Home / Hotels / Mike Robinson wordt general manager Kimpton De Witt

Mike Robinson wordt general manager Kimpton De Witt

Mike Robinson wordt general manager Kimpton De Witt

Het Kimpton De Witt hotel en restaurant dat deze lente de deuren opent in Amsterdam, zal worden geleid door de Amerikaan Mike Robinson. Robinson runde tot voor kort het Kimpton Palomar in Washington DC.

Kimpton Hotels zijn onderdeel van de InterContinental Hotels Group (IHG) en zijn tot op heden alleen te vinden in Noord- en Zuid-Amerika. Het De Witt is het eerste hotel daarbuiten. Het 274 kamers tellende hotel wordt gevestigd aan de Nieuwezijds Voorburgwal in het voormalige Crowne Plaza. Het hotel omvat ook meeting rooms en het Wyers Bar & Restaurant, bestierd door Chef Sam de Marco.

Tom Rowntree, Vice President Upscale & Luxury Brands Europe voor IHG ziet de symboliek van het eerste Kimpton Hotel op deze plaats: “Perfect dat het eerste hotel buiten de Amerika’s in Europa komt te staan. Het Europese continent was de inspiratiebron van onze oprichter Bill Kimpton voor het oprichten van zijn merk. Het hotel mengt de typische eigen sfeer met de speelse cultuur van Amsterdam, we kunnen niet wachten om het de gasten te laten ervaren.”

In het hotel bevindt zich ‘the Little House’, het laat-middeleeuwse geboortehuis van de Nederlandse dichter en toneelschrijver P.C. Hooft. Het Little House kan gehuurd worden voor groepen en bevat onder meer een eigen bar en vergaderruimte.

 

Hoewel Kimpton een nieuw merk is van IHG in Europa, heeft het moederbedrijf hiermee het twintigste hotel in Nederland. Het tweede Kimpton Hotel opent in 2020 in Parijs.

Lenneke Bosman
Door: | lenneke[at]zakenreis.nl | volg mij via @ lenneke_ZR
Lenneke Bosman schrijft sinds 2008 over de luchtvaart- en reiswereld. Met een achtergrond in de marketing van historische luchtvaart heeft zij ook ervaring opgedaan in de meetings- & incentivesbranche.

Blijf op de hoogte, abonneer u op de Zakenreis.nl nieuwsbrief!

nieuws
Geen Airbus A350 voor KLM?

Geen Airbus A350 voor KLM?

20/10/2017

De Airbus A350’s die KLM vanaf begin 2020 zou krijgen, gaan mogelijk naar Air France, zo melden bronnen bij KLM aan Zakenreis. De eerdere vlootplannen van de holding zouden zijn…

Eerste vlucht A330neo

Eerste vlucht A330neo

19/10/2017

De eerste A330neo is vanmorgen opgestegen vanaf de luchthaven van Toulouse waar de assemblagehallen van Airbus zich bevinden. De A330 maakt een testvlucht over het Zuidwesten van Frankrijk. Het toestel…

Nieuwe economy Delta

Nieuwe economy Delta

18/10/2017

Delta Air Lines introduceert dezer dagen haar Airbus A350-900 en maakt van de gelegenheid gebruik om de economy class in de long haul, main cabin genoemd, een upgrade te geven….