het oprichten van zijn merk. Het hotel mengt de typische eigen sfeer met de speelse cultuur van Amsterdam, we kunnen niet wachten om het de gasten te laten ervaren.”

In het hotel bevindt zich ‘the Little House’, het laat-middeleeuwse geboortehuis van de Nederlandse dichter en toneelschrijver P.C. Hooft. Het Little House kan gehuurd worden voor groepen en bevat onder meer een eigen bar en vergaderruimte.

 

Hoewel Kimpton een nieuw merk is van IHG in Europa, heeft het moederbedrijf hiermee het twintigste hotel in Nederland. Het tweede Kimpton Hotel opent in 2020 in Parijs.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Strategie Etihad is mislukt

Strategie Etihad is mislukt

18/08/2017

In mei ging Alitalia failliet, deze week gevolgd door airberlin. In beide gevallen was Etihad grootaandeelhouder. De strategie van de airline uit Abu Dhabi om verliesgevende buitenlandse carriers om te…

Cathay: lek nog niet boven

Cathay: lek nog niet boven

16/08/2017

Cathay Pacific heeft over het eerste half jaar van 2017 een nettoverlies geleden van omgerekend 217 miljoen euro. De airline uit Hongkong heeft het al enige jaren moeilijk en is…

Faillissement airberlin

Faillissement airberlin

15/08/2017

Airberlin heeft vandaag bij een rechtbank in Berlijn faillissement aangevraagd, nadat de grootste aandeelhouder, Etihad Airways, had aangegeven geen verdere financiële injecties te zullen geven voor de noodlijdende carrier. Om…